Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiunia577

afganistan

Polecane posty

Gość Fugzojg
Owszem, zaprasz poczucie obowiązku. Chyba, że chcemy dopuścić, żeby jakieś brodate draby za parę lat wjechały lotowskim samolotemw Pałac Kultury. Przyrównywanie wizyty armii radzieckiej w Afganistanie, do misji NATO ma się jak pięść do nosa.

Gość Asiunia577
powiedziałam mu ze nie chce tak zyc bez niego i chyba w złosci nie wiem powiedział ze mam zapomniec juz teraz o nim!!!!

Gość Fugzojg
Zdegustowanym wojną w Iraku pozwolę sobie przyomnieć, co się działo w tym kraju za byłego dyktetora. Tylko, ze oprócz Amerykanów i kilkunastu innych państw, reszta miała to wszystko w dupie.

ale sadze ze zolnierzom afganskim to obojetne -rosjanin czy polak-wrog to wrog

Gość Fugzojg
:-) Francuzi tak samo mówili o wojnie z Hitlerem. "Nie będziemy umierać za Gdańsk". I dostali od Hitlera po dupie, kiedy przyszła na nich kolej. Churchil pwiedział o nich: "chcieli uniknąć wojny - teraz mają wojnę i hańbę jednocześnie". Od siebie dodałbym - również klęskę.

Gość Fugzojg
To nie są "afganiscy żołnierze". To są zwyjkli bandyci, zideologizowani przez Islam. Sa tam po to, żeby najskuteczniej uczyć się mordować Bogu ducha winnych ludzi. Robią to i będą robić coraz częściej, czego dowodem jest Nowy Jork, metro w Londynie i pociągi w Hiszpanii. A żołnierz radziecki był zwykłym okupantem. I w Afganistanie i gdziekolwiek indziej. W Polsce także. Proszę sobie przypomnieć datę 17 września 1939 r. Ę? Armia Czerwona wyzwioliła zapewne Polskę, gdy ta, samotnie, powiedziała Hitlerowi "nie!"?

nie mowie w tej chwili o hoistorii i o powodach ,dla ktorych te wojny byly-wiekszosc wojen jest dla mnie bezsensowna chce pokazac Afganistan oczyma zwyklego czlowieka-jednostki ktora wcale tam nie chciala sie znalezc,ale wlasnioe z roznych powodow ,nie zawsze madrych sie tam znalazla,ale to jest temat rzeka i kazdy ma swoj punkt widzenia i swoje powody aby zrobic to co robi

jesli chodzi o Afganistan to uwierz,ze gdyby wszyscy ci zolnierze radzieccy mieli wybor to by ich tam nie bylo nie staram sie nikogo wybielac-ale taki jest fakt oficjalnie byly peany zwiazku Radzieckiego,jak to narod bohatersko walczy,ale zwykli szarzy ludzie byli przeciw-tylko o tym nikt glosno nie mowil bo marnie by skonczyl

Gość Domisiaa
Witam, macie moze jakiegos maila do bazy polskich zolnierzy w Afganistanie? Szukam kumpla-Artura Prackiego.

Nie powstymasz go...:( Moj facet 2 lata temu pojechal do Iraku na misje na 6 miesiecy.... Plakalam, blagalam, krzyczalam....NIC:( Dzieki Bogu wrocil caly i zdrowy ale te 6 miesiecy byly najciezym okresem w moim zyciu :( Uszanuj jego decyzje, i wspieraj go, bedzie mu to najbardziej potrzebne!!!!!!

Gość asiunia577
Juz minęły 3 miesiace. Jakos leci powoli. :) bedzie w czerwcu odbijemy sobie te pol roku:)

Gość Tyskaaaaaa
Hej! I Jak przeżyłaś Te pół roku? Co Twój chłopak mówił,jak tam jest? Mój chłopak właśnie tydzień temu wyjechał do Afganistanu i przeżywam to sam co Ty rok temu. Niby powinnam sie przyzwyczaić bo był już 2 razy w Iraku, ale jakoś Afganistan gorzej mi sie kojarzy, boję sie o niego. Pozdrawiam!

moze umiesc fotki w mundurze na naszej klasie z odpowiednim opisem :P tak go zatrzymasz :P

Gość
Fugzojg => nie ma co mitologizować, czy dawać się urobić propagandzie. Po drugiej stronie są tacy sami ludzie co i ty. Oni też dostali rozkaz. Tyle, że trzeba ich zabić zanim oni to zrobią z tobą. Ot, wojna. "Russians love their children too"