Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna_0

Mój przyjaciel gej chce żebym mu urodziła dziecko

Polecane posty

Martyno, przypomniałem sobie hasło z jakiejś hiszpańskiej manifestacji przeciwko prawu dla adopcji dla gejów. Brzmiało ono: "el nino no es un experimento" (dziecko nie jest eksperymentem). Poza aspektem materialnym istnieje jeszcze aspekt zrównoważonego pod względem osobowości rozwoju dziecka. Nie potrafimy przewidzieć, jak na jego psychice może odbić się fakt, że będzie wychowywane przez dwóch tatusiów. Nie twierdzę, że takie dziecko zostanie z automatu gejem, ale faktem jest, że od najmłodszych lat będzie wzrastać w atmosferze i w otoczeniu kultury gejowskiej. Potrafisz całkiem na chłodno skazać na coś takiego swoje bądź co bądź dziecko?

Gość panidetektywkafeteryjna
dziecko z domu dziecka na pewno by mialo lepiej u nich niz w domu dziecka ale wyzej wymieniona sytuacja jest zbytnio zaplątana i uważam, że to by sie zle odbilo na dziecku, tobie oraz tej parze

Gość kiolpkjjasad
to bylaby krzywda dla dziecka -nawet gdyby tatusiowie je kochali i bylby luksus-a co s a milionerami/to ludzie nie daliby mu życ-podlosc lusdzka nie zna granic-qwiec lepiej nie

co za bzdura nie mam nic przeciwko takim parom, ani wychowywaniu przez nich dzieci. Ale to szczyt prosić przyjaciółkę o taką "przysługę"!;/ po co Ciebie pytal? bo co? bo jestes ladna i chcą mieć ladne dziecko czy jak? nie rozumiem tego. zostałaś sprowadzona do funkcji rozrodczych- macicy na dwóch nogach. Nie gnoi się tak ludzi których uważa się za przyjaciół. Niech wynajmą sobie surogatkę ( a moze lepiej znajomą kobiete bo "za darmoche"?) prośba jest niesmaczna i wyrządzi Wam wiecej szkód niż ma plusów. Niech koleś sie zastanowi o co prosi. Załosne. Niech lepiej zbiera 20.000zł i kupi sobie obcą macice, kóra się zajmuje tym zawodowo. I ta sztuczna wielkoduszność- będziesz mogła się z dzieckiem widywać, opiekować itp. Jak im się odmieni to dziecka możesz do końca życia na oczy nie zobaczyć. Nie wiesz jak zareagujesz po porodzie- jakie zadziała na Ciebie takie stężenie hormonów i instynkt- oczywiście mozesz go nie miec,ale skoro juz teraz o tym myslisz, to pozniej bedzie tylko gorzej.

Gość ja bym jednak tego nie zrobila
chociazby z tego wzgledu ze nie zyje na bezludnej wyspie, rodzina, znajomi, ludzie w pracy widzieliby mnie w ciazy, jak im wytlumaczyc pozniej co stalo sie z dzieckiem?P przeciez ktos zyczliwy - jak zaczne tlumaczyc ze bylam surogatka dla pary gejow - moze doniesc do prokuratury, czy pomocy spolecznej w trosce o "dobro" dziecka, wiecie jak jest. Poza tym uwazam ze Twoj przyjaciel idzie na latwizne, przeciez takie uslugi mozna kupic od kobiet ktore z tego zyja, a on chce zebys Ty stracila figure, spokoj psychiczny i kilka innych rzeczy. Na Twoim miejscu zaoferowalabym tylko komorke jajowa ale lona powinien poszukac sam.

Gość callamunnada
dziecko to nie przedmiot-a rodzic je dla kogos -to przedmiotowe traktowanie