Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olka zdziwina

pytanie płyn ejakulacyjnym

Polecane posty

Gość olka zdziwina

Hej.Byl tu przedtem taki temat o plynie ejakulacyjnym.Ale zniknal.A ja mam podobny problem jak jego zalozycielka.Otoz kochalismy sie z chlopakiem pare razy w miesiacu,: stosunek przerywany, nigdy z wytrsyskiem do srodka.Spoznia mi sie okres pare dni.Dokladnie trzy dni.Wiem ze to niewleile ale zawsze mialam regularne @.Pozatym dzienie boli mnie brzuch i mnie mdli.Czy moge byc w ciazy?Jakos nie chce mi sie wieryc ze sam plyn wystraczy bo doszlo do zapolodnienia.Jedni staraja sie latami a tutaj bez spermy i juz? Co sadzicie

Gość olka zdziwina
a czy ktoras z Was zaszla w ten sposob w ciążę?

Gość qwertyu
Jak już pisałam stosunek przerywany to żadna antykoncepcja. To że ktoś latami się stara i nic mu z tego nie wychodzi nie oznacza że u wszystkich tak jest. Każdy organizm jest inny i nie ma co porównywać. W płynie preejakulacyjnym znajduja sie plemniki i zdarza sie że nawet ta niewielka ilość w sprzyjajacych warunkach wystarczy do zapłodnienia.

przeczytaj to co napisalas i sama sobie odpowiedz. sex bez zabezpieczenia, wiec ciaza jest prawdopodobna.

Gość qwertyu
"Stosunek przerywany Metodą zaliczaną do naturalnych jest stosunek przerywany (Coitus interruptus), który polega na wycofaniu prącia z pochwy tuż przed wytryskiem nasienia. W przeciwieństwie do innych metod naturalnych nie jest on związany z okresową wstrzemięźliwością. Metoda ta wymaga opanowania i pewnego doświadczenia u mężczyzny oraz umiejętności warunkowego odruchu przerywania stosunku. Dlatego też nie powinni jej stosować mężczyźni pobudliwi, chwiejni emocjonalnie, ze skłonnością do przedwczesnego wytrysku. Należy także pamiętać o tzw. kropelkowaniu polegającym na wydaleniu niewielkiej ilości plemników tuż przed wytryskiem nasienia na skutek ekscytacji płciowej. Pewna liczba plemników pozostaje również w cewce moczowej, w okolicy napletka oraz żołędzi po stosunku i może być wprowadzona do pochwy podczas kolejnego aktu płciowego. Plemniki te mogą spowodować zapłodnienie, dlatego też skuteczność tej antykoncepcji jest bardzo mała. Poza tym u mężczyzn może ona niekiedy prowadzić do nerwic seksualnych, skłonności do przedwczesnego wytrysku, a z czasem nawet do impotencji. Niekorzystna jest także dla kobiety, bowiem trwale przekrwione narządy miednicy mniejszej i brak orgazmu (który może być wynikiem stosowania tej metody) mogą powodować bóle brzucha, bolesne miesiączki oraz nerwice seksualne. Mimo tych wszystkich wad do tej pory jest to niestety najczęściej stosowany rodzaj antykoncepcji w Polsce." No tak musztarda masz racje -często też jest tak że im bardziej sie chce ciazy tym dłużej się na nią czeka. :)

do zapłodnienie wystarcza 1 (słownie: JEDEN) plemnik jeśli akurat trafiło sie takiemu szczęściarzowi dostać do pochwy w płynie ejakulacyjnym to co stoi na przeszkodzie w zapłodnieniu?

Gość olka zdziwina
szczerze to nie czytałam, bo jakos do tej pory nie interesowalam sie tym tematem.musztrdo masz racje czytalam ale przewaznie pisali ze ciaze zdarzaja sie przez to ze mezczyzna mezczyzna "nie zdarzy".A w moim przypadku wszystko bylo"ok".I do tego raczej kochalismy sie ze 3 -4 razy w miesiacu

Gość qwertyu
Olka a co to za różnica -1 raz czy 30?? Mniejsza liczba stosunków bez zabezpieczenia wcale nie zmniejsza możliwości zajścia w ciążę.

