Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyyyyyyyyy

ile wynosi refundacja za okulary??

Polecane posty

Gość hyyyyyyyyy

z nfz ??

Gość b lee 82.
niewiele, nbardzo niewiele! pameitam, ze ptawie na to samo wychodzi! moze jakies 10zl. ale nie dam glowy uciac.

Gość jedyne
4,50zł

Moje okulary kosztiowały 199zł + szkła cylindry plastikowe z filtrem 160zł. Za receptę pomniejszył o ok 30zł. Czyżby było to uzależnione od ceny zakupu?????

Gość b lee 82.
pewnie, ze uzalenione, bo to jet poprostu jakis tam % prawnie ustalony, moze 10% z calej sumy... albo cos takiego;)

Gość ale w tej kwestii
jes.i jesteś zatrudniona, to raz na 2 lata przysługuje Ci 200 zł za okulary korekcyjne niezbędne do pracy. jesi pracujesz przy kompie i masz w zaświadczeniu od lekarza napisane że praca przy komputerze to Ci powinni dac bez problemu te 200 zł.

Gość aaaaaaaa//
dzieci maja większą zniżke

Gość aaaaaaaa//
Ze zleceniem wystawionym przez okuliste należy sie zgłosić do Narodowego Funduszu Zdrowia, Oddziału na terenie, którego pacjent jest zameldowany w celu potwierdzenia, które uprawnia do częściowej refundacji. Kwota dofinansowania zależy od parametrów szkieł i wynosi od 4,20 zł./szt do 35zł./szt . Dofinansowanie przysługuje ubezpieczonemu co 2 lata .

Ja nigdzie nie chodziłam z receptą, tylko optyk mi to obniżył na podstawie recepty od okulisty

Gość na moje było malutko
kilka zł za soczewkę w sumie nie warto było siedziec w kolejce do nfz :o

Ja nie szłam siedzieć w kolejce po zniżkę. Szłam do okulisty aby zbadał dno oka, ostrość widzenia i dobrał dobre szkła. Okulista wypisał receptę aby optyk wiedział co ma mi włożyć do oprawek. Czy miałam zrezygnować ze znizki? Gdybym była pewna jakie potrzebuję szkła, to nie zawracałabym głowy lekarzowi.

Gość sie pytam powaznie
mnie optyk powiedzial ze refundacja z NFZ jest 8,40 na oba szkla

Gość hyyyyyyyyy
no to po pieronie!!! ja akurat nosze soczewki i badania okresowe juz miałam!! A pozatym zakład wzraca tylko wtedy jezeli okulary sa typowo korygujące!! A ja wade juz mam :(

Gość slepaczka
jak napisac prosze do pracodawcy o sfinansowanie okularów? juz wiem ze bedzie to 300 zł z groszami. Chciałabym całosc by zrefundowali.\jak napisac pisemko? powołac sie na jakie rozporządzenie