Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eeeeewcia

Pomocy!!!spalilam sobie skóre!!!!

Polecane posty

Gość eeeeewcia

Maialam pryszcza, slyszalam o swietnych wlasciwosciach olejku z drzewa herbacianego i nim posmarowalam i zakleilam plasterkiem. Niestety spalil mi skore. mam teraz brazowa plame.Co robic:(((jestem spuchnieta. co zrobic zeby ta plama zeszla?

Gość joj ja tak spirytusem się
załatwiłam, niestety musisz czekać aż skóra sie odnowi:/ nie da sę tego przyśpieszyc:/

Gość Esk00
no napewno nie zaraz ci to zejdzie, musisz zregenerować naskórek, dzisiaj już to zostaw ale jutro nałóż oliwkę dziecięcą, a tak za 1.5 tyg. zrób peeling pomaga...

Gość eeeeewcia
mam masc baneocin i mysle zeby moze nalozyc ja?

Gość eeeeewcia
podnosze

Gość Kaaasia
dziewczyny pomozcie co z tym robic? nawilzac, czys starac sie wysuszyc?czy zostawic?

Gość jeszcze bardziej wysuszyć
a po kiego? Posmaruj alantanem.

Gość Kaaasia
ale ten dermaknel to chbya na tradzik??a mi cos czuje ze przydaloby sie na takie oparzenie, zlagodzenie

myślę że powinnaś wyskoczyć do apteki, pokazać babce w okienku co i jak i może ona coś poradzi, jakąś maść zaproponuje ze swojej strony proponuję opatrunek żelowy (aquażelowy, hydrożelowy - różnie to nazywają; taka galaretka) świetnie goi i oczyszcza rany

No ale to przecież ślad po pryszczu. Ta maść jest bardzo tłusta, więc pomoże CI zregenerować skórę. Poza tym na liszaje i źle gojące się rany, więc powinna pomóc.

Gość na wszelkie podrażnienia
również polecam Alantan krem, oprócz tego możesz go używac na codzień jako kremu nawilżającego, jest dobry dla trądzikowej cery.

Gość lgjgjgjgfhg
ja byma to najpierw zostawiłam zeby samo doszlo do siebie a potem uzyłam jakis ziołowych okłądó na to - z jakich ziół to juz bym w aptece zapytała. Napewno po pierwszym szoku dla skóry dobar byąłby maść np alalntan czy pantenol ale to jużlekarz albo farmaceuta neich rozstrzygnie... Napeweno najpierw niech to się uspokoi bo nasytepna dawka chemi to tylko może pogorszyć... A i nie to żebym się czepiała, ale uzywanie takich olejków jak tez ziół powinno byc pod jakąs kontrolą, ewentulanei trzeba mieć do tego dużą wiedzą bo bardzo łatwo sobie zaszkodzić.

Gość eeeeewcia
dzieki wszystkim za porade

Gość eeeeewcia
a czy zostanie mi blizna??:(((

myślę zę jeśli to był pryszcz to nie powinna :) jak zauważysz bliznę kup w aptece Cepan - to taka maść cebulowa na blizny, podobno dość skuteczna (kosztuje parę zł)