Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sosjerka na dwa

Czy w ogóle warto mieć zasady?

Polecane posty

Gość sosjerka na dwa

Zawsze cholera miałam zasady - uwazałam, ze to diablo wazne w kazdej dziedzinie - w sumie taka szczerosc, prawdomównosc, zgadzanie się z samym soba. I dochodze do wniosku, ze te moje zasady sprawiaja mi nieustannie ból - myslę, ze lepeij by było, jakbym miała wszystko w dupie i zyła jak ostatnia kurwa i złodziej - tacy ludzie są szczęsliwsi - zadnych wyrzutów sumienia, zadnego zalu, przejmowania się innymi. Do dupy to wszystko...

Gość Pewien Pan
bądź sobą

Gość smutna i zrujnowana
bo tak to jest, dobry czlowiek dostanie po dupie i strasznie sie tym zamartwia

nie warto zmienać zasad. i co z tego że wszyscy.. i co z tego ze kazdy ma w dupie.. TY nie masz i to najwazniejsze.. zobaczysz to zaprocentuje w przyszłości.. znajdzie sie ktoś kto to doceni.. jak sama nagniesz swoje zasady nie bedziesz czuła sie lepiej..

Gość Pewien Pan
dobrzy ludzie łączmy się

Gość sosjerka na dwa
No własnei jestem soba - zalezy i na róznych rzeczach, ludziach, ideach, a potem dowiaduję sie, ze np, jestem nawiedzona i ktoś obrabia mi tyłek , ja cierpię, a reszta ma dobra zabawę;/

ja mam czasem tak jak Ty, ale wiesz co gdy jesteś taka jak jesteś naprawdę, to wiesz że innych nie krzywdzisz i nie masz sobie nic do zarzucenia...

Gość Pewien Pan
mogę Cie zasponsorowac jak chcesz

ludzie są jacy są.. nie każdy bedzie cię akceptował.. a takie obrabianie dupy - to przeciez norma! to od Ciebie zależy jak zareagujesz na takie wyskoki.. ja osobiscie zrobiłabym sobie koszulkę z napisem \"jestem nawiedzona\" z wszystkiego mozna żartować, z siebie też.. wtedy inni nie patrzą na Ciebie jak na UFO.. mozna przeżyć i być sobą bez łamania zasad.

ja miałam kiedys żal do rodziców że mnie tak wychowali, że mam zasady, że jestem dobra dla innych, ba nawet bardziej dbam o innych niz o siebie - kompletna altruistka, nieszczęśliwa przez to, że nie potrafi byc bezwzględna i przepychać się łokciami, po trupach do celu, dbać tylko o swoje dobro. Myśłałam, że nikt przecież o mnie nie zadba jak sama o siebie nie zawalcze.

ale po co sie zmieniać, przecież kiedy nie będę sobą to dopiero bedzie mi źle. Nie warto udawać kogoś innego, bo to na pewno jest męczące.

Gość Pewien Pan
Mam kasy jak lodu, moge was wszystkie kochane kobitki zasposorowac. wiem ze lubciei kasę, a ja lubie sex :)

Gość sosjerka na dwa
Do adios: -czyli uwazasz, ze tak naprawdę to wszystko jest kwestią interpretacji , tak? No, ale jesli ktoś co innego mówi, a co innego robi i kopie doły pod innymi i do tego jeszcze moralizuje - to jak ja mam na to spokojnie patzreć ? szlag mnie trafia.

raz kiedyś w LO była jedna dziewczyna, trochę zbyt przy kości w niemodnych ciuchach.. była obiektem żartów.. kiedys przyklejała jakąś naklejkę do zeszytu.. nie wiem z czym.. podeszła do niej jedna klasowa lala i mówi \" \".. naklej se tą naklejkę na czole\" na to Magda szast i prast przykleiła sobie ją na czole i chodziła z ta naklejką cały dzień!! zamknęła innym usta zupełnie. i stala sie lepiej odbierana przez innych..

