Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ma艂a stpka

Jak dba膰 o stopy ... i nie tylko

Polecane posty

Go艣膰 ma艂a stpka

w zasadzie to chodzi mi o pi臋ty - Dziewczyny, co robicie, czego u偶ywacie, 偶eby pi臋ty by艂y mi臋ciutkie i przyjemne. Mimo ze u偶ywam pumeksu, kt贸rym delikatnie 艣cieram zrogowacia艂y nask贸rek, moje pi臋ty do艣膰 szybko staj膮 si臋 twarde i chropowate. Prosz臋 o rad臋, jak si臋 z tym upora膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 miekka stopa
no ja co 2-3 tyg uzywam wycinaka, takiego z zyletka, ale to wymaga wprawy zeby sie nie zaciac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hikusss
mi sk贸ra z pi臋t schodzi co robic ? a im mam troche twarde na piecie nie wiem ju偶 co robic ?? od zawsze nie dba艂am bardzo o stopy tylko je my艂am i od czasu do czasu pumepsem i paznokcie obci膮c ... zle robi艂am tak ? to co robic z t膮 sk贸ra i zrogowacia艂ym nask贸rkiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ma艂a stpka
ojej, 偶yletka i wycinanie odpada :) Ale dzi臋ki za rade czy kto艣 ma jeszcze jakies sposoby?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kup sobie piling do piet
naprawde po kilku uzyciach stopy sa mieciutkie:)

Udost臋pnij ten post

ja raz w tygodniu staram sie wymoczyc nogi w misce z woda z dodatkiem plynu do st贸p (obecnie mam cytrusowy z avonu, ale chyba najfajniejsza by艂a s贸l do st贸p -odkazaj膮ca, 艂adnie pachnia艂a i super zmiekcza艂a -po takim moczeniu scieram piety tak膮 tark膮 do st贸p -jakby papier 艣cierny, bo w pumeksie to strasznie du偶o bakteri i raczej polecam cos innego, co mo偶na wymy膰 p贸藕niej. p贸藕niej jaki艣 kremik do st贸p nawil偶aj膮cy i tyle. poza tym talk do st贸p + co jaki艣 czas psikam sobie butki takim odka偶aj膮cym p艂ynem na bazie spirytusu. tak ja dbam o moje stopy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majunka a co
daje talk?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smaruj oliwk膮
lub podobno bardzo dobry jest... zapomnia艂am jak sie nazywa... olej rycynowy?

Udost臋pnij ten post

scholl ma taki kosmetyk do pi臋t, odnawiaj膮cy je w 7 dni ;) sporo dziewczyn chwali :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krem nawil偶aj膮cy
Poza 艣cieraniem st贸p tark膮 albo pumeksem (pumeksu nie polecam bo s艂ysza艂am ze bakterie si臋 w nim gromadz膮) trzeba jeszcze je nawilza膰 kremami, dla mnie najlepsze jest z mas艂em Shea z The Secret Soap Store

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pogoleniuuu
hej dziewczyny, jestem z topiku obok ;), mo偶ecie co艣 poradzi膰 odno艣nie efektywnego golenia n贸g? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 doradza_827
Ja raz w tygodniu u偶ywam tarki do st贸p, 2 razy w tygodniu robi臋 peeling, codziennie wieczorem nak艂adam krem na stopy. U mnie sprawdza si臋 ca艂kiem dobrze peeling Eveline i zmi臋kczaj膮co-od偶ywczy krem do st贸p te偶 Eveline, w takiej fioletowej tubce. To jest max na co mnie sta膰 w kwestii piel臋gnacji st贸p :)

