Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergik...

czy wy też jesteście senne po tabletkach na alergię?

Polecane posty

Gość alergik...

ja zasypiam na stojąco po ok 8 h od wzięcia tabletki, śpię po pracy do wieczora, nie mam siły oczu otowrzyć, to naturalne czy powinnam zmienić tabletki?

Gość To po co
bierzesz jakieś świństwa???

Ja spie na stojaco w pol godziny po wzieciu tabletki. Dlatego biore je wieczorem zeby w dzien jakos funkcjonowac.

zglaszlas to alergologowi? co powiedzial? ja nie mam zadnych problemow teraz - ale po lekach starej generacji tez tak spalam, mnawet 18 godzin na dobe.

Gość niestety ale te
tabletki tak działają!! zdaża mi się brać je dość często i zawsze jest efekt usypiający, radziłam nawet mamie brać Zyrtec albo Claritinę zamiast prochów nasennych:)))

Gość Nie dość że macie alergie
to jeszcze dotrówacie sie jakimiś chemicznymi świństwami,nie dziwie sie że organizm odlatuje,to dla niego już za dużo niestety

biorę na noc:) nasennych nie muszę używać:)

Ja tak miałam jakieś kilkanaście, dwadzieścia lat temu, kiedy brałam leki starszej generacji. Brałam różne z tych nowszych, a teraz od kilku lat Claritine (nota bene jedyny lek przeciwhistaminowy podobno, który mogą zazywać piloci ;) ) i nie mam zupełnie problemów z sennością.

do nie dośc że macie alergie -------> pomysl, zanim coś napiszesz ok? niektóre alergeny dają bardzo silne objawy i trzeba sobie jakos radzic, ja naprzyklad bez Claritiny byłabym cala czerwona, spuchnięta, załzawiona i zakatarzona... biore Clare codziennie rano, nie jestem po niej specjalnie senna w ciagu dnia, ale padam bardzo szybko wieczorem, nie wiem czy ma to zwiazek z lekiami, czy po prostu taka moja natura

Gdybym nie brała leków przeciwhistaminowych, wziewnych sterydów itp., to pewnie już dawno gryzłabym ziemię od spodu :o

Gość Wiem co pisze
ale to nie jest metoda na alergie!!!!!!!!!więc nie rozumiem????to jest błedne koło i tyle

Gość alergik...
ja biorę bo nie daję rady, swędzi mnie gardło, nos, uszy, to jest straszne, czasami dochodzi katar.Biorę loratadynę, dzisiaj nie wzięłam żeby sprawdzić jak się będę czuła, na razie jest ok... Nigdy nie sądziłam, że jestem alergikiem, do czasu niestety, gdy się okazało że pieczenie oczu podczas dużego słońca, swędzenie w gardle, uszach(okropne!!) i w nosie to wynik alergii...nie mam za to alergii na chemię, jestem chemikiem od 6 lat i nic mnie nie uczulało,i nadal nie uczula, zero alergii na skórze

Gość Czym że jest alergia
warto sobie zadać pytanie,zanim wezmie sie cokolwiek,a moze mozna inaczej?????

witam...ja tez biore claritine i czuje sie ok:) doraznie zazywalam jeszcze clarinase w tabletkach i naprawde pomagalo w wyjatkowych sytuacjach...niestety ponoc nie ma juz tego leku w hurtowniach farmaceutycznych... nie znosze brania lekow kidy mam alergie po prostu nienawidze!!!!ale co zrobic??musze normalnie funkcjonowac isc dopracy, szkoly jakos wygladac....bez lekow musialabym siedziec w domu:( staram sie z tym walczyc naturalnymi metodami ale narazie za wczesnie zeby mowic o jakis skutkach...

Gość a co to jest
walczyć naturalnymi metodami????

znaim zdiagnozowanu o mnie alergie meczylam sie strasznie, bo lekark mi wmawiala ze to zapalenia gardla, karminla mnie antybiotylami, potem ze niby krzywa przegroda nosowa i chorniczny katar, chciala mi przegrode operowac po clarze objawy mijaja jak reka odjal wiec nie bede prowadzic czczych rozważań \"czymże jest alergia\", wybacz :O

Gość elwirkaaaaaa
tabletki typu zyrtec powinno się zażywać na noc!!! obniżają ciśnienie dlatego potem człowiek senny.Ja też tak mam.Dziwne,że nie poinformował Cię o tym lekarz...? alergia to plaga XXI wieku niestety.................................. ;-(

Gość elwirkaaaaaa
naturalne metody?? wsadźcie je sobie w dupe!!! nie ma czegoś takiego,jeśli chodzi o alergeny wziewne....to nie jest przeziębienie,które można ot tak po prostu wygrzać...........

Gość elwirkaaaaaa
szkoda pisać,spadam.

claritine rano przed jedzeniem biore i nic mi nie jest zyrtec na noc bralam dawno temu i po nim rzeczywiscie bywalam spiaca, ale nie przeszkadzalo skoro sie bierze wieczorem:) zreszta od wielu lat sie szczepie zeby jak najmniej innych lekow brac

Alergia jest np swedzeniem calego ciala i rozdrapywaniem sie przez sen do krwi. Wole brac tabletki niz miec cialo cale w bliznach. Gdyby mozna bylo inaczej to nie bralabym tabletek.

mi nic nie jest. w zeszłym roku jakiś zmasowany atak alergenów ;) wtedy lekarka przepisała mi oprócz amertilu, któy biorę non stop jeszcze jakiś inny lek, nie pamiętam nazwy i kazała mi go brac wieczorem, bo powoduje senność. (faktycznie, opisany był z każdej strony). no i brałam to jedno wieczorem, amertil rano - i różnicy nie widziałam żadnej. widocznie to sa indywidualne działania. a jak ktoś czuje się senny to najlepiej brac te tabletki wieczorem.

Gość To wązne
Najpierw przyczyna a pozniej leczenie innej drogi nie ma,co to znaczy czcze rozważania????jak czegoś nie wiem??nie rozumiem to tez nie mogę tego wyleczyc??jak chcesz wroga pokonać nie znajac jego siły i sposobu walki????hmmm

hmmm jest pewien sposob ale nie chce mowic o tym szerzej, nie dlatego ze chce to miec tylko dla siebie:), ale dlatego ze zaraz zostane posadzona ze robie reklame na kafe...:( od miesiaca to zazywam i drobne dolegliwosci np skorne alergiczne mi zniknely jestem ciekawa czy dzieki temu obniza sie objawy alergii bo nie jestem przekonana ze znikna zupelnie..ale skoro dobrze sie po tym czuje bede obserwowala co dalej

Gość masz racje oreli
Tylko w ten sposób można całkowicie wyeliminowac alergie,NATURALNYMI SPOSOBAMI

hmm no ja nie powiedzialm tego...ze tylko naturalnymi sposobami...obawiam sie ze sama natura sie nie da:( a szkoda bo po tylu lekach czlowiek jest jak zakonserwowany:/ poki co \"prowadze\" badania na sobie:) juz od tylu lat choruje ze nie mam nic do stracenia....

Gość Oj to niedobrze
Oreli ,że tek nie powiedziałaś,bo to byłaby prawda:(

czyzby ironia??:D nie moge mowic ze cos jest pewne skoro nie mam pojecia czy tak jest....

Gość To nie ironia
to przeciez poważne sprawy,wiec i poważna wypowiedz,wiem że Ty moze nie mozesz jeszcze tak powiedziec ale droga do wyzdrowienia jest dobra,tak trzymaj