Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clue

zgubiona ? pigułka Cilestu w trakcie trzeciego tygodnia

Polecane posty

Gość Clue

Sprawa wygląda następująco - w ten wtorek zapomniałam wziąć pigułki, zauważyłam to 24 godziny później i wziełąm dwie na raz. Dodatkowo dziś rano zauważyłam, ze brakuje mi jednej pigułki - powinny mi zostać jeszcze 2 - an sobotę i niedzielę, a jest jedna. Prawdopodobnie się gdzieś wykruszyła i musiałam ją zgubić :/ Pytania są 2: 1. Czy jestem (jak dotąd) zabezpieczona przed ciążą w związku z zapomnianą pigułką, bo już zgłupiałam i w końcu sama nie wiem... 2. Co am teraz zrobić w związku ze zgubioną pigułką - mam ich mniej, czyli wziąć tyle ile mam i przerwa 7 dni? A może przerwa aż do czasu wystąpienia krwawnienia z odstawienia i wtedy wziąć pigułkę - w pierwszym dniu krwawienia? Proszę o radę, bo czas nagli :) z góry dziękuję Clue

Gość jak mozna zgubic tabletke/

Gość ziki
jak masz zapasowe opakowanie to dobierz ta jedną z zapasowego opakowania. Poza tym każda pominięta pigułka zmniejsza skuteczność tabletek. także teraz przez 7 dni radziłabym z dodatkowym zabezpieczeniem szaleć

Gość Clue
Jak można zgubić? Zwyczajnie, nosze je w torbie i najwyraźniej musiała się wykruszyć. Mam nowe opakowanie, więc mogę wziąć z nowego. Ale robić 7 dni przerwy czy wziąć pigułkę jak zacznie się krwawienie?