Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sonka2

czy to ciąża?

Polecane posty

Gość sonka2

Witam Chciałam zapytac czy przyczyną braku miesiaczki w moim przypadku moze być ciąża? Ostatnią miesiączkę miała 21 kwietnia a 19 maja kochałam się bez zabezpieczenia.Po 2 tygodniach od stosunku zrobiłam test i wyszedł ujemny. Pragnę nadmienic iż moje cylke sa bardz nieregularne czsam wynoszą 25 dni 31, 38 a nawet 40 dni. Proszę o odpowiedż::)

Każdy niezabezpieczony stosunek niesie za sobą ryzyko ciąży - jeśli nie obserwujesz swoich cykli (temperatura, śluz). Tym bardziej, że masz nieregularne cykle. W tym przypadku żadne obliczanki na nic się nie zdadzą, jest 50 na 50. Negatywny test wykonany 14 dni od stosunku nie musiał być wiarygodny, bo do zapłodnienia mogło dojść nawet 5-6 dni później, czyli teoretycznie test mógł być robiony w 8 - 9 dniupo zapłodnieniu a w takiej sytuacji rzadko kiedy testy wychodzą pozytywnie przyobecności ciąży. Odczekaj jeszcze minimum tydzień, zanim wykonasz kolejny test. wizyta u lekarza na razie na nic się nie zda, bo nawet, jeśli ciąża jest - lekarz nie będzie w stanie jej wykryć. Co najwyżej - będzie mógł ją podejrzewać na podstawie objawów niepewnych, jak zasinienie okolic cewki moczowej, czy zasiienia ścianek pochwy, co u części kobiet występuje przy wysokim progesteronie w fazie poowulacyjnej.

Gość sonka2
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź:) Chciałabym żeby to była ciąża , choć nie planowana. Pozdrawiam