Gość olka zdziwina
dziekuej Wam za odpowiedzi, mam nadzieje ze jeszcze cos tutaj uslysze na ten temat i macie racje: to jest niesparwiedliwe ze jedni czekaja na ciaze kilka lat a innym w taki sposob sie udaje choc szczerze powiem jakos nie za bardzo wierze ze akurat mnie by sie to przydarzylo a jezeli tak to...jejku sma nie wiem

lec do apteki po test i zaraz sie czy jestes czy nie jestes w ciąży. Skoro jestes juz po dacie miesiaczki to nie ma sie co zastanawiac tylko trzeba sprawdzic.

Gość olka zdziwina
jeszcze jedno pyatnie w takim razie: jakie sa najlepsze testy ciazowe?bo ponoc jest ich wiele, a ja pewnie dzis zrobie

Gość qwertyu
No a poza tym to im mniej stosunków odbywa męzczyzna (no i w ogóle im rzadziej następuje wytrysk) tym bardziej jest on pobudzony a co za tym idzie tym więcej jest plemników w spermie. Dlatego na przykład parom które chcą zajść w ciążę nie zaleca sie codziennego seku tylko taki z przerwami. Właśnie ze względu na jakość nasienia.

oal a zrobisz test? czy mogłabys podac wynik, tez nie wierze w takie przypadki, my z mężem kochalismy sie w taki sposob kilka lat i nie zaszłam w ciaze

Gość olka zdziwina
musztarda dzieki serdeczne

sonnen -------> po co to piszesz? jesli dziewczynie się tym razem upiecze to zachęcona twoją opowiastką zrobi to kolejny raz bez zabezpieczenia

Gość olka zdziwina
qwertyu: spermy napewno nie bylo.tego jestem pewna na 100%.Chodzi tylko o ten plyn. sonnen: dzis chyba zrobie

Gość olka zdziwina
Haris Pilton: nie juz tego nie zrobie, bo jezeli starac sie o dziecko to swiadomie, a nie w sposob pelny leku i wogole.

ja robiłam trzy różne i wszytskie wskazały mi dobrze - maluch bedzie na swiecie juz niedługo. Niestety nie pamietam nazw, robilam taki co to wygladal jak długopis i inny - najpier sisuiało sie do pojemniczka a potem pipetka zakraplalo mocz na specjalna tabliczke. Mimo ze druga linia byla ledwo widoczna byla w ciąży.

Gość helka i Belka
ze stosunku przerywanego 70% Polaków sie urodzilo

no ale u mnie dzialania były skierowane na poczecie :) czy mamy trzymac kciuki zeby test byl negatywny??

Gość qwertyu
Test najlepiej zrobić z porannego moczu. Wtedy jest najpewniejszy. :) A co do skuteczności stosunku przerywanego to chciałabym zauważyć że jak wiadomo spory odsetek bardzo wczesnych ciaż kończy sie samoistnym poronieniem o którym kobieta może nawet nie wiedzieć przyjmując pojawiające sie krwawienie za opóźnioną miesiaczkę. O tutaj jest wypowiedz lekarki: "Musimy wziąć pod uwagę, że wszystkie zarodki, które rozwijają się nieprawidłowo są eliminowane przez naturę samoistnie. Dużo jest takich przypadków (niektórzy oceniają, że nawet trzy czwarte), że zanim jeszcze kobieta zorientuje się, że jest w ciąży, ulega samoistnemu poronieniu, najczęściej na skutek zaburzeń chromosomalnych. KB: Czy kobieta może sobie nie zdawać sprawy z tego, że poroniła? AO: Część kobiet roni w bardzo wczesnym okresie. To może wyglądać jak opóźniona miesiączka, w 5-6 dni po planowanym terminie. Traktujemy ją jako opóźnioną miesiączkę z powodu zmiany klimatu, choroby, stresu, a to mogło być poronienie."

Gość olka zdziwina
A wydawalo mi sie za taka madra jestem.ech..

Gość olka zdziwina
wolalabym zeby byl negatywny jezli mam byc szczera.Bo nie planowalam jeszcze dziecka.Ale jesli sie okaze ze moja niewiedza sprawila ze jedak w ciazy bede to przeciez to nie koniec swiata. Wiem ile kobiet chce a nie moze, wiec jakos mi sie wszytsko bedzie musialo ulozyc

Gość qwertyu
Olka pisałam o spermie a także o płynie preejakulacyjnym. A poza tym to jaką masz pewnosć że na 100% nie wydostała się ani kropla spermy?? Przy dużym podnieceniu facet może tego nie kontrolować i moimo że mu się wydaje że nic nie było mogło coś jednak być.