Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie chcę się już uśmiechać

DLACZEGO TAK JEST ? BIAŁE ZĘBY A KŁY JAKO JEDYNE CIEMNIEJSZE, WRĘCZ ŻÓŁTAWE

Polecane posty

Witam. Jest na to jakiś sposób ? Mam białe zęby a kły niestety odstają kolorem, nigdy na to nie zwracałam uwagi, ale teraz to się wkurzyłam, mam sliczny uśmiech, mowia ze jak snieg, a jak sie przyjrzec to mam zoltawe kły !!!

Gość lilijkali
Dlaczego tak jest? Bo do kłów trudniej dotrzeć niż do zębów przednich. Każdy tak ma.

Co ty piszesz, to przednie zeby, rozumiem jakbym miala te tylnie zoltawe ale Ja mam wszystkie biale a tylko kly sa ciemniejsze i na pewno nie jest to powodem tego, co napisales/ as.

Musi byc jakas przyczyna ze wiele ludzi tak ma, choc nie wszyscy. Cholera 😭

Gość lilijkali
Kły są trochę bardziej z boku jakbyś nie zauważyła.

Jakie to ma znaczenie ? Moje kły sa dostepne, moge je wyszorowac dokladnie, tylnie zeby jakos szoruje dokladnie a ty piszesz ze kly sa z tylu i ciezko do nich dotrzec, bzdura to jest Ja jak sie usmiecham to mi widac kly. Nie wiem o co ci chodzi. Nie sadze ze to jest przyczyna, bo moje kly sa tak samo myte jak reszta zebow.

jakby bylo tak jak piszesz to mialabym tylko lopaty biale ;) A ja mam wszutkie zeby biale a tylko kielki ciemniejsze i zastanawiam sie dlaczego, moze jest na to jakies naukowe wytlumaczenie i czy mozna to zmienic, hmm

Gość jakie naukowe wytłumaczenie
Po prostu pielęgnacji kłów poświęca się najmniej czasu w czasie szcztkowania bo są "na zakręcie" :). Zwróć uwagę w czasie szczotkowania, ze wygodniej jest myć zęby z przodu i z boku niż te "na łuku".

guzik prawda, przeciez to nie jest przyczyna zoltych klow mnie sie swietnie kly myje, moglabym nawet smialo napisac ze tylnich czesto mi sie nie chce tak dokaldnie wyszorowac To byloby zbyt proste i nielogiczne, bo zawsze myje zeby dokladnie a juz kly nie sprawiaja problemow jesli chodzi o mycie i mozna je wyszorowac doklaniutko moze ktos cos wie konkretnego, bo w to mi sie nie chce wierzyc, dlatego ze myje je dokladnie, wraz ze wszystkimi innymi moze dentysta mi odpowie no nic, pozdrawiam i dzieki za wypowiedzi

Gość gość
Dla osób, które czasem tu trafią. Jest to pozostalosc ewolucyjna po drapieznikach. Kły jako tkanka kostna sluzyly do rozszarpywania skory i miesni, sa one wytrzymalsze niz reszta zebow i byly eksponowane poza szczeke. Jest to calkowicie naturalne na ludzi i innych drapieznikow

ja zawsze miałam kompleksy z powodu moich zółtych zębów,w końcu się przemogłam i będąc w Niemczech kupiłam żel dr martin schwarz home comfort,z pierwszym razem zmieniło mi ton o 6 stopni,teraz co 4 miesiące poprawiam efekt,oczywiście cały czas pamiętam o tym by na co dzień dbać o zęby,teraz już kupuję przez internet