Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinakkkk

yasminelle za żylaki - proszę o radę

Polecane posty

Gość karolinakkkk

Biore yasminelle, to moje pierwsze pigułki i odpowiadają mi.. dobrze sie po nich czuje nie przytyłam, ładna cera.. ale... no wąłsnie po pierwsze.. zcasem mam jakby mgielke na jednym oku. a po drugie .. pojawiły mi sie zyły na nogach.. tzn nie zyły ale tak delikatnie przeswituja pod skórą.. wczesniej tak nie bylo czytałam jzu tu tematy o yasminelle iw iem ze moze to powodowac ale bardziej chciałabym wiedziec czy to sa zylaki?? CZY MOGE DOSTAC ZYLAKI? Czy powinnam to jakos leczyc juz? to moje pierwsze tabletki, nie mam doswiadczenia i nie wiem co robic.. pomózcie.. aa i dodam ze czasem popalam fajki.. to tez ma wpływ na te zylaki ? ( o ile to sa zylaki?) bo wiem ze jakos tam wpływa na krzepliwosc krwi.. ale ogo9lnie sie troszke boje i prosze o porady PROSZE Karolina

Gość karolinakkkk
push up :) pliss

Gość karolinakkkk
proszę pomózcie mi i odpowiedzcie

Niektóre kobiety nie mogą stosować tabeltek anty właśnie przez predyspozycje do żylaków i zakrzepicy. Która jest bardzo groźną chorobą mogącą nawet do śmierci doprowadzić. To, że palisz zwiększa ich niekorzystny wpływ na żyły. Koniecznie powiedz o tych zmianach lekarzowi. I dobrze by bylo gdybyś przestała palić.

Jeżeli mgiełka będzie się utrzymywała, idź do dobrego okulisty. Taki objaw bywa przy patologiach ocznych (zmiany w rogówce - czasem tak reaguje na leczenie, choć przyznaję, że po tabletkach anty raczej nie powinno się to dziać, w siatkówce). Mówię do dobrego, bo większość olewa zmiany w siatkówce lub twierdzi, że ich nie ma - a potem już nie bardzo jest jak oczy ratować. Oczywiście to jest taki najczarniejszy i najprawdopodobniej nierealny scenariusz, ale - jeżeli ten objaw się utrzyma - lepiej trzymaj rękę na pulsie. Zwłaszcza że Yasmin i Yasminelle, działając moczopędnie, powodują zagęszczenie krwi, co dla takich maleńkich naczynek, jakie doprowadzają krew dla oczu, nie jest bez znaczenia.