Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoneczko nasze

pilne test prosze o szybką odpowiedz

Polecane posty

Gość qwertyu
beta HCG jest na 100% wiarygodna ponieważ wskazuje jaki poziom hormonu jest we krwi. A ten poziom z każdym dniem od zapłodnienia wzrasta -dzieki temu lekarz moze określić wiek ciązy. Ja robiłam test niecałe 2 tyg. po terminie okresu i druga kreska wyszła mi bledsza niż kontrolna. Jednak potem potwierdziło się że to ciąża. Może być poprostu tak że owulacja nastąpiła później niż wynikałoby to ze standardowych wyliczeń dla cyklu 28 dniowego. U mnie tak właśnie było -dziecko jest dwa tygodnie młodsze niż wynikałaoby to z OM. Zdarza się to przy nieregularnych cyklach. I dlatego po tak krótkim czasie od terminu OM może test wyjść negatywny.

Gość słoneczko nasze
mam w domu jeszcze jeden test paskowy- nie jest to pre test ale myslicie z epowinnam go teraz zrobic...?

Gość słoneczko nasze
na ulotce pisze ze mozna go wykonac o karzdej porze jednak najwieksze stezenie jest rano

Gość treela
Zgadzam sie z gwertyu. Ja tez mialam przesuniete jajeczkowanie, zrobilam test i jedna kreska, wiec do kosza, a wieczorem cos mnie skusilo przy wyrzucaniu smieci aby jeszcze raz spojrzec. Moje zdumienie bylo wielkie, druga kreseczka, b. bladziutka ale byla. Robilam pro-testem. Na nastepny dzien mialam to samo.

Gość qwertyu
A co do jutra rana nie wytrzymasz??? Jeżeli tak to zrób, ja jednak poczekałabym do rana. Zawsze jest większa pewność. :)

Gość treela
ja pozniej robilam innymi testami, bo nie bylam pewna pro-testu i wychodzilo to samo.

Gość słoneczko nasze
powiem jeszcze tak ze robilam równiez test w dniu spodziewanej miesiaczki i równiez z ciekawosci zajrzałam na test poparu godz i nie było nic.... a dzisiaj jest ale tak jak mowie bardzo blada- ledwo widoczna

Gość treela
Mi tez w dniu spodziewanej miesiaczki nic nie pokazalo. Dopiero po terminie byla niespodzianka. Testy robilam co dwa dni i ta kreseczka za kazdym razem byla ciemniejsza. Tez bylam taka niecierpliwa:)

Gość qwertyu
Tym bardziej powinnaś się wstrzymać jeszcze kilka dni i znów zrobić test. Lub pójść na betę -jedno badanie i już wszystko jasne. :)

Gość słoneczko nasze
czy bete trzebs robic na czczo?? jaki jest koszt takiego badania u Was...? i ile sie czeka na wynik?

Gość treela
ja nie wiem bo nie robilam. Kazdy kolejny test pokazywal ciaze coraz wyrazniej, wiec po dwoch tyg. poszlam do ginekologa i babka potwierdzila.

Gość qwertyu
Ja też nie robiłam Bety. Jednak z tego co wiem to nie trzeba być na czczo. Wynik będzie dzie tak po 2 dniach. A co do ceny to coś około 20zł. Zresztą najlepiej zadzwoń do labolatorium i zapytaj -napewno dokładnie ci powiedza co i jak. :)

Gość słoneczko nasze
dzieki za odpowiedzi :) powiem sczzerze ze zaskoczyła mnie ta blada krecha... ale narazie sie nie ciesze - bo wiem ze pojawiła siepo 2godzinach chociaz moze i wczesniej nie iwem bo nie zagladałam na test...

Gość słoneczko nasze
witajcie kochane zrobiłam własnie test- i tu Ikrecha...a okresu dalej brak juz sama ni ewiec co o tym wszystkim myslec:(

witajcie!mam podobny problem rowniez zrobilam test i wyszla kreska jedna a pozniej po jakims czasie jak sprawdzilam sbie z ciekawosci ta plytke bo ja zachowala to jest druga bardzo bladzituka ledwo widoczna.ale okres mialam ale i tak mam inne objawy niewiem sama

Gość treela
Sloneczko---odczekaj dwa dni i powtorz. Mi chyba ze trzy testy tak pokazaly. Bylam juz tym tak znerwicowana, ze nie wiem na czym stoje, ze zamiast isc na bete to wydalam 200zl na testy. Ja przy pierwszej ciazy mialam jeden okres, byl skapy ale trwal 4/5 dni, nie pamietam dokladnie.

Gość akzi1980
hej jesteś w ciąży jak byś poczytała kilka dni wcześniej to byś zobaczyła dokładnie takie samo pytanie ja zadawałam ja zrobiłam test w 5 dobie po zapłodnieniu to był PRE TEST było to wieczorem wyszła jedna kreska potem po jakiejś godzinie dwóch pojawiła się druga kreska i jestem w ciąży (dodam że jeszcze potem zrobiłam 2 inne i wyszła jedna kreska) więc trzymam kciuki to na kiedy termin?

Ja też testowałam Pre Testami, najpierw jedna kreska, potem po kilku godzinach patrzę: druga, szok totalny. W ciąży nie byłam. Na testach wyraźnie jest napisane, że po czasie nie powinno odczytywać się wyniku, dlatego najlepiej robić betę, bo różne są, jak widać, przypadki \"kresek\" ;)

Gość słoneczko nasze
witajcie ponownie, okresu dalej nie ma... brzuch juz przestaje powoli pobolewać... jutro robie rano test z moczu a potem bete... bo juz sama sie pogubialm myslalam ze dostaneten okres a tu nic... czy to moze byc ciaza....? ale test pokazuje I kreske

Gość słoneczko nasze
nikt si enie wypowie?

Gość słoneczko nasze
powtórzyłam dzis test wyszła I kreska, okresu dalej nie ma a jutro mija tydxien od daty spodziwewanej @... co robic... beta??

Gość pomocna1111poczta.onet.pl
Hej. Mam na imię Kaska i kocham pomagac ludziom. Nie jestem zwykłą dziewczyną, która ma jakąś ochotę pomagać. Jestem po studiach psychologicznych, kursach psychologiczno-pedagogicznych. Przeczytałam setki kasiążek na temat, ciązy, nie chcianych dzieci, zabezpieczen itd. Dziennie odpisuje na około 100maili. Kocham to robic (pomagać). Piszcie, a odpowiem na kazdego maila : pomocna1111@poczta.onet.pl Ps. W weekendy, długie weekendy, święta nie odpisuje, ponieważ często nie mam dostępu do internetu, lecz odrazu po wolnym, każdy z was dostanie wyczerpującego zwrotnego maila z odpowiedzią. Pozdrawiam. Katarzyna 26lat.