Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myku myk

Farbowanie włosów w czasie ciąży

Polecane posty

Słyszałam że jest szkodliwe ale może jednak istnieją np jakieś szampony koloryzujące czy farby ktorych mozna bez obaw uzywac?

Gość prawdziwa Święta Woncenta
Można normalnie farbowac włosy, nie ma żadnych przeciwskazań

Gość Ło maaaatko
Zabobony i głupota szkodzą jescze bardziej!

Gość do kupy
to nie są idiotko żadne zabobony, chodzi o to, ze przy farbowaniu włosów, przez skórę wnikają szkodliwe substancje, które mogą zaszkodzić płodowi, ale raczej małe prawdopodobieństwo.

Czytałam ostatnio w piśmie dla mam, że owszem można farbować ale farbą bez amoniaku:) najlepiej jest też poczekać aż minie I trymestr. I ja tak zrobię:D

Gość Niestety moim ..
... zdaniem: nie polecam farbowania. Ufarbowałam włosy i straciłam ciąże, oczywiście nie sądzę, że tak się stało od farbowania ale jeśli nie daj boże stało by się nieszczęście to zastanawiałabyś się tak jak ja .. do końca życia.

zarowno moj ginek jak i znajoma fryzjerka twierdza ze farbowanie jest ok ale pod warunkiem ze farba bez amoniaku. loreal casting ma cala taka serie duzo kolorow no i landie biora. poza tym trzeba pamietac ze kolor w ciazy wcale nie koniecznie musi wyjsc jak na palecie, hormonki robia swoje

Gość teraz wiekszosc nowoczesnych
farb nie zawiera amoniaku, to po pierwsze a po drugie farba nie przenika do krwioobiegu, wiec nie jest szkodliwa dla płodu