Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczerzeee

co myslici o strajkach nauczycieli ?

Polecane posty

Gość szczerzeee

Gość nic a nic
maja do tego prawa tak samo jak przesastiwiciele innych zawodow nie rozumiem czemu ich mamy rozpatrywac oddzielnie

Gość wiecznie im mało
tak jak rencistom i emerytom, a my możemy zapierdalać za 1000 miesięcznie i nie ma jak strajkować (mgr ekonomii z 17 letnim doświadczeniem w budżetówce)

Gość nic a nic
a kto ci broni strajkowac?

Gość ja ich rozumiem
Nie jestem nauczycielem, ale mało brakowało a byłbym. Stwierdziłem jednak, że to nie dla mnie. Nie jest to wcale taka łatwa praca jak się wszystkim wydaje. Mógłbym być nauczycielem i mieć teraz pracę, a tak nie mam w ogóle, ale nie żałuję, bo do bycia nauczycielem w ogóle mnie nie ciągnie.

Gość popieram ich
to niewdzieczna praca i za male pieniadze nie mozna porownac kilku godzin pracy pani za biurkiem a nauczyciela oni maja bardzo nerwowa prace mlodziez jest teraz paskudna

Gość chore co sie dzieje
Lekarze strajkuja , pielegniarki strajkuja , nauczyciele STRAJKUJA!! to tez topik o strajkach

Gość dobreee soooobie
nie pracuja kilkanascie godzin tygodniowo nie maja 2 mcy wakacji ale jak zwykle osoba ktora gowno o tym wie ma najwiecej do powiedzenia poza tym specyfika tego zawodu wymaga wrecz tyle wolnego - inaczej nauczyciele konczyliby w psychiatrykach (opinia psychologow)

Gość dobreee soooobie
a panie pracujace w biurach za komputerem tu spedzaja dnie co doskonale widac wiec o czym mowa nauczyciele te godziny PRZEPRACOWUJA a nie PRZEJEBUJA :)

Gość ja ich rozumiem
do dobreee soooobie Coś jest na rzeczy z tym psychiatrykiem, bo ja już w trakcie praktyk w szkole tam wylądowałem.

Gość dobreee soooobie
no to prawda malo jest zawodow o takiej specyfice obcowanie na raz z 30 osob i to w tak mlodym wieku i z takimi (obecnie) zrytymi beretami

Gość lenieeee wiecznie im mało

Gość dobreee soooobie
gowno prawda poza tym nie tylko im wiecznie malo

18 godz =cały etat kpina

Gość ja ich rozumiem
Mówisz kpina? Ciekawe czy tak samo byś mówił gdybyś np. popracował przez tydzień z 30-osobową klasą? :-O

Gość dobreee soooobie
18 platnych godzin + drugie tyle w domu /na wywiadowkach/ wycieczkach/ dyskotekach/ radach pedagogicznych/ i to za darmo szkolenia pokrywane z wlasnej kieszeni ale co ty mozesz o tym wiedziec widzisz tyle ile chcesz widziec

Gość dobreee soooobie
a poza tym skoro maja tak zajebiscie to trzebabylo isc uczyc!

Gość kiedyś tak współczułam
małych zarobków mojej koleżance, ale od czasu gdy zrobiłam jej rozliczenie roczne już tylko sobie współczuję i innym naiwniakóm co im współczują. Owszem młodzi nauczyciele mają mierne pobory ale tak jest przeważnie i w innych zawodach. A propos pań w biurze, nawet nie masz mądralo pojęcia jak bardzo krzywdzisz taką opinią wielu ludzi. Tam gdzie pracuję też są "opierdalaczki" ale to już niedobitki, które jakimś cudem ocalały w nowym systemie. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, prawda?

Gość dobreee soooobie
tak samo jak opiniami sa krzywdzeni nauczyciele

słuchaj te 18 godz to 90 % społeczeństwa robi w dwa dni a co robi ą w pozostałe 3 dni ? a jakoś inni nie mają 3 miesięcy wolnych/lipiec ,sirpień ,ferie,wszystkie swieta soboty KPINA

nauczyciele nie powinni komentowac pracy biurowej, skoro nie maja o tym pojecia, gdy chca, by nie komentowano ich pracy. Znam osoby z edukacji i nie jest im zle.

Gość kiedyś tak współczułam
aha, zapomniałam dodać, że moja koleżanka uczyła zajęć praktyczno-technicznych więc chyba klasówek w domu nie sprawdzała...

Gość 543210
Nauczyciel na stażu ma 900 złotych. Rzeczywiście straszne pieniadze. A zeszyty, prace kontrolne, przygotowanie do lekcji, dokształcanie, cała masa zajęc dodatkowych - olimpiady, konkursy, zajęcia pozalekcyjne to sprawa krasnoludkow. I do tego super kulturalna mlodziez, wspaniale sie uząca. No zyć nie umierać. No i co z tego, że jakis idiota kiedys powiedział: obys uczył cudze dzieci. Co on mial na mysli?

Gość dobreee soooobie
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, prawda? to samo tyczy sie najezdzajacych na belfrow:D bledne kolo

Gość ja ich rozumiem
No to idź uczyć! Kto ci broni? Jestem pewien, że zmieniłbyś punkt widzenia o 180 stopni!

Gość dobreee soooobie
oko za oko dlaczego nauczycieli mozna jebac a panie w biurza to swiete krowy?

nauczyciele, myslicie, ze tylko wam jest ciezko w pracy? A co powiecie o zrytych bereatach klientow, konsultantow, szefow, ludzi z ktorymi przychodzi pracowac? Tak samo beznadziejni jak ci wasi uczniowie sprawiajacy klopoty.

Gość dobreee soooobie
ale nikt nie twierdzi ze tylko nam jest zle :O a poza tym szef jest jeden a w klasie jest 30 osob co tu porownywac wogole?