Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JENNY21

NA JAKIE BADANIA SKIEROWAł WAS GINEKOLOG GDY CHCIAłYśCIE BRAć TABLETKI ANTY???

Polecane posty

Gość JENNY21

Gość sosik
na żadne, po prostu przepisała tabsy i tyle. ps- nie pochwalam takich metod ,ale cóż- niestety tak było.

Gość JENNY21
SOSIK BADAłA cIę WCZEśNIEJ? JESTEM DZIEWICą WYBIERAM SIę DO GINA PO TABLETKI I TROCHE SIę BOJę:(:(

Gość jaaaa100010101
u mnie niestety tez nie bylo zadnych badan....:( nalegalam, pytalam ale ciagle slyszalam ze skoro juz biore pierwsze opakowanie i dobrze reaguje to nie trzeba ....

Gość jaaaa100010101
u mnie bylo tak : lekarz sie zapytala czy moze mnie badac "narzedziami: :D jak zobaczyl moja mine to sie zapytal czy jestem dziewica...wiec pojdziesz powiesz ze jestes i p[ewnie cie nie zbada :P

Gość JENNY21
WOLAłABYM ZEBY MNIE NIE BADAł....

Gość tableteczka
na żadne, zrobił tylko wywiad, na co choruje itp.

Gość JENNY21
tableteczko czyli nie badał Cię ? a byłas dziewicą?

jak lekarz koniecznie bedzie chcial Cie zbadac to zrobi to przez odbyt moze po prostu przepisze Ci tabletki i jesli bedziesz sie dobrze czula to ok, pewnie niedługo rozpoczniesz współzycie wiec przy jednej z kolejnych wizyt ginek pewnie w koncu Cie zbada jak juz nie bedziesz dziewicą- musi sprawdzic czy jest wszystko wporzo

Gość sosik
ja również byłam dziewicą i również poszłam po tabletki. Lakarka powiedziała mi tak- poczekamy aż ktoś inny-w domyśle chłopak-przetrze szlak. A potem jak przyjde na następna wizyte , po kolejne tabsy to mnie zbada ginekologicznie i tak było. Osobiście uważam ,ze lepiej jak zbada ,chociaż w tym przypadku tez byłam zadowolona , bo juz po pierwszym razie nie bałam się iść na badanie bo wiedziałam z czym to sięje ;-) głowa go góry

Gość ok.ok.
No cóż.. lekarz nie jest w stanie przewidzieć jak dana pacjenta zareaguje na dane tabletki. Nawet mając wyniki badań w ręku. Te jedynie mogą być przeciwskazaniem do zażywania tabletek a nie ich doboru. Ja za pierwszym razem dostałam 3 recpety i skierowanie na badania jak po takim czasie organizm reaguje.

Gość Marta1983
Więc badanie u ginekologa to tylko wywiad przeprowadzi. A powinnaś zostać skierowana na rózne badania hormonalne. U mnie Prl testosteron TSH Androstendion i inne..

Gość jenny21
marta a te badania są płatne??

Gość Marta1983
No jasne że płatne... JA jeszcze robiłam sobie grupę krwi i nosicielstwo i za wszystko zapłaciłam 260 zł.. A z kąd jestes?

Gość do jakichś dziwnych lekarzy
chodzicie. Ja też byłam dziewicą i nie chciałam badania przez odbyt, więc skierował mnie na USG przez fałdy brzuszne, kazał zrobić próby wątrobowe i podstawowe hormony. Przeprowadził dokładny wywiad słowny i dopiero potem dostałam tabletki

Gość jenny21
woj małopolskie

Gość Marta1983
acha to nie wiem gdzie u was tańsze badania są.. Zapytasz ginekologa on ci powie gdzie najtaniej mozna zrobić o ile zleci ci takie badania;/ Może przepisać po zwyklym wywiadzie z tobą więc pamiętaj żeby się przygotować ile trwają twoje cykle ilu dniowe miesiączki czy bolesne jak cię bolą to powiedz czy w twojej rodzinie ktoś był chory np rak szyjki macicy itd...

Gość zyzyz
jeśli gin wypisze Ci skierowanie na badania morfologia, próby wątrobowe itp itd to przecież wtedy badania są bezpłatne

Gość Marta1983
tyle że morfologi raczej nie robi ale badania hormonalne.

Gość sosik
Tylkoże lekarze prywatni często przepisują zrobienie badań , bo wówczas samemu płaci się za takie badania. Jesli chcesz namówić jakiegoś lekarza "państwowego" to długo się namęczysz a hormonach to juz nie wspomnę. Ja zawsze prosiłam o badania TYlko podstawowe-czyt morfologia , bilirubina , aspat, alat- czyli tzw próby że jak lekarz wypisze więcej badań to on sam mniej kasy dostanie za tego pacjenta od NFZu, więć im sie to nie kalkluje, a badania na hormony są drogie. A prywatnie to można sobie zrobić co czlowiek chce , bo i tak na to skierowania nie trzeba.

Gość sosik
sorki ucięło mi srodek mojej wypowiedzi- mialo być..... próby wątrobowe. prawda jest taka ,że.....