Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniq87

przerwanie brania tabletek- pilne

Polecane posty

Gość moniq87

mam problem- otoz bire od jakichs 2miesiecy tabletki microgynon 21 czuje sie po nich coraz gorzej, strasznie tyje i mam bardzo zle samopoczucie- wczoraj bylam u ginekolog i powiedziala mi ze to lek starej generacji z duza dawka hormonu i po tym jak zrobie sobie komplet badan przepisze mi inne... ale ja zdecydowalam sie jednak porzucic narazie stosowanie tabletek i chcialabym najlepiej od razu - z tym ze zostalo mi jeszcze 8 tabletek do konca opakowania... czy cos sie stanie jezeli przerwalabym branie juz teraz?? czy cos sie moze rozregulowac a moze jest to ogolnie nie wskazane? bardzo prosze o pomoc!

Gość ryszarda_P
Jeżeli zamierzasz od razu "przerzucać się" na nowe tabsy to lepiej nie przestawaj brać tych starych. Przerwy międzmy braniem tabsów powinny mieć ok. 3 mies - przynajmniej wg opinii częsci ginekologow.

Gość moniq87
z tym ze ja jak narazie nie chce juz brac zadnych tabletek - nie przerzucam sie na zadne inne -przyanjmniej napewno jeszcze nie teraz... czy w takim razie moge tak po prostu nie dokonczyc opakowania tabletek??

Lepiej dokończyć, w innej sytuacji nie przewidzisz jak zachwa się organizm i mocno rozregulujesz sbie cykl.Móc możesz - ale nie powinnas przerywać w połowiel.