Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arbuzka1

ile zarabia marynarz?

Polecane posty

Gość arbuzka1

interesuje mnie ile zarabia 2-gi po kapitanie na statku? Jak on sie w ogole nazywa( pełniący taką funkcje)

Gość arbuzka1
jejku nikt nie wie? No ile zarabia sie na morzu?

Gość 3 śledzie na godzinę

Gość erter
mechanik na statku zarabia ok. 4000 zł na ręke, wiem, bo mam w rodzinie

Gość usaranieczka
moj tatta zarabia okolo 6000 zl miesiecznie jako fitter

Gość arbuzka1
a kim jest fitter? Potrzebuje wiedzieć ile zarabia drugi po kapitanie. Pływający nieregularnir czyli np. 6tyg. na 6 tyg. Czzy pływający mają pensje miesięczne czy dostają za kurs

Gość dziewczyna_marynarza
zależy od kompanii, armatora zalezy od statku, jego typu, trasy, przeznaczenia zależy od sytuacji na rynku walutowym :P no i też dużo zależy od tego skąd jesteś, chodzi mi o kraj, narodowość znacznie zmienia stawki (Polacy są na tej wyższej półce) (wiem, pytanie było zadane baaardzo dawno temu...) p.s. by wikipedia.pl kapitan - "stary" starszy oficer "chief pokładu" lub I oficer - nadzór nad załadunkiem i rozładunkiem, dokonywanie obliczeń statecznościowych statku, nadzór nad pracą dejmanów na pokładzie, rozliczanie czasu pracy działu pokładowego, prowadzenie dokumentacji pokładowej. II oficer - zwany "nawigacyjnym", odpowiedzialny za zaopatrzenie (aktualizację) w mapy, locje, stan sprzętu nawigacyjnego, pełnił też funkcje medyczne na statku. III oficer - zwany "ratowniczym", odpowiedzialny za przygotowanie rozkładów alarmowych, sprawność sprzętu ratunkowego, bezpieczeństwo pożarowe statku. mam nadzieję, że mimo długiego czasu komuś się jednak przyda :)

Gość dziewczyna_marynarza
aha jeszcze co do pytania to czy dostaje za rejs czy dostaje miesięcznie też zalezy od kompanii