Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusiaaaa

Czy peeling szkodzi? Pomożcie

Polecane posty

Gość anusiaaaa

Moja mama upiera się, że peelingi szkodzą twarzy i za kilka lat będę wyglądać okropnie. Zakazuje mi kupowania jakiegokolwiek peelingu. Nie wiem czy jej wierzyć :( Co Wy sądzicie o stosowaniu tych kosmetyków?

Gość anusiaaaa
up

Ale szkodza w jaki sposób? Peeling ma za zadanie starcie, czy też w przypadku peelingów enzymatycznych = rozpuszczenie wierzchniej warstwy martwego naskórka. Skoro naskórek jest martwy i odpadłby sam wcześniej czy później to w jaki sposób peeling może zaszkodzic?

przecież peeling pomaga usunąć martwy naskórek, a nie uszkodzić żywy, chyba, że stosujesz gruboziarnisty do suchej i wrażliwej skóry, ale to też raczej nie grozi jakimiś efektami ubocznymi, które pojawią się z kilka lat;) co najwyżej podrażnieniem. Tak samo szkodziłoby mycie się szorstką gąbką... Ja używam peelingu i nigdy nie słyszałam o negatywnych opiniach. Ważne by dostosowac do wrażliwości skóry

Gość lewoskrzydłowa
Dobrze dobrany peeling z pewnością nie zaszkodzi. Sprawdz najpierw czy po "zwykłym" nie masz podrażnionej skóry. Jeśli tak- wypróbuj enzymatyczny. Mnie np. te "zwykłe" szkodzą- mam po nich wysypkę. Pozdrawiam :)