Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdaodj

agencja pracy tymczasowej - pytanie o umowy

Polecane posty

Gość jdaodj

witam, zglosilam sie w apt, ktora znalazla mi prace w pewnej firmy. wiadomo, ze w takim wypadku umowe zawieram z agencja. czy ktos moze wyjasnic, dlaczego umowy sa co tydzien podpisywane? jaką ma korzyść agencja?

Gość powiem
To jest pewnie umowa zlecenie .

Gość jestescie czasowniki
czyli cholota , ktora mozna do np. przebierania zgnilych kartofli na dwie godziny za 3.5 netto zatrudnic a potem pogonic jak juz ma te siedem zeta na alpage. i jeszcze sie pysznic jakim to sie jest przedsiebiorca ze sie komus zarobic daje.

Gość jdaodj
byc moze, prawde mowiac nieweim, bo jeszcze nie dostalam jej (choc wiem ze zostalam zatrudniona). ale nawet jesli to jest taki rodzaj umowy... to zamiast wypisywac co tydzien, to lepiej chyba dac na dluzej? czy zle mysle?

Nie wiem jak to się ma np do prawa, ale skoro jesteś zatrudniona to jak umowy nie masz? Ja w dniu zatrudnienia podpisałam umowę i tyle. A nie, że będe pracować dla nich a potem oni powiedzą, że to np był próbny albo wliczało się szkolenie itd. I dociekaj swoich praw. A swoją drogą słyszałam o takich akcjach, że w knajpkach i w sklepach w pewnym polskim miesie tak robili :D

Gość jdaodj
ale czemu zaraz chołota??? rozumiem, ze Ty bys sie takiej pracy niepodjął, ale mi akurat pasuje...