Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi

jakie badania?

Polecane posty

Gość powiedzcie mi

jakie badania na wypadające włosy? ;/ czytalam cos o badaniach tarczycy, badaniach krwi (w tym magnez, potas, zelazo) moze cos innego? moze badania włosa? pomozcie:( wypadają mi włosy:( nie chce eksperymentowac z roznymi tabletkami, chce wiedziec czego dokladnie brakuje w organizmie gdzie wykonac te badania? endokrynolog, skierowanie od lekarza rodzinnego? pomozcie :)

Gość powiedzcie mi
pomozcie mi

Gość powiedzcie mi
up :)

Gość powiedzcie mi
Kuraiko, wielkie dzięki :) powiedz mi tylko gdzie te badania wykonac? jestem w stanie zrobic wszytsko prywatnie (nie wierze w publiczna słuzbe zdrowia niestety...) bo napisalas, ze pozostale zleci demrmatolog albo rodzinny:) czyli te ktore wymienilas gdzie? kurcze, bardzo sie przejmuje tymi włosami;/ strasznie duzo mi ich wypada, czasem jak włosy zwiaze rano i wieczorem rozczesze (chocby reka) to moze wyleciec nawet 60;/ nie mowiac co jest przy rozczesywaniu i myciu;/ nawet tak normalnie w ciagu dnia ciagle mi wypadaja;/ powiedz mi jak bylo u Ciebie? czy ktores badania cos wykazaly? jaka byla przczyna i czy zjawisko byl silne czy słabe (ale niepokojące)?:)

Gość powiedzcie mi
ja zauwazylam wypadanie w okolicach wrzesnia zeszlego roku, w sumie bylampewna, ze są osłabione przez ciagle prostowanie i suzenie (teraz juz nie uzywam suszaki i prosotownicy) i w sumie zjawisko sie nasiliło, ostatani raz ścinałam włosy w pazdzierniku (nawet wtedy fryzjerka przy suszeniu zauwazyla, ze wypadaja i pewnie czegos brakuje w organizmie)) uzywalam szamopnu radical, jadlama troche tablteke ze skrzypu (teraz jem silice) ale to nie mija ;/ nawet dzis kolezanka w pubie zauwazyla, ze wypdaja mi włosy (mam juz dosc długie, przeciągnela reka i zostalo jej kilka w dłoni) uwazam, ze natura obdarzla mnie pięknymi włosami, maja piekny kolor (nie musze farbowac, niektorzy mysla, ze farbuje) i ukladaja sie w ladne loki:) nie chcialabym tego stracic, chce dbac o włosy badania w krakowie sa niemozliwe:) mieszkam w woj. lubuskim wiem, ze mam niski poziom magnezu ( drgające mięsnie powiek, reki, twarzy i palca) wiec podejrzewam, ze moze brakowac zelaza i cynku badania zrobie prywatnie, pozniej pojde z nimi do lekarza rodzinnego. jak dokladnie nazywa sie to badanie włosa? (to czy rosna, ile rosnie, czy nie umieraja) i ile kosztuje?:) bardzo Cie dziekuje za pomoc:) mam nadzieje, ze Twoj problem z włosami minie:)

Gość powiedzcie mi
aaa..to badanie to badanie kondycji włosa:)

Gość powiedzcie mi
hmmm? :)

Gość powiedzcie mi
ja przed chwila nawet zdjecie wlosow zrobilam (w tym tygodniu bede musiala podciąc) dla mnie to zawsze ciezka decyzja i w zasadzie scinam w ostatecznosci, bo uwielbiam dlugie włosy (nawet jesli mi nie pasują :D) w tym tyg. postaram sie jeszcze pojsc na badania, poszukam w internecie odpowiedniego lekarza, badania krwi i hormowow zrobie w labolatorium diagnostyka (dosc popularna siec w polsce) :) bardzo Cie dziekuje za wszystkie porady:) chociaz niepokoi mnie ejszcze jeden fakt, wypadanie włosow moze byc związane z nadmiernym łojotokiem pomijajac to, ze myje je prawie codziennie ( bede musiala to zmienic) zauwazylam,ze te włosy ktore wypadna bardzo czesto maja na koncu taka biala kuleczke (jakby łoj) i czasem jak sie drapie po głowie, to czuje takie kuleczki, czy to moze miec zwiazek? czy warto powiedziec o tym lekarzowi? byc moze przesadzam, ale na prawde bardzo mi zalezy na dobrej konydcji włosow:) pozdrawiam serdecznie :)

Gość powiedzcie mi
heh..ten łojotok rzeczywiscie moze miec związek, te białe kuleczki mnie denerwują;/ i zauwazylam, ze jedyne problemy tradzikowe jakie mam znajdują sie tylko na czole i skroniach i w tych miejsach włosy sa krotkie, słabe, latwo wypadają, ale ciagle wyrastają nowe na czole tez mam takie miejsce, z ktorego wypadaja mi włosy, pozniej odrastaja (5-6cm) i znowu wypadaja i tak od prawie 1,5 mam taki ogonek z przodu :D zawsze waryo robic badania:) lepiej byc przewrazliwionym, zwłaszcza na punkcie zdroiwa :) EKG tez kiedys zrobilam, bo czesto kuło mnie w sercu i okazalo sie, ze to niedomykalnosc mitralna (skomplikowane, wiem ) i ma to zwiazek z niedoborem magezu, czyli wszytsko jednak jest powiązane, teraz dopiero zauwazylam te zwiazki... i nie wiem czy to moze miec cos do rzeczy, ale mam 18 lat, stad te problemy trądzikowe :) bardzo, bardzo, bardzo Ci dziękuje za wszelkie porady:) 🌻 dla Ciebie ;*

Gość powiedzcie mi
z ta grzywka to tez roznie opinie:) ponac zle jest miec grzywke latem (goraco) pot powoduje problemy tradziwkowe na czole z reszta, grzywki i tak nie moge miec, za niskie czoło:) tak czytam o tej boleriozie..kuurcze, dobrze, ze juz jest wsyztsko ok zachorowalas przez kleszcza? ja przedwoczraj wrocilam z biwaku w lesie, o warunki w domkach lepiej nie pytac ;) i tak zastanawiam sie czy zdecydowac sie na 1 lekarza rodzinny, dermatolog alb endokrynolog, ale chyba wybiore dermatologa, badania na tarczye mozna zrobic samemu, ale wydaje mi sie, ze to bedzie mialo zwiazek z tymi pierwiastakmi i nadmiernym wydzielaniem łoju, a nie tarczycą :) nie wiedzialam, ze znajde tu tak zyczliwa osobe (chociac nie wszyscy sa zli na tym forum) jeszcze raz serdeczne dzięki teraz zmykam spac dobranoc🌻