Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buhahah

Dlaczego Kosciol dyskryminue kobiety a one nic sobie z tego nie robia ???

Polecane posty

Gość buhahah

Dlaczego tylko facet moze byc ksiedzem ??? Przeciez to jest jawna dyskryminacja a do tego jest to dowedem ze religie wymyslili facecy dla wlasnej wygody i sami to w ksiazkach napisali a pozniej nazali je swietymi. :classic_cool: czy nie daje wam to do myslenia ???

Gość szallalala
zalezy jaki kosciol...

Gość wszystko to sekta

bo są mądre i mają to w d>>>,stanowiska kościoła i tak sie nie zmieni, a taka sytuacja jest nie tylko w religii katolickiej. w islamie również, koran mówi co innego, a chłopi Ktorzy nie umieją ani pisać ani czytać wyczytali w koranie, że kobieta jes gorsza od mężczyzny i nie ma zadnych praw i musi mu być posłuszna, a tym czasem w koranie pisze ze kobieta jest równa mężczyźnie, ma takie sama prawa jak on i ma tylko podążać scieżką swojego męża. gdzie tu sens, że analfabeci czytają koran???jak widac żadna religia nie jest doskonała.

Gość teolog
juz za czasów Chrystusa tak było,wezmy chociażby uczn ów Jezusa(brak kobiet), kobiety maja inne piękne powołania(macierzyństwo,dziewictwo Boże).

dyskrminacja religijna.... widzisz ,myśle ,że dyskryminacja kobiet w kościele wzieła się już wieki przed wszystkimi Koranami i nie Koranami.. Weźmy przyklad: Gdyby Jezus urodzil się kobietą , to od razu by go tam udusili ,żeby chodz troszke jak to uwazali pobluźnił.. Apostołowie- oni by sie mieli niby kobiety słuchac? Bóg wziął pod uwagę sytucaje społeczną:P :P :P Kobieta od zawsze byla nizsza.. I chyba tak zostanie - przynajmniej tam , gdzie sie mezczyźni maja wieksze szanse dostać.. Ale są zawsze dwie strony medalu , kobiety moim zdaniem mają zdecydowanie lepsze zajęcia niz mezczyźni :P :P A pozatym czemu zakładasz taki temat ? Chcialabyś księdzem zostać? BO MI TO WOGLE NIE PRZESZKADZA tralalalala :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

bo religia to jedna wielka sciema!! wszystko ustawione pod mezczyzn i dla ich wygody!!

kobieta zawsze byla mniej wazna od faceta...i baba chlopu jest potrzebna tylko po to zeby mu wyprac ugotowac itd. co do kosciola to zawsze jest mowa tylko o mezczyznach... my i tak mamy sie dobrze spojrz na koran...

Gość religia to
ściema, cała jedna wilka sekta

nie uważam żeby była jakaś dyskryminacja kobiet,kościół poszedł za śladami Chrystusa.który na swoich uczniów wybrał samych mężczyzn,ale to wcale nie umniejsza kobiecie.To kobieta ma największy dar jakim jest macierzyństwo.

Gość Erka 22
ja z tego powodu odeszłam od Kościoła i poczulam sie naprawdę wolna i szczęśliwa

Gość wegeeeeee
trzeba być inteligentnym żeby rozumieć literaturę religijną, ja nie wiem jak bym miała rozmawiać z kimś o niskim poziomie tejże

Gość sawantka
do teolog a Maria Magdalena - nie byla uczennicą Jezusa? własnie Jezus w odróżnieniu do sobie współczesnych traktował kobiety na równi z mężczyznami. pominę milczeniem to co potem z nauk Jezusa zrobił w swoich mizogińskich listach Paweł z Tarsu co ty gadasz o powołaniu kobiety - co za prymitywna prowokacja - i jeszcze ten twoj nick.

sawantka ma recje!!! Jezus na apostolow wybral tylko mezczyzn ale w Jego blizkim otoczeniu (nauczaniu) znajdowaly sie rowniez kobiety...z tego co mi wiadomo to nietylko Maria Magdalena ale tutaj moge sie mylic..:)

Gość psychopatolożka Alicja
Katoliczki to najgłupsze kobiety na świecie! A i tak dają zada przed ślubem czy bachory rodzą i potem nie wiedzą kto tatuś albo podatnik alimenty płaci!

Gość kościół dyskryminuje kobiety
mi to przeszkadza, więc się wypisuję. Na szczęście nie zostanę za to wbita na pal (dzięki osiągnięciom świeckiej cywilizacji), więc mogę to po prostu olać. A skoro komuś to nie przeszkadza - droga wolna.

Gość taa niedobra pupa
nie w każdej religii zjeby, tak jest to raz. A dwa - zawdzięczacie to m. in. papiezowi JPII, który był konserwatysta i zablokował wszelkie zmiany, zabronił antykoncepsji, itp.

Gość max 87
Cholera jakbym się urodził za czasów Chrystusa to miałbym lepiej:O a teraz to kobiety maja lepiej od nas