Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękna

potrzebuję porady stomatologa

Polecane posty

Gość coś
Bo lentulo to narzedzie kanałowe-gdyby powiedział lentulo,to byś zupełnie nie zrozumiała,a narzedzie dla pacjenta to już bardziej zrozumiałe(a widzisz mimo to i tak pokręciłaś i wyszło,że zaplombował wiertło). :)

Jak się nie jest specjalistą, a lekarz Ci czymś wierci, to stwierdzasz, że to jest wiertło :D Wyjaśniło się :)

Gość nowyUK
tydzien temu mialem wyrawnego zeba.Na szczescie zab byl chyba wyrwany prawidlowo,bo nic nie boli , dziura zarasta itd.. Zdziwilem sie jednak podczas rwania na slownictwo uzywane przez pania doktor ! Otoz powiedziala Ona ,ze \" wilgoc zassala korzenie \" Nie wiedzialem czy mam sie smiac czy plakac ;-) Z ostanim czarpala sie 15 min ,ale spoko nic nie czulem i jakos poszlo .Poradzila sobie i nie mam na razie problemow !Nie mniej uwazam to za gafe palnieta przez Nia !

Mi dziurka też się zarasta :) Nadal czarno widzę kość... Jest w dalszym ciągu widoczna :/ Plus jest taki, że prawie od tygodnia nic a nic mnie nie boli :D

Gość Myszka biedulka
Witam! Mam pewnien powazny problem.Otóz miesiac temu byłam u dentysty i miałam leczonego zęba dolna jedynke,a dokładniej korzeń ponieważ osunęło mi sie dziąsło i zrobiła mi sie mała dziurka.Zab został zaleczony i było dobrze.Pare dni temu zaczęły przechodzic mi prądy w dziąsle pod tym zaleczonym zębem,a dzisiaj nie moge mocnej dotknąć tego zeba bo bolo mnie i jak mocniej uderze górnymi zebami o ten ząb to też boli.Dziąsło mi nie spuchło i na oko jest wporządku.Jak wciagne powietrze to w dziąsle czuje ostry ból który trwa chwile.Prosze mi powiedziec czemu tak sie dzieje i co zrobić z tym?Prosze o szybka odpowiedz.

Dawno tu nie byłam, ale stwierdziłam, że napiszę. Może ktoś ma tak samo, to mu się przyda. Dwa dni temu rano byłam załamana, bo stwierdziłam, że nic a nic mi się nie goi. Nie wiem, czy kość mi się rozdwoiła i między jedną jej częścią a drugą porosło mi dziąsło... nie wnikam, ale rezultat jest powalający. Dwa dni temu wieczorem wyszedł mi z buzi jeden kawałek kości o wymiarach 5mm na 2,5... już trochę suchy był, a dwie godziny później kolejny tych samych wymiarów. I co? I co? Kochani... Odzyskała swoje dziąsło :) milutkie, mięciutkie, bez obcierania języka :) Nawet nie wiecie jak jestem szczęśliwa. Teraz można załatwić sprawę uszkodzonej przy rwaniu szóstki siódemki, ale jak nigdy mam cykora iść do stomatologa i wiecie co? wstrzymam się z tym do przyszłego roku :D

Gość gość
Miałam usunięta 6 tydzień temu , ale boli bardzo dalej tylko niewiem już co mnie boli. Byłam U dentysty sprawdzić czy wszystko Ok okazało się że się dobrze goi ale jeszcze pobili . Wypełnia mi dziurę po zębie miętową o dzięki temu nie boli No i ładnie pachnie . Czy ktoś się orientuje na jak długo to wystarcza ?