Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulturantka

Mało używane słowa! np. elokwetny .. itp .. PISZCIE!! TO WAŻNE!

Polecane posty

anachronizm - cos nie na czasie, nie z tej epoki panaceum-uniwerslane lekarswto na wszystko animozje- niechęci, urazy, pretensje gradacja-stopniowanie czegos Na razie starczy. Pozdrawiam.

i tak jestem za mówieniem prosto ale pięknie. Częstotliwość wplatania w sowje wypowiedzi wymienianych tu słów ma się nijak do piekna języka. niestety

Gość ladynighy
dlaczego niby? korzystajmy z jezyka .. przecież to są piekne słowa! nie sądzicie tak? niedługo kazdy bedzie mowił : spoko,cool,ziomal,do zoba itp. bez przesady! przecież to nasz jezyk ojczysty korzystajmy z niego .. moje zdanie ..

Gość topik superowy
a ja lubie jak ktos inaczej mowi niz 99%spoleczenstwa polskiego:)

Gość sdo kulturantkii
a co to jest to feng shui?

Gość ladynighy
Feng shui - stworzony jest po to, aby propagować świadome zmiany w otoczeniu człowieka, które mogą korzystnie wpływać na życie każdego z nas. Takie wywoływanie dobrej energi ;)

Gość kulturantka
dzieki, lady hehe ;]

Gość sdo kulturantkii
ja dorzucam słowo DYWAGOWAĆ ;mowic nie na temat ,od rzeczy.. kiedys uslyszalam to slowo w pytaniu na sniadanie i nie rozumialam o co chodzi mowiacemu je? dopiero musialam szukac w slowniku..tak to jest nie znac słowek niebanalnych a potem sie malo co kapuje :)

Gość kulturantkooo
ja też chce sie uczyć tego fengshui ale jak ?skąd ty sie tego uczysz?napisz cos wiecej kochana..............

Gość może byc jeszcze
Mnie po 5 latach studiów i obcowania z językiem naukowym na co dzień - pozostał nawyk używania czasem tych słów w mowie potocznej, czasem łapię się że ktoś może nie zroumiec ich znaczenia,jednak nie przesadzam z nimi:)

Gość kulturantka
zanczy może wyolbrzymiłam to slowem że się "ucze" ja poprostu czytam na internecie o tym, jest to dla mnie bardzo ciekawe i intrygujące np. z tej strony czytam http://www.fengshui.antylicho.pl/ ;) mi sie to podoba :) szalone jak dla mnie ;)

Gość dead leaves
polemizowac - dyskutowac

Gość infinitezymalny

Gość mysliciel miejski
Im wiecej wpisow czytam tym bardziej mam wrazenie ze ludzie sie tu wpisujacy sa ograniczeni.

Gość może byc jeszcze
skąd takie wnioski??

Gość wybina
podnosze topic

Gość wybina
o co chodzi mysliciel miejski ? mi sie topik podoba, slowa również więc niewiem o co chodzi. Jeżeli cos sie nie podoba to mógłbys jasniej?

Gość kulturantka
do -> do kulturantki o co ci chodzi?

Gość do kulturantki
o to że używasz słów, kótrych znaczenia nie rozumiesz intrugujący - znaczy interesujący Ty w jednym zdaniu napisałaś: intrygujące i ciekawe (Chyba, że chodizło Ci o intrygujący - czyli knujący intrygę :P, wtedy ok :):)

Gość może byc jeszcze
intrygujący to też -ciekawy, wiec używamy albo jedno albo drugie słowo:)

Gość kulturantka
dobrze już dobrze .. dalczego wszyscy wszystkich wytykają błedy mam wogule nie pisac? bo poprostu nie lubie jak ktos wchodzi i zamiast napissac cos sensownego czyli tutaj słowo wytyka mi bledy!

Gość a ja myślęże
słowa mało używane to: -proszę -dziękuję -przepraszam nie mam racji???

Gość może byc jeszcze
racja:) racja:)

Gość superowy topik
jakas kretynka sie czepia .nie podoba ci sie to spadaj stąd i już. ja sądze ,ze dobrze ,ze ktoś taki topik zalożył w ogle a nie ciągle kurde tylko "ta ma duze cycki a ta ma malą dupe i jest za chuda.."

Gość do kulturantki
:) Dobrze już, żeby anulować już te dywagacje, podam adekwatne słowo: EGZALTOWANY Prawda, że pasuje :p?

Gość kulturantka
dorbze nie kłócmy sie :) nie wytykajmy sobie bledów bo to jest moim zdaniem denerwujące strasznie ;/ ;] mi sie podoba mój topik :) do -> superowy topik nie bulwersuj sie tak ;) ciesze sie ze ci sie podoba topik :) ale miał to byc topik ciekawych slówek ,wiec bez wulgaryzmów prosze :)

nobilitować, gloryfikować, permanentnie, symultanicznie, afirmacja I co to da, że je tutaj powypisujemy?? I tak ten, kto ich nie używa, to na pewno nie zacznie używać ich na co dzień w swojej mowie potocznej...

Gość kulturantka
do -> Porcelanowa Anżelina zapewniam cie ,że kto bedzie chciał częsc z nich bedzie uzywał bynajmniej po to aby wyróznic sie z towarzystwa!