Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co przysluguje

Co przysluguje samotnej matce z tytulu ur dziecka

Polecane posty

Gość co przysluguje

becikowe 500 zl (z urzedu miasta chyba) z ubezpieczenia grupowego 700 ( w moim przypadku) z zusu nie wiem :O... ale tez cos chyba:/ czy ktos pomoze..?? Napisze?? ALBO POPROSZE LINK:)

Gość chyba......
jezeli masz trudna sytuacje finansowa, to masz becikowe x 2 :)

Gość trusski
a ja slyszalam ze becikowe to 2000... chociaz rok temu znajoma dostala 1000

Gość trusski
aha i becikowe wyplaca opieka spoleczna. tam sie idzie skladac podanie o becikowe. przynajmniej tak jest u mnie

Gość co przysluguje
co to znaczy trudna sytuacja finansowa:D.. ;)

jesli matka jest samotna i pracuje i jej dochód nie przekracza 500 iles tam zlotych na łebka to Miejski Ośrodek Pomocy rodzinie wypłaca zaisiłek rodzinny ale cos tam koliduje z alimentami, nie wiem co i jak, bo nie jestem ekspertem, najlepiej zasięgnąc informacji w Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w swoim mieście, panie w Poznaniu, sa bardzo miłe i kompetentne

Gość trusski
trudna sytuacja jest wtedy kiedy ty nie pracujesz a samotnie wychowujesz dziecko. nie masz poprostu pieniedzy na jego utrzymanie

Gość co przysluguje
hmm. tzn... jeszcze pracuje.. jestem w 7 m-cu.. ale potem ide na macierzynski.. i wychowawczy..:) takze... Hmm..a w umowie mam najnizsza stawke- bo pracuje u prywaciarza i miesza on w papierach.. Takze te 936 zł brutto hehs.. na mnie i moje dziecko.. to chyba nie duzo.. a na pewno nie przekrocze ustawowego 504,00:D

Gość Przysluguje wam
uscisk dloni naszego kochanego pana vice premiera Gierycha... buehheehh... i do garów zapierdalać!

Gość co przysluguje
inaczej napisze.. hmm: Mieszkamy razem z chlopakiem, ale na czas po porodzie przenosimy sie do rodzicow. Oni mają wlasciwie 1 mieszkanie duze ok 90m2, z tym ze jest ono zrobione z 2.. oficjalnego polaczenia nie ma.. (tzn notarialnie nie jest polaczone), wiec pomyslalam, ze sama tam sie zamelduje z dzieckiem.. wtedy nie bede brali pod uwage, dochodow pozostalych czlonkow rodziny.. Ślubu nie bierzemy z roznych pzryczyn narazie. I stad moje pytania.. czy jezeli bede sama tam zameldowana to.. bezdie sie nalezalo wiecej?? A jesli juz co konkretnie... ?? I dlaczego zcasami becikowe jest wyplacane 2 razy... a czasami raz..?? I czy ojciec dziecka...jezeli je uzna, ale nie bedziemy mileli slubu tez cos dostanie..z ubezpieczenia?? Acha.. i jezeli chodzi o urlop wychowawczy..- jakie kryteria nalzey spelnic aby otzrymc zasilek wychowawczy?? Czy przez to ze nie beda zasadzone alimenty.. moge tego zasilku nie dostac?? uf.. ale sie rozpisalam dzieki za cierpliowsc i wyrozumialosc..

Becikowe przysługuje Ci z Opieki Społecznej w wysokosc i 1.000 zł a jak jesteś osobą biedną dochód ponizej 504 zł/1 os to dostaniesz jeszcez dodatkowo 1.000zł, oprócz tego jesli w pracy masz dodatkowe ubezpieczenie np. Z PZU to też Ci wypłacą u mnie np. 1.200 zł(bez względu na dochód). Zadzwoń do Opieki PSAołecznej ! Wniosek o becikowe musisz złożyć w terminie 1-m-ca inaczej bedziesz miała po kredkach.

Z ZUSu nic nie dostaniesz nie ma nic takiego w końcu nie jesteś emerytka :-))

Gość to moja działka więc słuchaj
jak urodzisz dziecko w terminie 3 m-cy zgłoś się do miejskiego ośrodka pomocy społecznej. Dostaniesz jednorazową zapomogę z tytułu urodzenia się dziecka czyli tzw."becikowe" w wysokości 1000 zł. Możesz też ubiegać się o zasiłek rodzinny na dziecko i wtedy dostaniesz dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia się dziecka w wysokości 1000 zł. Nie myl z "beckikowym"!! Warunkiem otrzymania zasiłku rodzinnego jest próg dochodowy czyli 504,00 zł na osobę w rodzinie. Jeżeli Twój partner uzna dziecko i będzie widniał na akcie urodzenia dziecka to musisz dostarczyć również jego dochody (i swoje również). za 2005 rok. Jeżeli będziesz miała skrócony akt urodzenia dziecka czyli ojciec dziecka jest nieznany to bez jego dochodów i otrzyamsz doddatek 170 zł miesięcznie z tytułu samotnego wychowania dziecka. A to, że mieszkasz z rodzicami to nie ma nic do tego!! Liczysz się do skąłdu rodziny Ty, Twoje dziecko i ojciec dziecka. Nie ważne z kim mieszkasz:) mam nadzięję, ze trochę Ci pomogłam:D