Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomidorówka

Czy nie za wcześnie na dojrzewanie?

Polecane posty

Czytałam gdzieś ze powiększenie piersi jest pierwszym sygnałem zbliżającej się miesiączki! Jejku ona ma dopiero 9 lat ,czy któraś z Was miała taki problem? Ja sama pierwszą miesiączkę miałam w wieku 14 lat.

Gość chyba wlasnie od 9
roku zycia jest szeroka norma, jesli podejrzewasz, ze cos jest z nia nie tak to idz do endokrynologa dziececego, poza tym bedzie wczesniej dojrzewac jesli jest za gruba lub ogolnie wyrosnieta, a powiekszenie piersi moze byc przejsciowe i oznacza tylko tyle, ze wzrosla ilosc estrogenow w organizmie dziewczynki - aby zaczela miesiaczkowac musza przekroczyc pewna wartosc graniczna

Gość moja córka
ma 12 lat i od 2 lat miesiączkuje.....mało tego - juz byłam z nią u ginekolgoa,gdyż miała baardzo obfite krwawienia. Teraz dziewczynki szybciej dojrzewają.

Gość hehe teraz sa inne czasy
na tej modyfikowanej żywnosci niedługo to w wieku 5 lat dziewczynki bedą dostawały okres:)nie widzisz co sie dzieje z młodzieża???

zgadzam sie z poprzedniczką teraz dziewczynki jadą na tych faszerowanymi hormonami kurczakach i coraz wcześniej dojrzewają

Gość kto to widział
jakies 10-15 lat temu żeby dziewczynku 12-15 lat były tak rozwinięte jak dojrzała kobieta???a stopa,41-42 to juz w wieku 17l,masz racje kurczaki karmine sa własnie hormonami wzrostu i antybiotykami

Jakoś cały czas mi się wydawało że mam jeszcze w domu małą dziewuszkę a tu z dziewuszki zaczyna się robić kobietka (która woli obejrzeć bajkę niż pomóc mi sprzątać)