Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USG__

mam pytanie o badanie usg jajników

Polecane posty

Gość USG__

Mam podejrzenie że coś dzieje sie z moim jajnikiem, boli mnie, z każdym dniem czuje coraz bardziej go. To nie jest jakiś straszny ból ale jest. Byłam u lekarza, ale pani mnie tylko pomacała i nic nie stwierdziła. A ja bym chciała usg, czy mam ją o to poprosić? Ile kosztuje usg? trzeba mieć skierowanie?

Gość USG__
upaupa

Gość USG__
nikt nie wie?

Gość USG__
:(

Gość doda-ajj
no jasne ze trzeba zrobić usg.alenie mam pojecia jak to jest państwowo.podejrzewam ze trzeba miec skierowanie.

U mojego gina usg(wewnątrzpochwowe) nic nie kosztuje, tylko ew. wydruk 20zł;) I wcale nie muszę go o badanie prosić, sam robi co jakiś czas.

hmm ja tez panstwowo chodze i nie nie place nawet za wydruk i robi mi przy kazdej wizycie... ehh na ktora czeka sie 2 miesiace!!!!!!!!!!!!!!! raz mialam sytuacje,ze mialam krwawienie po stosunku 14 dnia no i poszlam prywatnie, ona nic nie stwierdzila, zbadala mnie bez usg!!!!! za 2 tyg poszlam panstwowo ( a zapislam sie 2 miechy wczesniej, wiec i tak juz rok minal odkad zaczelam wspolzycie wiec miala to byc wizyta kontrolna ) i ta stwierdzila,ze mam jakis twardy jajnik co kolwiek to znaczy i za miesaac kazala sie zglosic na porownanie usg. wiec takie zwykle badanie jak widac nie jets zbyt dokladne. p.s. ja np mam bardzo regularne cykle zawsze 28-29 dni, i nie mam boli ...

nie trzeba miec skierowania, ale wazne,zeby ten aparat do badania usg byl :) bo jeszcze nie we wszystkich jest. tam gdzie bylam prywatnie i to w centrum zdrowia w warszawie nie bylo ...