Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawka***

całodzienny jadłospis dla 10cio miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość kawka***

prosze o przepisy na sniadanie, obiad i kolacje te mamy ktore daja swoim dzieciom cos wiecej niz tylko kaszki, pewnie zaraz pojawi sie mnostwo opini o tym ze nalezy karmic dzieci ksiazkowo ale ja prosze o normalne posilki ktore serwujecie swoim dzieciom.Ja np. na sniadanie daje mojemu synkowi parowke cieleca albo jakas dla dzieci i bulke z maslem, ale chcialabym to jakos urozmaicic, na obiadki gotuje mu zupki na piersi z kurczaka lub z indyka + warzywa(wloszczyzna, brokuly, kalafior)...prosze o inne potrawy ktore mozna dac dziecku w tym wieku...z gory dziekuje

Gość obiadek
moje dziecko jadło pieczywo z masłem i jakimś dodatkiem mięsnym (wędlina lekkostrawna). na obiad jadł zupki (np; mielone z kurczaka z ryżem i marchewką lub innymi dodatkami) na deserek dostawał jabłko (najczęściej) inne owoce. czasami na obiad miał kartofelki, z surówką z marchewki.....

Gość beeeeeeeeeee
dlaczego dajecie swoim dzieciom parowki... przeciez to co sie znajduje w tych parowkach jest ochydne nawet w tych dla dzieci

Gość ja...ona
ja swojemu na sniadanie daje kasze gryczano - kukurydziano ktora pije przez butelke kupuje kasze gryczana kukurydziana albo jeszcze jaglana i miele w mlynku zeby byla drobniutka... polecam kupowalam kiedys bebiko gryczano - ryzowe ale moje dziecko mialo po nim zaparcia a poza tym jest bardzo sloskie

hej a w jaki sposob 10misieczne dziecko je bulke z maslem i wedlina?bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic...:) pewnie zalezy od ilosci zabkow...

Gość lilastars
ja robie jeszcze jajecznice z wedlinka a bulke z maslem podaje w postaci kromkilub pokrojona w kosteczki-czesciej jest to nawet chlebus niz bulka czy 10miesieczniak moze nie pic mleka?? dostaje jogurty serki etc ale mleka za chiny juz nie wypije a jakie porcje wielkosciowo powinno zjadac takie dziecko?

mleko - moim zdaniem krowie mleko w przypadku 10-miesiecznego dziecka odpada.najlepsze jest mleko mamy a jesli nie ma takiej mozliwosci to modyfikowane.krowie - conajmniej od roku dopiero..i to nie w \"czystej\" postaci, zaczelabym od jogurtow (naturalnych rzecz jasna) i serkow homogenizowanych...

lilastars > mó synek własnie od 10 m-ca (teraz ma rok) przestał pić mleko. Dlatego przemycam mu mleko w postaci kaszek , kisielów oraz daję serki danonki, jogurty (jogurtu naturalnego nie lubi nawet po dodaniu owoców czy kaszki).

Gość moje dziecko....
moje dziecko tez nie pije mleka, lekarka powiedziała ze jeśli je serki i kaszki to mu to wystarczy na sniadania zjada, serek z pokruszonym biszkoptem, jajecznice, rzadko kiełbaske cielęcą, kaszki