Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TwiceOrange

zawroty glowy-POMOCY!!!

Polecane posty

Gość TwiceOrange

Witajcie!!! Mam problem i postanowilam o nim napisac..moze ktos z was ma podobny. otoz, moja zmora sa okrutne zawroty glowy..co prawda od dziecka mam migrene, ale to co mi sie przytrafilo miesiac temu...Zeby bylo jasne, pracuje na infolinii, jedno ucho jest non stop zatkane przez cale 8 godz, biurowy klimat, do tego 14 osob w pomieszczeniu, klimatyzacja...pewnego dnia zaczelo mi sie krecici w glowie.Ale nie tak zwyczajnie, nie moglam zlapac rownowagi, czulam sie jak pijana i bezwladna osoba.moja glowa byla jak zatkany korek.tragedia!zwolnilam sie z pracy, poszlam do lekarza.badal, badal, zadawl pytania, kazal zamykac oczy i isc itp, itd..powiedzial ze to problem z labiryntem-??? przepisal tabletki: Vertigo-Vomexi kazal odpooczywac...co prawda na nic innego nie mialam po prostu sily, jedyna pozycja w jakiej bylo mi dobrze bylo lezenie i nie ruszanie oczyma...to tabletakch niby lepiej, ciagle spaalm..i tak pzrez tydzien.ale nie przechodzilo.pojechalam do szpitala.zbadali mi uszy, krew, zrobili ekg...wszystko ok.odpoczywac.ile mozna.odpoczywalam.powoli zaczelo przechodzic.przez miesiac ok.ale dzis znow sie zaczyna.i wiem co bezdie.wiem ze lekarz nie powie mi nic nowego...boje sie ze jest cos nie tak z moja glowa... czy ktos z was mial luba ma podobny problem? Dzieki za jakiekolwiek odp... Pozdarwiam:]

Gość TwiceOrange
czy ktos sie odezwie?? :(:(:( juz nie wiem co robic..nie przechpdza..nasialaja sie ...

Gość Dorotka z Zielonej Dolinki
robiłaś badanie na błędnik? Może masz problem właśnie z błędnikiem.

wszystko wskazuje na blednik.dziwne,ze w tym szpitalu nie zlecono ci tego badania....popros sama lekarza o badanie na blednik,dobrze byloby wykonac tez rtg kregow szyjnych...zycze zdrowka

Gość TwiceOrange
Lekarz ktory badal mi uszy powiedzial ze to problem z bledniiem i labiryntem....na to sa jakies specjalne badania??nie moge normalnie funkcjonowac-p.s. co do lekarza to nie ma sie co dziwic, mieszkam za granica, w kraju w ktorym kiedys byli wspaniali lekarze...az wstyd sie przyznac... Dzieki ;)

są badania na błędnik - wiem bo sama robiłam :D nic strasznego w nich nie ma, nie są bolesne czy nieprzyjemne. Aha - ja robiłam w Łodzi

Gość TwiceOrange
czy mozesz mi powiedziec jak wyglada takie badanie? i co jest wogole przyczyna takiego problemu:: :(

ja całe życie miałam kłopoty z chorobą lokomocyjną, nie potrafiłam poprawnie wykonywać np. przewrotów w tył, chodzenia po równoważnie itp jak za szybko wstaję to zdarza mi się \"obić\" o meble, klamkę u mnie jest to wrodzone małe uszkodzenie jednego błędnika i już problemy badanie składa się z kilku etapów wygląda tak (tyle co pamiętam): - siedzisz na fotelu i przed oczami na tablicy przesuwają się światełka (takie wędrujące diody) - leżysz na leżance i leją ci do ucha wężykiem strumyczek ciepłej, a potem chłodnej wody (ty w tym czasie głośno liczysz do 100 i od 100) więcej nie pamiętam w tej chwili - to było z 10 lat temu ale pozostałe testy są w podobnym stylu - nic strasznego w nich nie ma :D mnie raczej procedura rozśmieszyła - bo przed bałam się że mi będą poważnie w uszach grzebać a tu takie zabawy :D do tego dochodzi jeszcze normalne badanie okulistyczne i laryngologiczne u ciebie może to być winą np. jakiejś przebytej infekcji matka znajomego tak miała - świat jej normalnie wirował ale ją wyleczyli bez problemu

poczytaj sobie w necie na ten temat,sporo sie dowiesz.nie boj sie tego badania tylko czym predzej postaraj sie o nie,jest to konieczne by dobrze dobrac leki,ktore ci pomoga pozbyc sie dolegliwosci

Gość TwiceOrange
Dziekuej Ci bardzo za wyjasnienie, nawet nie wiesz jak mi to pomoglo ;) zadnej infekcji nie mialam, zastanawiam sie czy przyczyna nie jest moja praca..a problem ten pojawia na zmainy pogodowe, zdarzylo sie tez pierwszy raz po tym jak poronilam :(:(:(:(:(

może np. źle na ciebie działa klimatyzacja w pomieszczeniu musisz to sprawdzić koniecznie żeby się nie pogłębiało

Gość TwiceOrange
wiesz co to jest wlasnie problem, nie wiem czy to zatkane ucho, czy klima, czy co jeszce..nie mialam wczesniej zadnych problem, a tu boooom! w kazdym razie dziekuje za pomoc ;)

Gość plociuch
teraz zamiast wody do ucha wtlaczaja strumien powietrza ,badanie ma wywolac zawroty glowy aby zarejestrowac wtedy prace blednikow czy dzialaja prawidlowo bedzie Ci sie krecic w glowie ,wynik bedzie w formie zapisu na papierze podobnie jak ekg ,lekarz odczyta czy jest ok! takie zawroty moga byc tez od infekcji ucha srodkowego ,wcale nie musisz czuc ze cos z uchem nie teges wiec laryngolog by sie przydal

Gość plociuch
przy stanach nerwicowych pojawiaja sie zawroty glowy tak nagle bez powodu albo jak sie denerwujemy oraz na zmiany pogody:(

Gość TwiceOrange
Dzieki Plociuch :* po pracy ide do lekarza...3majcie kciuki :]

Gość Cebula staniała 36
Moim zdaniem klimatyzacja multi split jest lepszym rozwiązaniem do domku, koszt montażu takiej klimatyzacji może być wyższy ale można lepiej dopasować moc urządzenia do powierchni, agregat chłodniczy zawsze umieszczany jest na zewnątrz budynku, obczaj parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi założą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który automatycznie kieruje chłodne powietrze na człowieka