Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aisak007

czy ktoras z was zaszla w ciaze pomimo uzywania tabletak an

Polecane posty

Gość przestan siac panike

takich topików jest już masa wiec poszukaj sobie w wyszukiwarce a nie rób takiego hałasu :P bo wygląda faktycznie jakbyś panikowała :P

mam teraz przerwe i powinnam miec okres z odstawienia.Jest juz 6 dzien i ni huhu.Przeciez wiadomo ,ze nie ma 100% antykoncepcji,wiec sie zastanawia czy to nie ciaza...

aha czyli jednak panika :P :P :P jeśli to pierwsze opakowanie to krwawienia możesz wogóle nie dostać - to sie zdarza czasami a ja zawsze dostawalam @ pod koniec 6 dnia przerwy takze jeszcze masz caly dzisiejszy dzien i jutrzejszy żeby sie krwawienie pojawiło

Gość przesadzacie
można raz między opakowaniami nie odstać okresu, dopiero drugi raz jest niepokojący i trzeba iść do lekarza. jakie tabsy bierzesz?

Gość doda-ajj
u-to nieciekawie,poczekaj moze z powodu zmian pogody masz przesuniecie,jeśli w dniu prawidłowego przyjmowania pierwszej tabletki z kolejnego opakowania nadal nie bedziesz miała okresu zrob test i zapisz sie do ginekologa-to nie ejst normalne,ale czy zapomniaals o jakejs ??

zapomnialam wziac jednej chyba osmego dnia.W ulotce pisze ,ze wtedy nalezy sie kochac z dodatkowym zabezpieczeniem przez nastepne 7 dni,ale my nie kochalismy sie wtedy wcale,wiec... jednak stracha mam.

może brałas antybiotyk jakiś, może miałaś biegunkę etc ? bo ani pogoda ani stres nie mają wpływu na krwawienie z odstawienia za które odpowiadają sztuczne hormony przy normalnym okresie takie czynniki moga miec wpływ ale nie przy tabletkach :P

jak sie nie kochaliście później to w ciązy na pewno nie jesteś ;) zatem musisz cierpliwie czekac a to spóźnienie to pewnie wynik braku jednej zażytej tabletki :D

teoria nie bralam antybiotykow:) Tabletke polknelam po 13 godzinach(wiem,ze dozwolone jest12).No zobaczymy:|

ahaaa hmm no to nie wiem :P testa zrób jak masz stresa choc tabletki anty i tak wynik fałszują wiec chyba nawet nie ma sensu :P

Gość przesadzacie
ja biorę logest - ten sam skład co harmonet - więc identycznie wszystko. w ulotce logestu piszą ze jednorazowo okresu moze nie być i to jest ok. jednak jak nie ma drugiego to juz nalezy iść do lekarza bo mogło się coś popieprzyć lub dzidzuś w drodze.. nie panikuj, nie jesteś w ciąży. teoria - jak masz okres 6 dnia, dwa dni później zaczynasz brać nowe opakowanie to okres masz tylko 2 dni? fajnie

nie wiem ale jak ostatnio robiłam Quick Vue (nie biorę tabletek już od stycznia) to na ulotce było napisane, że na wynik testu mogą wpływać m.in tabletki antykoncepcyjne także jak bierzesz to testu nie ma sensu robić (chyba)

przesadzacie ====> krwawienie zaczynało się w sobotę, w poniedziałek zaczynałam nowe opakowanie ale krwawienie miałam tak do środy jeszcze :P więc trwało 5 dni a nie 2 :P :D

Gość przesadzacie
aaahhaa.. szkoda.. ja mam 4 dni, a wolałabym krócej :) i zaczyna mi się 2 dnia wieczorkiem. niby skraca się okres przy tabsach etc a ja mam tak samo, tyle że wreszcie regularnie..

przesadzacie ---> jak nie brałam tabletek to okres trwał i 10 dni nawet i był cholernie bolesny i cholernie obfity :O więc 5 dni zupełnie bezbolesne i niebardzo obfite to u mnie rewelacja była :D na szczęście po 5 mscach po odstawieniu nadal jest tak samo ;) ;) tylko troszkę gorzej z regularnością ale i tak nie narzekam :D

Gość hop do góry
mój się nie dorzucał :O cham :O

Gość przesadzacie
no tak, to nieźle z dziesięciu skrócił się o połowę.. ja mam tak samo jak miałam, nawet bardziej obfity pierwszego dnia (tampon na dwie godziny max), dlatego wolałabym mniejszy mieć :)

moj sie nie zrzucał bo Rigeviodon 7 zł kosztuje wiec nie majątek :P :P :P ale na wizyty do gina zawsze się dokładał bo ja prywatnie chodzę ;)

Gość przesadzacie
zależy, czasami całość finansowałam, czasami dokładał mi coś, teraz kupował całość - ja płaciiłam tylko za lekarza, nie miałam akurat hajsu i musiał kupić. chce mieć wygodnie to niech pomaga ;)

hop do góry moj tez nie:( a sam powiedzial,ze bedzie sie dorzucal.Widac uznal,ze jak on wczesniej pol roku kupowal gumki,to teraz ja mam sie wykosztowywac:|