Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość x to ja x xxx

walka z trądzikiem w słoneczne lato....help.

Polecane posty

Gość x to ja x xxx

zwłaszcza z przebarwieniami i takimi podskórnymi grudkMI Na brodzie i \"zuchwie\" a również wielkimi schowanymi ropnymi wypryskami na czole \"schowanymi\".... nei wiem co robic juz, bylam u dermatologa i nic ciekawego :( oporc zjakiegos \"wlasnorobionego spirytusu\" szok ze stresem. w oko z opini wladl mi : Lysanel active SVR oraz Effaclar K, acne derm, ale maja duza ilosc kwasow wiec stracg o przebarwienia... czyli tzreba stsowac blokery sloneczne ale jakie? hmm cos koszt chyba bedzie wysoki... poleccie cos!!

Gość x to ja x xxx
duac hehe mowisz jasne :P a co to jest?

Gość x to ja x xxx
o duacu juz troszk epoczytalam ;] ale nie ma to jak tradzik o podlozu hormonalnym. mam zaburzenia hormonalne i zaniki miesiaczki :| nwet nie wiem juz do jakich lekarzy chodzic. gin bylam łykam luteine. u derm. bylam nic nei pomaga. myslalam o edokrynologa ale co sznalezsc u siebie nei moge ;|. boz emoz ekto smil podobne jak sobie z tym radzic :(

Gość odswiezam xxxxx
:(

Gość maaaatko
jak walczycie z tradzikiem jak gowno robicie, myslicie ze wystarczy isc nie wiem do drogierii i kupic kosmetyk cud???? ehh ludzie gdzie sa wasze mozgi, ruszcie dupy do dermatologa, przez 3 miechy abntybiotyk i zapomnicie czym jest pryszcz

Gość troche zagubiona
a jak sie odstawi antybiotyk to to samo. Jak nie masz pojecia co to jest miec tradzik to zamilcz.

Gość do xxxx
helo ja tez dostałam wysyp pryszczoli (wszystkich mozliwych i tych podskórnych tez) z powodu hormonów-ciaza. Poszłam do dermatologa i przepisała mi Akemycine na noc i Davercin a dzień i naprawde pomogło,teraz juz tylko sporadycznie cos małego mi wyskoczy.A efekty widziałam juz po 2-3 tyg. Idz do lek. zapytaj o ta masc i ten zel i dodatkowo ci moze cos jeszcze przepisze( mi niemogła ze wzgledu naciaze) i moze pomoze. Tylko trzeba WYTRWAłOSCI i codziennie smarowac. pozdrawiam.

Gość x to ja x xxx
tylko chybva bede wiec msuiala sie do innego dermatologa zapisac.... ale jk hormony sie nie unormuja to czy mascie jakies pomoga :( i u nie na wizyte ponad miesiac tzreb czekc :( a terz musze sobie jkos radzic, bo bezcynnie siedzie cnie moge........ i nwer jesli to bedzi krem z drogerii choc zawsze ide do apteki to jakos smopoczucie lepsze ze cos robie a nie bezmyslnie czekam.

Gość x to ja x xxx
a aknemycin jak przypominam keidys mialam, i mi na mladzienczy tradzik ni epomogl... a terz mam porypane z hormonami :( a to sie zaczelo ten wysyp od odlozenia tabsow anty i teraz tak ju zpolr roku meczarni :( a gin dalej namawia na anty ale nie nie nie dam sie teraz wciagnac w to gowno, mimi braku miesiaczki... hormony to nei bajka...

SVR ecran teintee +50 koszt okolo 54 zł jest to bloker ale z kolorem tak jak fluid, używasz zamiast podkładu i masz od razu korolek, jestem bardzo zadowolona, uzywam caly czas.

Gość do xxxx
ja te myslałam ze co mi tam pomoze masc i zel.Wysyp tez miałam po odstawieniu tabsów ,no i + ciaza.Ale nie marudziłam tylko postanowiłam spróbowac!Idz prywatnie do dermat.skoro masz czekac 3 miechy albo idz popytaj w inych przychodniach bo ie wierze ze wszedzie trzeba czekac 3 miechy.I spróbuj uzywac jakis masci jak nie tych co ci poleciłam to innych. Ale trzeba byc cierpliwym po po 5 dniach to nic nie zobaczysz! Idz jak najszybciej do dermtologa i zapytaj o te specyfiki lub inne i nie narzekaj tylko działaj!

Gość x to ja x xxx
oj jaki drogi ten bloker :D no normalnie nie na kieszemn maturzystki :P niom zczne działac tylko ze po weekendzie ide popytac o jakiegos dobrego dermatologa :D ale tera zmoze popytam ejszcze o rady :D help people.

Jak chcecie pokonać trądzik, to na pewni nie polecam wystawiania buzi na słońce. Też kiedyś popełniłam ten błąd i myslałam, że nigdy się nie uporam z pryszczami. Teraz wiem, że opalanie skóry trądzikowej nie jest dobrym pomysłem. Tutaj http://tradzik.net.pl/2012/05/21/walka-z-tradzikiem-latem/ jest wszystko wyjaśnione. Jest też napisane czego nie robić latem, gdy leczymy trądzik. Mnie pomogło.