Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yrka

wielkosc-------- SZPARKI ------------po porodzie

Polecane posty

Gość yrka

moze zauwazyłyscie jak dziecko przechodzi przez kanał rodny i wydostaje sie przez tą "szparke" to czy ona wraca po kilku godzinach do stanu sprzed porodu czy macie w tym miejcu rozciadnietą dziurke. mozna to wyczuc np sikając....ja np czuje roznice po stosunku jak ide do wc ze jestem ciut szersza niz zwykle tak samo pewnie czuc tą roznice sikajac w godzine po porodzie. to jaka jest prawda tylko bez owijania, bo mnie to jeszcze czeka

Gość jak byc szczera....
ło matko w godzine po porodzie to ona wyglada dokladnie tak samo jak w chwili porodu mi wszystko tak do calkowitej normy wrocilo po ok 5 miesiacach, nie bylam cieta i popekana wiec nie mam blizn itp czuje sie lepiej niz przed porodem, bo teraz szybciej sie podniecam :) i "nawilzam", roznicy nie widze zadnej w tym czy sie poszerzylam itp moj maz nigdy mi nic nie powiedzial na ten temat wiec chyba jest tak jak bylo tampony mini z siateczka nosilam przed ciaza i nosze teraz, bo inne sa za duze i nie wejda, wiec mysle ze nie zmienilo sie nic ale po 2 porodzie pewnie stane sie juz szersza....

Gość yrka
to powaznie chodzi sie z rozszerzoną szparą przez 1,5 mies ? i czuje sie ze ma sie dziure miedzy nigami, to bez zatrtow mozna tam włozyc piesc jak dziecko wyszło....jak ja to zniose, .... dzwie sie bom jeszcze nie rodziła dlatego to dla mnie nowa sytuacja

Gość yrka
ludzie odpowiedzcie ale szczerze, to nie boli

Po porodzie \"szparka\" :D jest nabrzmiała i opuchnięta (miałam nacinane krocze) i ja przy np. podmywaniu się miałam problem, żeby w ogóle włożyc jeden palec miedzy wargi. Przy pierwszym sikaniu miałam kłopot, żeby bez bólu usiąść na kiblu i absolutnie nie miałam wrażenia luzu, wręcz przeciwnie uczucie jakbym cos miała w pochwie (chyba przez ten obrzęk). Kilka dni po porodzie obejrzałam się w lusterku i rzeczywiście była tam większa niż przedtem dziura tzn wargi nie były złączone/sklejone jak dawniej. Ale to tylko przez miesiąc, teraz jest podobnie jak dawniej. W łózku mi jest lepiej :) Szparka jest dużo ciaśniejsza przy wejściu do pochwy, za to w środku rzeczywiscie jest luxniej. Mąż jak nie stara się powstrzymać dochodzi bardzo szybko, więc chyba jest ok. Twierdzi, że nie czuje różnicy. To tyle na temat wielkości szparki po porodzie :D

Gość u nas podobnie
Ale mi się taka ciesna zrobiłam, że mąż nie mógł się wbic :o I musieliśmy na klasika przejsć, bo od tyłu nie dało rady. A tak się bałam, że będę miała "wiadro", przez pierwsdze miesiące owszem było luźo, mąz to odczuł. ale potem się ładnie unormowało...za ładnie :p

Gość yrka
dzieki mamo fasolki takiej odpoiedzi oczekiwałam szczerej bez zbednych komentarzy !!!

Gość juz zadna
nie ogladał swojej ci p k i po porodzie kobiety wyluzujcie nikt was tu nie ocenia ja tylko chce wiedziec jaka jest prawda, zanim sama przez to przejde

wstydza sie o tym mowic czy co tez chce wiedziec co i jak min sama sie przekonam

Gość błagam niech ktos
napisze cała prawde, jak to jest naprawde z ta dziukra po porodzie po jakim czasie wraca do normalosci , nie chodzi mi o wielkosc, luźnosc wewnatrz ale na zewnatrz, jak sie siadze przed lustrem z rozłozonymi nogami to przeciez widac zadna nie miała odwagi sprawdzic ???

Ja tam wolałam kurde nie zaglądać, bo mnie obrzydzają rany :O przez jakiś czas była rozciągnięta, ale potem zbiegła się ładnie :D

Gość yrka
potem sie zbiegła tzn ile czasu upłyneło..... ja bym nie mogła nie zajrzec co mi tak zrobili w dodatku jakby mnie pokroili a potem zszyli jak frankensztajna, bol ci o tym przypomina, ze cały czas sie goi i z dnia na dzien moze byc lepiej, ale nie musi, wiec warto takie rzeczy obserwowac

Gość yrka
Dzięki podnieciły mnie wasze wypowiedzi

A ja sie zastanawiam jaki związek ma \"szparka\" z innym odczuwaniem przy sikaniu, skoro to są dwie zupelnie osobne dziurki i nie mają ze sobią nic wspolnego :-0

Gość yrka
Dzięki podnieciły mnie wasze wypowiedzi.....to nie moja wypowiedz, ale matki są durne podszywac sie , głupie kury domowe a sioooo

i co z tego ze masz 2 dziury jak w koncowym etapie wylatuje przez otwór zaczynajacy wejscie do cipci. jak masz np zapalenie pecherza lub inna dolegliwosc grzybice tez to czujesz tak i jest ze sikaniem czujesz to bo to twoje ciało nie sasiadki

jak urodzisz to będziesz wiedziała jaki ma związek, :D przy sikaniu rana szczypie jak jasna cholera :O, tak samo przy myciu nie wiem ile trwało to zbieganie, miesiąc może? jak po 6 tyg. robilismy pierwszy seksik, to na pewno była juz najzupełniej normalna :)

Gość chore
wyzywasz inne matki a sama nia jesteś???

dzieki rafinka, to własnie miałam na mysli tak czy siak szczypie czy jestes po porodzie czy masz jakas infekcje, ....

Gość monnaa
tak mało kobiet sie wypowiada, jak przyjdzie co do czego to narzekacie ze zle wam podczas sexu bo za luzne jestescie a nawet nie chcecie odpowiedziec na tak proste pytanie prosze to tez dla mnie wazne, obawiam sie wielu rzeczy jeszcze nie rodziłam i takie wypowiedzi na ten temat uspokoja mnie dzieki

Gość natasza1234aa
każda ma chyba inaczej,ja na drugi dzien mialam normalna,a teraz jestem 2 miesiace po porodzie i mam jeszcze węższa niz przed tem,przy pierwszym stosunku po pologu czulam sie jakbym byla rozdziewiczana :-)

Gość Mańka150
a ja sie zastanwiam czy na tym topiku wiecej babek czy tych co chceliby sie nazywac facetami, ale pare lat lub klepek im do tego brakuje :D