Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylemat_mam

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość dylemat_mam

mam problem i w zasadzie licze na wypowiedzenie się kogoś kto posiada wiedzę troche wybiegającą poza internetowe tematy. wczoraj popełniłam na prawde ogromny błąd ponieważ kochałam się z mężczyzną bez zabezpieczenia. Wiadomo no czasem sie zdarza, bardzo tego żałuje. Przed wytryskiem wyjął członek więc mam w zasdzie 99% pewność że nie wytrysnął w środku (bo widziałam) że kilka sekund mineło pomiędzy tymi dwoma wydarzeniami. Później do piero weszłam z ciekawości w jakiś tam internetowy kalkulator i okazało się ze był to najbardziej płodny dzień w moim cyklu ale nie wiem na ile mozna ufac tymbardziej ze moj cykl wacha sie od 25 do 27dni. Nie chce czytac ze jestem glupia i nieodpowiedzialna bo to juz wiem. chcialabym tylko zeby wypowiedzial sie ktos jakie jest prawdopodobienstwo. mniej wiecej. chciałabym tylko żeby odpowiedziała na to pytanie osoba która wie co napisac a nie "doświadczona" 17latka. w zasadzie zawsze sie mowi ze oo mozesz byc w ciazy, ciaza, bardzo mozliwe. a z drugiej strony czasem mysle ze ta ciaza to nie jest tak na pstrykniecie palca. wiele osob dlugo sie stara a jednak cos eni wychodzi. prosze o obiektywna opinie bo nei wiem czy leciec do lekarza.

co prawda ryzyko jest znikome ale jeśli Cię to aż tak stresuje zawsze mozesz pójść do lekarza po tabletki \"po\"...można je brać do 72 godzin po stosunku...

Gość idz do ginekologa popros o
POSTINOR i po kłopocie :)

Gość greta_szavro nie trzeba
trysnąć ''w'' znam taki przypadek :D

Gość Koza w trampkach
Niestety z przerywanego stosunko narodzilo sie 75% Polaków wiec to nie jest zadna pewnosc ze nie jestes w ciazy. W czasie stosunku przed wytryskiem pojawia sie plyn ktory moze tez zawierac plemniki. Dlatego ja na Twoim miejscu po pierwsze zrobilabym sobie test testy sa pewne na 99,9 %. Po drugie idz do lekarza i zazyj tabletke "p". A tak poza tym przebadaj sie pod katem chorob przenoszonych droga plciowa np. hiv, zoltaczka i inne.

Gość dylemat_mam
test niczego tu nie wykryje poki co minelo 24h to raz a dwa jak bede czekac do testu to tabletka juz nie zadziala. raczej kupie postinor aczkolwiek dzisiaj prawie spadlam z krzesla poniewaz lekarz do ktorej poszlam powiedziala mi ze nie przepisze mi postinoru bo to aborcja. po prostu zatkało mnie. każdy lekarz czy to ginekolog czy pediatra czy laryngolog moze przepisac ten lek a nawet powinien, a juz na pewno mlodej osobie. tak mowilo mi 2óch ginekologów, a Pani kardiolog mi na to że to aborcja. aż strach to skomentować. heh co do tych 75% to znam kilku :D najczesciej w tv ich widac :> najgorsze to ze z takiego przypadku to i bliźniaki się zdarzaja :P bardziej chodzi mi o to jakie jest prawdopodobienstwo zapłodnienia tylko samym płynem :) a np jeszcze mam takie pytanie czy prawdopodobienstwo zaplodnienia moze zalezec od wieku? nie chodzi mi o osoby po 50tce raczej takie rozbieznosci jak 15 - 25 - 30. Bo że po porodzie zajść łatwiej w ciąże to wiem.

Gość dylemat_mam
hmmm?

postinor to lek zażywany po --ale teraz jest afera i lekarze sie boja jest lekiem opóźniającym w razie co..no to podciągają go pod aborcje a do niedawna nawet dentysta czy weterynarz mógł go wypisać:D

Gość wujaszek
ile masz lat? to wazne bo stosowanie tabletki poronnej nie jest błahostką dla organizmu! Skoro minelo kilka sekund od "fontanny" to napewno płynu nie było jeszcze na zewnątrz członka. Ile lat miał facet?

myślę ze to przesada z tymi tabletkami ,nie zwykle rzadko można wpaść przez sam płyn...odczekaj i zrób test

Gość dylemat_mam
i wlasnie o to mi chodzi. jakie jest prawdopodobienstwo zapłodnienia przez ten płyn. Ja 18lat, on 25lat

teoria:Zasadniczo płyn wydobywający się przed właściwym wytryskiem jest tylko płynem z prostaty, który wprawdzie spełnia bardzo ważną rolę, ale TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników. /SPRAWDZAŁAM W INNYCH ŹRÓDŁACH mały procent zabiera ...i dalej: Pojawiająca się tuż przed wytryskiem właściwym (który raczej łatwo poznać) wydzielina gruczołu krokowego (prostaty) jest rzadkim, lekko opalizującym płynem. W jego podstawowym składzie są przede wszystkim białka, enzymy i kropelki tłuszczu. Płyn ten spełnia bardzo ważną rolę w zapłodnieniu, ponieważ przyczynia się w sposób zdecydowany do ożywienia plemników, zapewniając im większą ruchliwość i jednocześnie rozrzedzając płyn wytryskowy. Ale właściwie nie istnieje zagrożenie ciążą, jeśli ten płyn dostanie się tam gdzie nie powinien (albo raczej – jak chciałaby natura – tam, gdzie powinien)\" .................................................................................... stosunek przerywany stosuje od od 8lat nigdy nie wpadłam

