Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga1987

Proszę o radę - Suknia z gorsetem czy w całości?

Polecane posty

Gość Aga1987

Witam Serdecznie! Jestem przed zakupem sukni ślubnej i mam nie lada problem, ponieważ nie wiem czy kupić suknie osobno z gorsetem i dołem czy w całości. Chodzi mi zarówno o wygodę oraz o wygląd. Pozdrawiam i z góry dziękuję za każda radę

Gość kaciczek
Hej Aga ja mierzyłam i taa i tak ale co prawda cała jest wygodna bo nic nie uciska w brzuchu ale z gorsetem ma wyglad ja jestem niska i gorset mnie wydłuża pozdrowienia

Ja mam z gorsetem. Bylam w poniedzialek na przymiarce. Fajnie eksponuje biust i podkresla talie, wyszczupla. Sukienka w calosci jakos mnie nie przekonala, \"obkreca\" sie przy kazdym ruchu. no nie wiem.. zalezy tez jaki krój :-) jestem za gorsetem

Gość Aga1987
Tylko że suknia z gorsetem nie ładnie łaczy się z dołem, widać że są dwie oddzielne części. Do ślubu coraz bliżej a ja nadal nie wiem jaką suknię mam uszyć :(

Gość proszę o radę
wg mnie wygodniejsza jest jednoczesciowa... ale wszystko zalezy od jakosci wykonania pewnie. moja jest swietnej jakosci, kupiona, bo nie wierze domorosłym krawcowom. buzka.

Gość niunia20-84.
zdecydowanie jednoczesciowa fakt gorset podkresla biust wyszczupla talie ale zazwyczaj jest sztywny i jesli uciadziesz lub kucnieszbedzie sie marszczyl sprawdz przy przymiarce

Gość ewelin
ja mam z całosci i mi sie osobiście takie podobają, też mi sie nie podobaja te z gorsetem z powodu łączenia, ale nie chciałam sukni bez firzbin żeby kazde zgiecie było widać na brzuszku wiec i je mam wiec sadze że jak sa firzbiny to suknia nie powinna sie tak obracać, ale znowu z gorsetem jest lepsza jak bedziesz zmieniała buty na nizsze bo łatwiej podwinąć spódnice w pasie

Gość barcelonka1
gorsety sa juz roch enie modne ale mnie to rzecz gustu i kto w czym sie czuje ok ja uwazama ze jednoczesciowe sa lepsze i wygodniejsze sama taka mialam no i ja np nie moglammiec gorsetu bo mnie skracala a ja za wysoka nie jestem dlatego polecam jednoczesciowe niskim ososbom przede wszystkim

Gość podobają mi się jednoczęsciowe
ale ja wybrałam z gorsetem, bo mnie wyszczplała i wydłużała, też jest piękna, po prostu musisz się w sukni dobrze czuć, co z tego, że modna, jesli bedzie np. źle leżec, trzeba dopasować suknie do wzrostu, figury, karnacji

Gość Aga1987
Nie myślałam że wybór sukni ślubnej sprawi mi tyle problemu. Zastanawiam się nad cała bo bardziej mi się podoba, tylko boję się że będzie mi spadać tzn ciążyc, bo mam dosyć spory biust chociaż do okrągłych dziewczyn nie należę, więc napewno będą konieczne jakieś ramiączka lub koronka która kończy się na szyi. Dzięki za każdą radę :-)

Ja mam jednoczęściową ale góra jest z koronki a dół z organtyny więc nie wygląda jak typowa jednoczęściowa. Mierzyłam suknie z gorsetem ale było mi niewygodnie gdy suknia był do pasa (przyzwyczaiłam się do biodrówek - spodni :-P ). Koronka w mojej sukni łączy się z dołem na linii bioder i dla mnie to jest idealne wyjście.

Gość kaciczek
Hej dziewczyny ja jednak wybrałam z gorsetem bo wydaje mi sie ze jest ładniejsza i ładniej sie kąpaonuje i ja mam cała pokryta koronka a dół jest wycięty w zęby bajka

Gość elizka2323
jednoczęściowe są wygodniejsze i obecnie bardziej na topie

Gość ale nie każdy w nich
dobrze wygląda!

Gość deli245
mam do sprzedania suknię jednoczęściowa z długimi koronkowymi rękawkami.