Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salamandra plamista

Mam jakies czerwone plany na szyji

Polecane posty

Gość salamandra plamista

nie wiem od czego to sie zrobilo. Wyglada jak wysuszone plece skory na szyji. Najpier myslalam ze to moze uczulenie od perfum wiec przestalam uzywac ale nic nie pomoglo. Pozniej pomyslalam ze to moze od naszyjnika ale dawno go zdjelam a te plamy nie znikaja :( Dzisiaj ide do lekarza ale nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem czy cos mi konkretnego poradza. Moze znacie cos wartego polecenia. Wydaje mi sie ze to tzw liszaje :(((

Gość salamandra plamista
no nikt nie mial takich problemow z bardzo przesuszona skora ?? prosze pomozcie mi

Gość moja mama też tak ma
okazało się, że jest uczulona na srebro i nie może się też opalać. Możesz smarować te miejsca maścią z witaminą A. Ona jest dobra na takie przesuszone miejsca. Niestety nie wiem jak Ci pomóc, może lekarz coś wymyśli :)

Gość salamandra plamista
dzieki za odpowiedz. Dzisiaj wlasnie ide do lekarza ale tutejsi lekarze rodzinni na niczym sie nie znaja nie to co u nas w Polsce wiec dlatego chcialam wiedziec moze ktoras z Was to orzechodzila i wie co mozna stosowac. Ja na srebro raczej nie mam uczulenia - predzej na metal - dopiero niedawno zauwazylam ze takie koleczko na ktorym mialam wisiorek nie bylo srebrne. A z tym opalaniam to mnie zalamalas bo uwielbiam sie wylegiwac na sloneczku i w nastepnym tygodniu jade do Chorwacji :(((

jesli mieszkasz w Anglii to GP pewnie przepisze ci hydrocortison, ja mam takie uczulenie, dosyc dlugo mialam spokoj a ostatnio znowu wyszlo, nie wiem od czego wiec pije wapno i smaruje tym hydrocortisonem - pomaga ;) tzn generalnie wiem na co jestem uczulona tylko teraz nie bardzo wiem na co mogl moj organizm zareagowac... pozdrawiam!

Gość salamandra plamista
dziekuje Ci bardzo - jak mi tego nie przepisze to sama pojde i kupie - mam nadzieje ze to nie tylko na recepte. pozdrawiam

Gość salamandra plamista
mialas racje - przpisali mi hydrocortison ale ogolnie to rozbraja mnie to ich leczenie. Powiedzialam ze boli mnie gardlo juz od ponad tygodnia i zadne srodki nie dzialaja a poza tym mam powiekszone migdalki i cos z nich w nocy wyplywa to wiecie co mi kazala lekarka- rozpuscic paracetamol i plukac tym jame usntna.... zenada poprostu.

wiesz, ostatnio gdzies na forum ktos napisal ze oni tu wszystko lecza paracetamolem... no niestety cos w tym jest i nie bez powodu wiekszosc Polakow przywozi lekarstwa z Polski ja generalnie na opieke medyczna nie narzekam ale jako ze jestem w ciazy i czasem boli mnie rozciagajaca sie macica to biore no-spe, mam kolezanke ktora tez jest w ciazy i jak no-spa jej sie skonczyla to maz wzial opakowanie i poszedl do apteki zeby mu dali taki lek jak jest w skladzie no-spy a farmaceutka mu powiedziala ze mu nie sprzeda bo nie zna laciny :O no comments... a w ciazowych gazetach na bole brzucha przy rozciagajacej sie macicy tez radza paracetamol... ech...