Gość wujaszek
według mnie - i popiera mnie "ciekawska" jeżeli nie było wytrysku na kilka godzin przed współzyciem jest ZERO procent że jesteś w ciąży! U niego wszystkie kanały są drożne i nie ma zastojów. Głowa do góry. PS. skoro tak ci "smakuje" seks to moze antykoncepcja?

Gość dylemat_mam
współżyje z chłopakiem, biore tabletki ale juto wyjeżdża wiec tydzien temu stwierdzilismy ze bez sensu zaczynac kolejne opakowanie... mam nadzieje ze okaze sie ze faktycznie - było bez sensu... uff.. dzieki bardzo.

Gość wujaszek
dziewczyno nie zażywa sie tabletek dlatego, ze ktoś nie wyjechał! Albo bierzesz ciagle pod nadzorem gina albo daj sobie spokój. Takie dorywcze branie niszczy poziom hormonów bez kontroli. To jakby uderzenia fali o burte na morzu! Pogadaj z jakąs doświadczoną kolezanka. Masz teraz czas bo facet wyjechał. Trzyma że będzie dobrze.

Gość od dwoch lat
tak kocham sie z moim facetem i nic z tego sie jeszczcze nie urodziło HI HI pozdrawiam cie goraco ps. nie mart sie jesli nic z niego w tobie nie poleciało to jest małe prawdoodobieństwo dzidziusia

Gość dylemat_mam
wujaszek: wyobraź sobie ze zrobiłam to pod nadzorem ginekologa bo decyzji o braniu lub odłożeniu tabletek nie podxejmuje sama :/ po co mam rozmawiac z doswiadczona kolezanka? co to ma niby miec na celu :/ bo nei bardzo rozumiem o co CI w tym momencie chodzi. od roku wspolzyje z tym samym mezczyzna nie potrzebuje rad doswiadczonych kolezanek w sprawach prawdopodobienstwa zaplodnienia plynem. zastanow sie zanim napiszesz bo chyba nie wiesz o co chodzi. a poza tym dziekuje za jakiekolwiek zainteresowanie tematem chociaz na dobra sprawe dalej za bardzo nie wiem co i jak :P

Gość dylemat_mam
martwi mnie w tej sprawie tylko jedno ze wg kalkulatora to byl najbardziej plodny dzien w moim cyklu.

Gość nie kumata jestes chyba
,,a poza tym dziekuje za jakiekolwiek zainteresowanie tematem chociaz na dobra sprawe dalej za bardzo nie wiem co i jak ''

Gość Servantes
Wpadka,w Twoim przypadku jest bardzo mało prawdopodobna... Ale tak na marginesie...ani "postinor" ani "escapelle" to nie sa leki poronne..Luzdzie...może zanim zaczniecie dzielic sie z innymi swoją wątpliwą "wiedzą" to przeczytajcie może cos o ich mechanizmie działania...

Gość dylemat_mam
nie wiem po co takie beznadziejne osoby wogole wchodza czytaja i komentuja to co kto inny pisze. tak czytajac rozne topiki doszla do wniosku ze prostactwa w Polsce sie nigdy nie pozbedzuiemy. nie wiem jak mamy poprawic jakiekolwiek warunki w kraju majac tak ograniczone oosby. Twoje zycie ogranicza sie tylko i wylacznie do internetu? to znajdz nowe hobby i odpusc sobie obrazanie innych. kumata jestem. nie chodzi mi o to co mam zrobic bo ze pojsc do lekarza wziasc recepte i kupic tabletke wiem. a moje wtapliwosci sprowadzaja sie do czego innego wiec na prawde masz zamiar obrazac mnie czy pokazywac swoja tępote. tyle.

Gość zboczona starucha
Z tą zawartością plemników w płynie przedejakulacyjnym to jest u każdego faceta inaczej. Nie chcę Cię martwić ale właśnie dzięki tej metodzie zapobiegania ciąży (stosunek przerywany) mam 2 dzieci. Później już zmieniłam metodę ;)

Gość dylemat_mam
heh tylko ze ja tak sobie mysle ze na pewno nie jest tak ze co druga osoba ktora tak zaryzykowala jest potem w ciazy.. mysle ze na prawde wieeeele osob kochalo sie kiedys bez zabezpieczenia a tylko garstka zaszla w ciaze. pocieszam sie.

Gość dylemat_mam
nie moge zajsc teraz w ciaze i to nawet nie ze wzgledu na wiek ale na to ze biore roaccutane..

Gość ewunia 23
ty nie masz dylematu... Ty jesteś po prostu durna.

Gość smmakiii
do dylemat_mam wez 4 na raz tabletki antykoncepcyjne to da pewnosc ze nie bedziess w ciazy (porada lekarza) dziala pozdrawiam