Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartek_jaw

Błędy językowe w tekstach piosenek

Polecane posty

Gość Bartek_jaw
Wiem wiem :) Mówię że nie będę go potępiał, skoro robię dokładnie tak samo :P

Gość Bartek_jaw
Nie, na szczęście polonistą raczej nie będę, raczej w stronę matematyki :P, poprostu jakaś gówniana lekcja że jakaś szycha przyłazi popatrzeć jak pracujemy :/

Gość oj natura moze byc zmeczona
ile ona ma juz lat ? 3 miliony ? 20 ?? juz sie zmeczyla robiac czlowieka ;)

Gość Bartek_jaw
Niestety czasu brak, jutro o 8.20 wyłażę z domu, gdzieś do 8 musze mieć to wszystko pospisywane :P. No nic, jeśli wam coś wpadnie do głowy to wpisujcie, przeczytam rano :). A tymczasem życzę miłego wieczoru Pozdrawiam :)

eeeeeeee, to już Ci wystarczy tyle przykładów. Jutro się nie widzimy, nie ma problemu🖐️ A tak swoją drogą, fajny topik zainicjowałeś. Jak będziesz po tej lekcji, dopisz następne przykłady. Chętnie tu wrócę:D

Gość ktoś tam taki
Urszula Sipińska "Poziomki" .. .zapomniałam Twoje oczy, zapomniałam Twoje usta...

Gość ksieciuniu
ksieciu jestem przeznaczona....

Gość fjaja
Niestety nie pamiętam kto to śpiewa, w każdym razie to chyba piosenka o warszawie i jest tam "kontrol w tramwajach". Ja rozumiem licentia poetica ale to jest naprawdę już przesada, tym bardziej, ze to jest powszechny błąd językowy, w ten sposób powielany i utrwalany. Denerwuje mnie też "nie poddaj się" Myslowitz. Nie poddawaj się, to jest normalna, naturalna forma.

nie mogę też sobie przypomnieć tej piosenki, gdzie coś spaliną... Piosenka o moim mieście:( Spalina! Porażka:( Ktoś to kojarzy?

Ale się mnie przypomniało :D : Scyzoryk i jakaś tam jego piosenka, pamiętacie? \"(cos tam) na tylnim siedzeniu samochodu\" A powinno być na TYLNYM :p

Gość AlinA.
gdzie wiosna spaliną oddycha :)

Gość AlinA.
Gdy patrzę w twe oczy zmęczone jak moje to kocham to miasto zmęczone jak ja gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje gdzie wiosna spaliną oddycha

Gość teksty Myslowitz
są odjazdowe i nie podejrzewam że niezamierzenie :D

DE MONO \"...... i wtedy zaczniesz spadać w dół....\" :)---------tak jakby mozna było spaść w górę i znów DE MONO \"Tak się nagle zachmurzyło, szaro-sine, ciężkie niebo......\" :)z reguły szaro-sine ciężkie niebo to juz jest własnie zachmurzone :)

Gość AlinA.
BAJM Wieczór zapada, czuję się nisko :P

Gość jak słysze tekst Dody
ksieciu jestem przeznaczona...to mnie normalnie trafia

Gość hm..................hm
obudzic chce sie wreszcie lecz nie jestem pewna,czy ty tez chcesz

Gość uhahahaha
tekst eweliny flinty Gonię swój cień i kręcę w kółko Głową uderzam o mur Nieuchronnie SPADAM W DÓŁ Czy złapiecie mnie? spadam w dol :D spadam w gore...lapsus niesamowity.

Gość jak słysze tekst Dody
chociaż... : Wielki słownik ortograficzny – lista haseł Hasła od 1 do 2 z 2 znalezionych A B C Ć D E F G H I J K L Ł M N O Ó P Q R S Ś T U V W X Y Z Ź Ż * książę księcia, księciu, księciem, W. książę; książęta, książąt (skrót: ks. a. x.): książę regent, ale: Przylądek Księcia Walii, Wyspa Księcia Edwarda, Wyspa Księcia Walii , , ale jakoś mi nie pasuje to księciu :-0

Gość uhahahaha
mi sie to "ksieciu" kojarzy z księciuniem :D Tołdi rox.

Perfect, \"Autobiografia\" \"...pocztówkowy szał, każdy z nas ich 500 miał zamiast nowej pary DŻINS...\" :D A \"Ich Troje\" to już istna skarbnica perełek, aż się nie chce wymieniać :P

Gość guta
u Laskowskiego " moja mila śluby ma..." ślubuje sobie z nią"... albo" siedem dziewczą t z albatrosa, tys jedyna"... teksty Cygana , Młynarskiego- wzorcowo piekne

Snem było życie, dopóki ty nie pojawiłeś się WTEDY w nim Chciała, zeby jej się ilość sylab zgadzała, no i dodała sobie ni z gruszki, ni z pietruszki to \"wtedy\" Księciunio niby poprawny, ale tez mi tu nie gra, obśmiałam to już dawno. Rzeczywiście jak księciunio. I jak w tym skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju, \"drogi ksiądzu... księciu...\" :)

Gość buhahah
Kureskie życie - Peja a powinno byc K u r e w s k i e życie

Kaja Paschalska chyba... \"przyjaciel potrzebny od zaraz,niech tylko za bardzo się stara...\"

Moja ulubienica Gosia Andrzejewicz Wciąż pamiętam tamte chwile, w których tak mówiłeś tyle

Gość europo witaj nam
i sie daj lubic daj