Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FDFD

OSTRZEGAM WAS PRZED JEDZIENIEM RYBY ZWANEJ PANGĄ ??OSTRZEGAM CHOLERNIE!!

Polecane posty

Gość FDFD

wykryto ze powoduje raka :(jest straszliwie trująca a widze ze na kafe ją zachwalają ze super jest bo bez osci..:(:(

Gość a skad to wiesz
dlaczego jest tak zatruta???wszedzie w marketach jest ta rybka

Gość FDFD
zaraz znajde to zródlo:(poczekajcie kochane

Gość niestety ja to wiem tez
juz od roku:( lekarka mi powiedziała znajoma a uwielbiałam tą rybke

Gość też o tym słyszalam
ja po niej byłam chora, tzn. nie mój organizm jej nie trawi

Gość WY TO JECIE DALEJ
MATKO KTOS JESZCZE SPOZYWA TO ŚWINSTWO ?JUZ DAWNO BYLY BADANIA ROBIONE I W WIADOMOSCIACH MOWILI JAK SZKODZĄ TE RYBY NAWET W MALYCH DAWKACH ZJEDZONE:( POWODUJA RAKA PIERSI U KOBIET :(

nie uwierzę póki nie zobaczę (źródła tych informacji) Na pomarańczowo to sobie można pisać a pisać.

Gość trujace te ryby sa
bo są karmione strasznie rakotwórczymi chemikaliami te ryby niestety i sprowadzane z wietnamu są ..chinczycy karmia je tym i dlatego maja takie mieso biale i nie maja osci.:(:(

PANGA \"Niemieccy kontrolerzy żywności coraz częściej trafiają na importowane zwierzęta morskie (pangi) naszpikowane zielenią malachitową; szkodliwym związkiem chemicznym, którego stosowanie jest surowo zabronione w hodowli zwierząt użytkowych. Zieleń malachitowa bardzo skutecznie niszczy pasożyty, ale podejrzewa się, że wywołuje raka u ludzi. Boom azjatyckich akwakultur (w tym pangi) ma związek m.in. z niepohamowanym sypaniem tam chemikaliów. Jak wykazały badania, hodowcy z Korei Południowej manipulują już 140 antybiotykami; wielu z nich nie dopuszczono do stosowania ani w przypadku ludzi, ani zwierząt. Jeszcze częściej europejscy kontrolerzy wykrywają ślady nitrofuranu, środka bakteriobójczego zakazanego od 1993 r. w Unii Europejskiej ze względu na jego uboczne działanie rakotwórcze. \"

Gość trujace te ryby sa
hahaha jedzenie W pOLSCE PODDAWANE KONTROLOM ?GDFZIE TY ZYJESZ?HAHAHA TERAZ LICZY SIE KASA ANIE LUDZI ZDROWIE.

Tez nie lubie pangi, mam wrazenie, ze ile by jej nie poddawac obrobce termicznej, to i tak jest surowa, gumowata i oblesna. Fu.

Gość bodylicious
Dziwie sie, ze niektore z Was maja taki lekki stosunek do takich informacji. Jak mozna jesc produkt, o ktorym wiadomo, ze powoduje raka..Nawet jesli nie ma 100% pewnosci, to czy warto ryzykowac??? Przeciez to nie jest tak, ze na raka zachoruje sie od razu po zjedzeniu ryby. Mozna zachorowac za 10 lat np. , tylko wtedy nikt nie bedzie kojarzyl tego z jakas tam ryba.

Gość mi ta ryba
wali błotem, niecierpię jej, zachwalali ja przed świętami w marketach no to kupiłam i cała w koszu wylądowała, jeść się tego nie dało, bleeee Nie ma to jak mintaj :D

Gość Marta1983
Na coś umrzeć trzeba:)

Gość eeeetam
a co dziś nie powoduje raka?wszystko co jemy to sama chemia,nie dajcie sie zwariowac ludziska....jak komus nie smakuje to nie kupuje i juz.....jakbys człowieku zaczał dociekac co jesz,to nic bys to twarzy nie włozył....wjkim swiecie zyjesz....panga to kropla w morzu......................oj,oj

Gość nasze ryby prosto z Bałtyku
też są toksyczne! a Polska i obwód kaliningradzki potrafią nieźle zasyfić Bałtyk, ale sposób oczyszczenia ryb z morskich toksyn jest chyba prosty: trzeba je wpuścić do czystej wody na 24 h i same się oczyszczą

Gość ho ho ....
chyba się tobie pomyliło z ryba maślaną :)

Gość takie moje przemyślenia
dla przykładu moja babcia (wtedy młoda kobieta) zmarała w latach siedemdziesiatych na raka a nie jadła nic tosycznego bo mieszkała na wsi i tam była tylko zdrowa żywność, więc nie straszcie rakiem lepiej umrzec w starszym wieku nawet na raka niz w bardzo młodym na anoreksię- chyba wszystko jest szkodliwe, no bo wszędzie sa konserwanty, ulepszacze, nasze polskie mięso czy kurczaki tez są faszerowane trucizną.

widzialam kiedys francuski program o hodowli pangi w Azji, a wiekszosc jej dostepnej na polskim rynku jest wlasnie stamtad, dlatego jest stosunkowo tania; program potwierdza to co tu piszecie na temat malo zdrowego charakteru pangi, poza tym ryby te sa uprawiane w koszmarnych warunkach... klebia sie w basenach jak sardynki w puszce, nie moga plywac bo nie maja miejsca... ten program skutecznie obrzydzil mi pange, tym bardziej ze wkurwia mnie ta wszechobecna chinszczyzna i dominacja na rynku chinskich "wyrobow"...