Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nagietek

Taki pomysł na ślub

Polecane posty

Gość Nagietek

Z góry uprzedzam że ślub to jeszcze całkiem odległa przyszłość, ale kawaler już jest i chęci, więc ... :) Mój wymarzony ślub: w plenerze , trochę jak w filmie, pergola z kwiatów, no pewnie urzędnik, za nami goście na krzesełkach. Oczywiście wszystko na terenie jakiegoś lokalu, hotelu, restauracji. Gra skrzypek. Nad morzem, w górach, w lesie. Potem .. cóż, ze względu na nasze możliwości przyjęcie nie weselicho. Taki nie całkiem typowo cywilny i nie kościelny, ale w jednym miejscu. Czy ktoś ma za sobą tego typu doświadczenia, może organizatorskie. Liczę na wasze sugestie. :>

Gość Nagietek
Bartek, nie rób sobie żartów ....

Ja miałam takie plany. Z jednej strony łatwo wykonać z drugiej trochę trudniej. Co do księdza czy urzędnika da się to załatwić natomiast problemem jest jednak jeszcze bardzo zmienna pogoda u nas. Co może niestety zepsuć ten dzień. Jeśli chodzi o koszty to nestety trzeba liczyć się z wyższymi opłatami za księdza/urzędnika.

Gość Nagietek
Z tymi namiotami, co całkiem fajne wyjście u nas chyba jeszcze nie takie popularne. Wystarczyło by znaleźć miłe miejsce ... katering. ... ciekawe czy są namiotowe toalety...

miesiac temu bylam na takim slubie w gorach. wesele bylo w hotelu, a przed nim na zewnatrz slub cywilny hotel super polozony u podnorza gory i fajne wdoki ale slub totalna porazka - pogoda nie dopisala bylo potwornie zinno i kazdy tylko myslal, zeby sie juz schowac do srodka, przez to ceremonie nieco skrocili i zyczenia byly na sloncu przed wejsciem do hotelu i tez na szybko

Z kateringiem też nie ma większego problemu :) Jest wiele dobrych firm, które się tym zajmują :) Wystarczy podpytać tu i ówdzie :)

ale koleżanka powyżej ma racje. Nasz klimat jest taki, że albo się trafi na upał nie do zniesienia, albo na zimno i deszcz.

\"trochę jak w filmie\" :O trochę?

Gość NAgietek
Ja tam nie jestem wielką fanką kinowych scen ślubnych. Po prostu marzy mi się ślub na łonie natury i tyle. To chyba nic złego.

Tak czytam ostatnio tu różne topiki i wychodzi, że jednak przeważają tradycyjne wesela dwudniowe chyba... A ja też bym wolała inaczej. Piękny ślub cywilny (nie w USC), a potem przyjęcie takie już bardziej weselne. Nie chciałabym organizować jednak żadnych poprawin, ani nic z tych rzeczy. Co najwyżej jakieś zdjęcia drugiego dnia, obiad z rodzicami. No i niekoniecznie gdzieś góry, morze... Jestem z Wrocławia, więc w okolicy są piękne miejsca (typu hotele a\'la dworki), niektóre hotele mają też piękne sale przygotowane na śluby cywilne. Ponawiam więc pytanie autorki, czy kto już organizował takie nietypowe wesele? A może ktoś był na takim? Wszelkie informacje będą cenne... Mam też pewne wątpliwości dotyczących ślubu w ogóle. Jak to jest z zapraszaniem gości? Jeśli zaproszę kuzynkę (dorosłą, mąż+dzieci), to jej rodziców też powinnam? A jak zaproszę jedną ciotkę to jej siostrę (czyli ciotkę drugą) też należałoby zaprosić? No i co z tymi poprawinami. Goście chyba są ogólnie nastawieni, że coś takiego się odbywa. Wtedy należy im zapewnić nocleg (jeśli nie mieszkają na miejscu)? Ale jeśli chcemy zrobić tylko jedniowe, to należy o tym wcześniej poinformować? Heh... Takie mam różne wątpliwości...

Gość kuna_1985
a moim marzeniem jest zrobić ślub na promie pasażerskim lub jachcie - oczywiście wynajętym, ale to jest olbrzymi koszt, jak nie wygram w totka to mogę sobie pomarzyć :D

Gość zoska79
Nagietek wystarczy wynająć sobie toaletę przenośną. Jest to bardzo mały koszt takie rzeczy nie są drogie. Jedna solidna toaleta by wystarczyła na takie wesele w plenerze. Firm zajmujących się tym jest dużo, moja znajoma kiedyś korzystała z wcbrzeziny. Julian Ciołek zajmuje się pełnym serwisem.

Gość Ponatka
Masz rację to nie jest drogie, a jeśli chodzi o firmę Wcbrzeziny to jestem za. Posiadają bardzo czyste toalety, a mało kiedy można takie znaleźć w innych firmach. Dbają o klienta i za to należą się im podziękowania.

Gość bez klamek
A czy przystrajacie kabiny kwiatami?