Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość XyB

Mam cos na powiece- jest przez to napuchnięta i swędzi

Polecane posty

Gość XyB

To juz 2 dzien. Powieka jest cala czerwona To cos znajduje sie blisko rzes i jest obiektem niezidentyfikowanym Co to za paskudztwo? Jęczmień?

raczej tak :O Przy takiej temperaturze to podwójna przyjemność. Na wszelki wypadek przemywaj rumiankiem i szoruj do okulisty jak najszybciej :)

Gość antosiowa
kup sobie krem Bepanthen w aptece bez recepty, ja z czymś takim męczyłam się przez 2 miesiące i było coraz gorzej, całe powieki mi puchły.

Gość antosiowa
acha i możesz przemywać roztworem kwasu borowego też do kupienia w aptece za parę groszy.

Gość XyB
A ile kosztuje bepanthem? jest na recepte?

bepanthem jest bez recepty - to krem łagodzący, używają go mamusie do smarowania pękających brodawek sutkowych i odparzonych pup niemowlęcych :) Jesli masz na powiece jęczmień, to chyba wiele nie da. Poza tym nie jestem pewna czy wolno smarować nim powieki tuż nad linią rzęs, nie za blisko oka? Najlepiej żeby obejrzał cię lekarz, a nie diagnozowała jasnowidząca wirtualna dobra wróżka z kafe, nie sądzisz?

Gość XyB
w sumie to sadzie ale jutro to raczej nie bede miala czasu na wizyty u lekarza, takze wole sie zaopatrzyc w jakas masc

Gość antosiowa
Bepanthen jest bez recety i kosztuje ok 10-15zł można stosować na powieki, nic się nie dzieje jak dostanie się trochę do oka. Ale jeżeli to faktycznie jęczmień, to ten krem niestety nie pomoże.

Po pierwsze-badanie okulistyczne oka.Po drugie, zapewne niezbedna będzie maść antybiotykowa, a przy opuchlixnie i zaczerwienieniu ze świadem pewnie i steryd.Odradzam pchanie czegokolwiek do oka na własną reke.Mozna doprowadzic do nieodwracalnych uszkodzen rogówki.