Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kacpi

OZT

Polecane posty

Witam! W maju przeszłam ostre zapalenie trzustki,w szpitalu spędziłam 4 tygodnie.Od trzech dni jestem juz w domu. Jężeli ktoś również chorował na OZT to bardzo prosze o info,czasami raźniej razem walczyć z chorobą i wspierać się. Zapraszam!

Gość pijesz alkochol
a moze masz cos z woreczkim żółciowym???

nie mam nic z woreczkiem żółciowym,oprócz trzustki wszystkie inne narządy niezmienione i zdrowe,miałam robione usg i dwa razy tk do tego co dwa dni diastazy z surowicy i z moczu. Drastycznie zmieniasłam diete z chudej na tłustą, w przeddzień ataku piłam piwo,dużo stresów w pracy(właśnie się zwolniłam)

Gość trzeba oczyścic
orgsnizm,zregenerowac trzustke i po kłopocie to jest choroba zupełnie wyleczalna:)

po wyjściu ze szpitala dalej mam zmiany zapalne a w skali Baltazara 29 maja podczas tk wyszła mi 2. Obecnie jem kleik ryżowy,suchary,marchew i piersi kurczaka gotowane na parze i 5-dniową bułke wrocławską. ciekama jestem po jaki czasie trzustka sie zregeneruje,dodam jeszcze że 14 maja podczas tk mój stan w skali baltazara był na 5

Gość zastosuj
oczyszczanie BODY DETOXEM SPA,zobaczysz jak szybko wrócisz do zdrowia,te dietki to tak prawde mowiac nie wiele daja

pytałam lekarza czy moge pić wyciąg z miążu aloesa i się nie zgodził to pewnie na ten specyfik też nie a sama z siebie wole stosować się do zaleceń lekarzy. Boje się bo jak czytałam wypowiedzi w necie często pisze sie o nawrotach i śmierci z powodu chorej trzustki a ja mam małe dziecko do wychowania

Gość No nie popadajmy w panike
lekarzom nie ma co tak slepo wierzyc,bo oni tez dbaja o swoj interes a nie o Ciebie,nawet go nie pytaj,to jest bezpiczny zabieg i zaszkodzic nie zaszkodzi a pomóc napewno pomoże

Gość qbus
Witam ja mam pytanie do chirurga a nie chcialem tworzyc nowego tematu.. 3 miesiace temu przeszedlem ostre zapalenie trzustki spowodowane utknieciem kamienia w przewodzie zolciowym zrobiono mi ERCP zabiegowe ( usuniecie brodawki, kamienia i generalnei oczyszczenie z "blota") 2miesiace temu usunieto mi woreczek zolciowy metoda laparoskopowa.. w zwiazku z dieta watrobowa (niewiem dokladnie ile mam ja stosowac lekarz powiedzial ze rygorystycznie to gora miesiac)poprostu staram sie nie jesc jakis bardzo tlustych potraw i wszystko jest dobrze.. Ale mam pytanie gdyz wiem ze w diecie trzustkowej absolutnie zabroniony jest alkohol -czy ta dieta mnie obowiazuje? jeden z lekarzy powiedzial ze trzustka jest zdrowa - usunieto przyczyne OZT i nie musze sie stosowac do diety, inny lekarz stwierdzil ze dieta obowiazuje a o alkocholu moge zapomniec na dlugo.. Jestem mlody mam 19lat zblizaja sie wakacje i ta perspektywa mnie przeraza.. rozumiem ze przesadzanie nie jest zdrowe itp.. ale calkowita abstynencja ? prosze o szybka odpowiedz.. Pozdrawiam

Gość qben1989
nikt sie nie zna??

Gość MeaG
Witam miną już prawie rok jak wylizałem się po ciężkiej chorobie Ostrej Martwiczo Krwotocznego Zapaleniu Trzustki do dziś nie wieże że takie coś mnie trafiło 43 dni w szpitalu w tym 2 tygodnie na OIOM'ie 21 dni bez jedzenia i na samych kroplówkach po wyjściu ze szpitala Cukrzyca typu 3 Ostra dieta aż do dziś ( oczywiście zero alkoholu do końca życia ) na dodatek przepuklina po operacyjna która już posiada 15 cm i nie mogę się doczekać terminu już od 5 miesięcy... jestem obecnie na rencie która starcza mi zaledwie na mieszkanie + leki... do pracy nie jestem wstanie pójść przez przepuklinę. Mam 22 lata i czuje się jakby właśnie to życie się skończyło cele które kiedyś miałem do zrealizowania nagle przestały istnieć.. depresje.. załamania psychiczne... to prawie moja codzienność Pozdrawiam Dawid K. (Kraków)

Gość gość
osoby namawiające kogoś po cieżkim ozt na różnego rodzaju diety,oczyszczanie,detoxy itp wynalazki to idioci nie mający pojęcia,czym jest ozt i czym grożą odstępstwa od diety i zaleceń lekarzy. to poważna,ciężka choroba,która może skończyć się śmiercią. jestem po ozt,od 9 miesięcy nie byłam hospitalizowana,ale nie zaryzykowałabym niczego bez konsultacji z moim lekarzem- latem zeszłego roku zachorowałam na ozt o ciężkim przebiegu,spędziłam w szpitalu pół roku z przerwami,przeżyłam ból nie do opisania i nie do pokonania najsilniejszymi lekami,przez 10 dni byłam faszerowana marcainą przez rurkę w kręgosłupie-z powodu niewyobrażalnego,nieustającego bólu, 3 tygodnie bez jedzenia i picia,karmiona endoskopowo. ludzie,nie doradzajcie innym czegoś,co może ich zabić,jeśli macie nikłe,bądz żadne pojęcie o tej chorobie.

Gość gość
o k*****a wystraszyliście mnie :( od jutra dbam o siebie, o dietę, nigdy więcej słodyczy ani tłustego :(

Gość Ewelina Ł
Bardzo proszę wręcz błagam o kontakt osoby które przeszły OTZ, bądź osoby które miały wśród bliskich kogoś kto przebył tą chorobę: ewelina.lowczynska@wp.pl