Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agness842

Dlaczego niemoge zajść w ciąże????

Polecane posty

Gość agness842

witam wszystkich. mam problem od prawie dwóch lat jestem z facetem i staramy się o dziecko , ale do tej pory nic . Cały czas kochamy się bez zabezpieczeń więc powinnam już zajść. Ale nic niewychodzi. Byłam u ginekologa i wszystko jest okej z moimi narządami. Niewiem co mam o tym myśleć. Prosze pomóżcie.

Gość bo najlepiej to
w dni plodne gdzies polowa cyklu, od tylu, Ty mocno wypieta a potem jego orgazmie Ty nozki w gore na kilka minut. Ja tak za pierwszym razem zaszlam w ciaze :)

Gość niech facet się przebada
może ma mało plemników, albo Ty masz niedrożne jajowody, albo cykle bezowulacyjne (by to stwierdzić trzeba zrobić monitoring cyklu) poza tym jeśli od 2 lat się staracie i ginekolog Ci nic nie doradził nie zrobił żadnych specjalistycznych badań to czas go zmienić na innego, prawidłowo to po roku współzycia bez zabezpieczenia nie zaszłaś w ciążę to pora wziąć się za konkretne badania a nie czekać na cud, każdy normalny gin to powie a Ty trafiłaś na jakiegoś leniwego dyletanta. Czy miałaś roboione usg narządu rodnego ? czy badano Ci hormony płciowe i tarczycy ? To kolejne rzeczy, które powinnaś sprawdzić. Czy kiedykolwiek drastycznie odchudzałaś się (anoreksja), miałaś nieregularne cykle, zatrzymania miesiączki itp ....?

może facet też powinien się przebadać? ja z mężem myśleliśmy że nic z tego nie będzie (8 miesięcy bez żadnego zabezpieczania) już myśleliśmy o badaniach na płodność a wczoraj wyszły 2 kreski na teście :D

Gość pygwa
muszisz zrobic dodatkowo badania hormonalnre sama budowa narzadow nie daje pwenosci ze wszytko jest ok badania hormonalne i badanie nasienia faceta to podtsawa !!!!!!!!

Gość agness842
a czy badania hormonalne i na płodność robi sie bezpłatnie czy trzeba płacić?

Gość agness842
staramy sie przeszło półtora roku.

Ja tez proponuje zmienic lekarza. I faktycznie zaczyna się od usg narządów rodnych, potem badanie faceta. Faceta najłatwiej i najtaniej przebadać. A potem badanie hormonów i ustalenie czy masz owulacje. Są już podobne tematy to sobie poprzeglądaj - bo jest nas więcej - tych które nie mogą zajść w ciążę :(

Gość Marta1983
dziwne że lekarz nigdzie was jeszcze nie skierował.. Roczne starania kwalifikują do kliniki leczenia niepłodności.. ..