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am straszne problemy ze stopami i by艂y okropne i szorstkie, a kiedy stosowa艂am tarki i pumeksy to tylko stawa艂y si臋 do tego chropowate. Posz艂am do kosmetyczki i tam za 35 z艂 zrobi艂a mi super pedicure, sk贸r臋 usun臋艂a najpierw takim wycinakiem, a potem wszystko wyr贸wna艂a wielk膮 tark膮 i frezark膮. Sta艂y si臋 idealnie g艂adkie i mi臋ciutkie. Czu艂am si臋 jakbym st膮pa艂a boso :) i by艂a ni偶sza o 10 cm ;) Potem w domu raz na kilka dni przeje偶d偶am pumeksem lub tark膮 i kremuj臋 i jest ci膮gle idealnie! A polecam kremy z mocznikiem. Dobry jest taki AA, ale chyba drogi, nie wiem, bo dosta艂am w prezencie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lawenda111
Mo偶e lawendowy kremik do st贸p eva natura, bardzo dobrze nawil偶a nask贸rek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zr
Jak mia艂am zaj臋cia na dermatologii, to babeczka poleci艂a nam krem z mocznikiem. Kupi艂am sobie kilka dni temu taki, kt贸ry zawiera go 30%, z Oceanic. Nazywa si臋 Oxedemil, krem na p臋kaj膮ce pi臋ty. Kosztowa艂 ok. 20 z艂 za 50 ml. Je偶eli komu艣 poc膮 si臋 stopy, to polecam puder leczniczy z kremi, Pedipur, bez recepty. Kosztuje kilka z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na pumeksie s膮 bakterie,
ale tarka do st贸p to jest taka cudowna, 偶e sama niszczy bakterie, wi臋c si臋 na niej nie zbieraj膮? my艣lcie dziewczyny, na tarce tak samo s膮 bakterie, chyba, 偶e j膮 sterylizujecie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Facet do wziecia
Proponuje norweska krem norweska formula do stop rewelacja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przede wszystkim kosmetyki musz膮 by膰 odpowiedniej jako艣ci. K膭PIEL WIERZBOWA DO ST脫P HB robi mega du偶膮 r贸偶nic臋, odmienia wygl膮d sk贸ry, jest ona delikatniejsza, nawil偶ona, wygl膮da zdrowo, jest odmieniona. Tak wi臋c og贸lnie mo偶na bez wi臋kszych problem贸w uzyska膰 naprawd臋 fajny efekt.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
NAGIETKOWY KREM DO ST脫P od HB i wszystko w porz膮dku. Nie mam problem贸w z wygl膮dem cery, jest ona zdrowa, normalna, fajnie od偶ywiona. Ale og贸lnie stopy wymagaj膮 ci膮g艂ego zainteresowania dla normalnego wygl膮du, tym bardziej z wiekiem. Wcze艣niej mia艂am ci膮g艂e problemy z p臋kaniem st贸p. Teraz takiego tematu ju偶 nie ma...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 misiaaa44
Przed wi臋kszymi imprezami szczeg贸lnie w lecie robi臋 sobie mask臋 z艂uszczaj膮c膮 na stopy, najbardziej mi przypasowa艂a ta z byOlie, mo偶na kupi膰 w douglasie i sephorze na pewno. Trzeba pami臋ta膰 偶eby taki zabieg zrobi膰 przynajmniej 7-8 dni przed imprez膮 bo samo z艂uszczanie trwa kilka dni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dr. Stopa wed艂ug mnie dzia艂a cuda. Mi ten cud Floslek stopy uratowa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tere ska
misiaaa44, na stronie byolie mo偶na kupi膰 cz臋sto w promocji, albo zestawy dla dwojga te偶 si臋 op艂aca bra膰 ;) 艁adne pude艂ka to i fajne na prezent dla faceta ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzeba pilingowa膰, nawil偶a膰 i chodzi膰 na zabiegi, szczeg贸lnie je艣li mamy tendencj臋 do rogowacenia sk贸ry, wtedy gabinet lepiej sobie z tym poradzi ni偶 my same. Ja tak mam i chodz臋 do do salonu Zdrowe Stopy we Wroc艂awiu https://www.zdrowe-stopy.com/ bo tam dobrze si臋 mn膮 zajmuj膮 i dzi臋ki nim mam 艂adne st贸pki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
uwa偶ajcie 偶eby te bakterie nie ze偶ar艂y wam st贸p :O:D matko jakie przewra偶liwione paniusie :O:O:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lulu

Pr贸bowa艂y艣cie skarpetek nawil偶aj膮cych z Sholla? Mia艂am te z olejkiem kokosowym, 艂atwe w u偶yciu, dobrze nawil偶aj膮, cz臋sto s膮 na promocji ;D

Udost臋pnij ten post