Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasztanowo-ruda

pies czy suka? - co wybrać?

Polecane posty

Witam, po tygodniach rozwazan za i przeciw, zdecydowałam się na zakup szczeniaka. Nie mogę się jednak zdecydować co do płci. Z jednej strony słyszałam ze suczki są bardziej oddane, milusie i rozmarowo mniejsze (mieszkam w bloku), ale boję się sfory psów wokół bloku kiedy bedzie miała cieczke. Z psem nie ma problemu niechcianych adoratorów, ale znowu gwałcenie nóg i kocyków nie napawa mnie zachwytem. Poradźcie co wybrac?

suczke oczywiscie masz racje sa wierne oddane mądrzejsze (jak wszystkie kobiety), łatwiej je ułożyc i bardziej lubią dzieci, chocviaz z tym róznie bywa ja zawsze bede miala tylko suczki

a jezeli chodzi o niechciane szczeniaki to jeden mały zabieg niedrogi - u mnie 170 zł i po kłopocie a przez to ochronisz psine przed róznymi chorobami

Gość zdezelowana felga
ja bym wybrala psa :) suki nie dosc ze sciagaja na siebie sfore spow, to jeszcze sobie urajaja i paskudza w trakcie cieczki. mialam wylacznie psy i zadem mi nigdy kocyka nie zgwalcil :D:)

Gość tylko suczke ale
po roku daj ja do sterylizacji bo jak nie upilnujesz to beda młode i bedzie brudzic cieczka w mieszkaniu ( chociaz sa majtki specjalne:-)

Gość suczke bym wybrala
zreszta mam suczke w domu , jest po zabiegu i nie ma cieczki , znajomi co maja psa narzekaja na jakas wydzieline z penisa i jak sie go nie przypilnuje to wskakuje na lozko i brudzi im posciel :O

teraz juz lekarze twierdza ze zabieg robi sie do 10 miesiaca zycia - przed pierwsza cieczka, tylko wtedy chroni to psa przed rakiem w 100% i jest duzo mniejszy zabieg - wycinaja tylko jajniki, no i u szczeniaka duzo szybciej sie goi wszystko

A ja miałam sunię i jakbym brała jeszcze raz szczeniaka, to też sunię tylko Co do tych sfor... no bez przesady, dwa razy do roku przez 3 tygodnie da sie jakoś przeżyć, aż takich sfor nie ma, ale fakt, zawsze jakas powsinoga sie przyplacze na spacerze Co do rozmiaru, to różnice wielkości sa znaczne jesli chodzi o rasy, bo jeśli chodzi o płeć, to jest to najwyżej kilka cm i kilka kg

Gość zdezelowana felga
lesby :P:D

Myślę, że zarówno jej tył, jak i całą resztę robaczki już dawno pożarły, bo nieżyje od kilku lat Poza tym nie mam męża no i kolor nicka nie ten podszyw - klapa całkowita, do poprawki