Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak sie nazywam

Dlaczego wart studiowac geografie?

Polecane posty

no dlaczego?bo wszytscy mowia, ze nie warto aja chce.Pracy ni ema podobno:/

Gość a zapytam sobie
a ja studiuję fizyke, tez jest fajnie

hej, po zizyce chyab wiecej mozliwosci zatrudnienia.JA chce na geografie , mimo ze wiek ju zswoj mam(23lata), ale wszyscy odradzaja

Gość Dzidek Pieczara

Gość a zapytam sobie
mi tez wszyscy odradzali fizyke. ale ja po prostu lubie ten przedmiot i nie widzialam sibie na zadnych innych studiach. jak chcesz to idz, co ci szkodzi, nic na tym nie stracisz. a studiowanie to fajna sprawa :)

Gość nie warto
co będziesz po tym robić? nauczanie w szkole, a najpewniej bezrobocie.

Gość nie warto
a zapytam sobie ---> A zapytałaś sobie, a raczej siebie, jak będziesz zarabiać na chleb, jak to fajne studiowanie się skończy? :P Chyba, że jesteś na tyle dobra, że chcesz zostać na uczelni.

Gość a zapytam sobie
sporo fizykow zostaje programistami wiec nie martw sie o mnie, ja sobie rade dam :p

Gość nie warto
Nie martwię się o Ciebie, tylko wiem, że znacznie więcej fizyków zostaje bezrobotnymi nauczycielami :) Jeśli wiesz, że będziesz miała szansę (i zdolności) by być np. programistą (nie bezrobotnym programistą zaznaczam) to o.k. Ale nie powinnaś namiawiać koleżanki do czegoś takiego jak geografia. Niestety, ale rzeczywistość skrzeczy, a miłe lata studiów szybko mijają. Potem zostaje Biedronka za 650zł.

a ja zrobilam licencjat z anglistyki, ale nie lubie:P chce jeszcze postudiowac geografie i najlepiej sie z tym zwiazac

Gość nie warto
Drążę temat, więc pytam poprzedniczki, w jaki sposób chcesz się związać z geografią, tzn. CO dokładnie chcesz robić? Nie myślcie, że jestem złośliwa. Po prostu ja już jestem po studiach i te parę lat temu też nie myślałam o tym, jak będę zarabiać na życie. A jak myślałam, to sobie mówiłam, że jakoś to przecież nie będzie. Studiowałam polonistykę i dzięki Bogu zrezygnowałam na 2 roku. Ale nie z powodu zdrowego rozsądku, ale dlatego że te studia okazały się dla mnie pomyłką. Wybrałam inne, ale też tylko dlatego, że mnie interesowały. Na szczęście mam pracę. Ale dookoła widzę mnóstwo magistrów pracujących na kasie i stacjach benzynowych. Dobrze się zastanówcie.

Gość a zapytam sobie
juz i tak za pozno na myslenie, i zastanawianie sie, bo jestem na 4 roku :) wiec nie oplaca sie rezygnowac, poza tym uwielbiam fizyke :)

a jakie studia Pani ukonczyla, jesli nie ta polonistyke?

Gość nie warto
psychologię