Gość Pewien Pan
warto mieć zasady takie jak Mewik

Gość Pewien Pan
Nie latwiej jej bylo schudnąć? Gdybym jej zasponsorowal na pewno nie chodzilaby w niemodnych ciuchach

Gość ja mam swoje zasady
ale szczerość i prawdomówność nigdy do nich nie należały. To się nie opłaca w dzisiejszym świecie. Moje zasady natomiast to: nieufność w stosunku do ludzi, skrytość, punktualność, regularność, wytrwałość w dążeniu do celu.

jezeli uważasz kogoś takiego za przyjaciela, znajomego itp.. to masz całą prawdę na tacy. zakonczyć znajomość i tyle. nie dawać sie wciągac w żadne gierki. omijać tę osobę, osoby szerokim łukiem. nie mozesz sie załamywac tym że kogoś kogo uważałaś za przyjaciela, super znajomego, koleżankę , kolegę od serca robi Ci świństwo- to nauka na przyszłość ze musizz staranniej dobierać znajomych.

Gość sosjerka na dwa
hehehee...no tak, gorzej jak to twój szef :) :) Uznający sie za alfe i omegę moralną oraz wcieloną doskonałość...

mówić prawdę też nalezu umieć i robić to w taki sposób by nie zranić uczuć drugiej osoby bo sprowadzisz na siebie niechęć z jej strony, obrabianie tyłka , dołki itp. trzeba umieć dobierać słowa, kiedy krytykujesz krytykuj czyny a nie samą osobę. walenie szerokopojętej prawdy prosto w oczy nie nalezy do zasad dobrego zachowania.

punktualność, regularność, wytrwałość w dążeniu do celu - te są takie jak u mnie, choć w stosunku do ludzi to nie jestem az taka skryta i nieufna, może dlatego, że mam \"czuja\" w dobieraniu znajomych.

nie nalezy spoufalac się ze wszystkimi nowo poznanymi osobami. nie znasz nie wiesz kto to jest i nie wiesz ile mozna mu powiedzieć o sobie. czasami gesty, oczy , spojrzenie - zdradza z kim masz doczynienia.

ale fakt faktem też kiedyś doznałam przykrości ze storny znajomych, z którymi byłam na dystans, aczkolwiek nie spodziewałam sie tego po nich. Zawsze i wszedzie spotkasz ludzi fałszywych, zakłamanych, zazdrosnych o byle co i uważających to za powód do skrzywdzenia, odegrania się za nic, tak tylko po to by im było weselej i lżej. To są ludzie, kórzy tak naprawdę są bardzo nieszczęśliwi w życiu, najczęściej brakuje im ciepłych i bliskich sercu osób.

Gość sosjerka na dwa
Hmmm..tu nie chodzi o krytykowanie osoby oraz o walenie tzw. siekiera między oczy - po prostu zawsze temu człowiekowi piekielnie wierzyłam, bo takie a nei inne wrazenie sprawiał, a teraz mam swiadomosc, ze: - za duzo o mnie wie - udając kogoś niezaleznego, naprawde jest perfidnie uwikłany w nieciekawe zachowania...

nigdy nikomu nie można piekielnie wierzyć. teraz juz wiesz... musisz zawsze sobie zostawić miesjce na \"amortyzację\" takie czasy... żyjemy w swiecie wyścigu szczurów.. prawdziewgo przyjaciela ze świecą szukać. a długo sie znacie?

Gość sosjerka na dwa
dośc długo - w zasadzie z przerwami kilka lat

Gość sosjerka na dwa
Zresztą to druga osoba, która zawiodła mnei piekielnie w ciągu pól roku i tym mi przez to trudniej - o ile tamten zawód jakoś przezyłam i poskładałam sie do kupy, to w tedo goscia wierzyłam własciwei od czasow bycia nastoletnią szczeniarą i być moze dlatego jest mi tak głupio .

Gość teraz moja kolej
racja, prawdziwego przyjaciela szukac ze swiecą... nie tyle nawet przyjaciela, co po prostu dobrego uczciwego czlowieka

Gość teraz moja kolej
najlepiej po prostu powiedziec sobie :od jutra zaczynam zycie na nowo. I zapomniec o wszystkim co bylo, o wszystkich zlych ludziach jakich mielismy nieszczescie spotkac w naszym zyciu. i nie zadreczac sie juz tym wiecej.

Gość sosjerka na dwa
Może i masz rację, ale żeby to było tak łatwo , skoro bede tego goscia i tak spotykac ciągle na swojej drodze...