Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola123

PYTANIE O ALIMENTY

Polecane posty

Gość karola123

ile moge dostać alimentów/ Mąż zarabia1500 zł ale na umowie ma coś ok800 zł. Mamy synka 10 mies, ja jestem po szkole jako osoba bezrobotna bez prawa do zasiłku

Gość karola123
250 a skąd wiesz? Czy moge sie ubiegać o alimenty dla siebie dopóki nie podejme pracy???????

Gość karola123
czy adwokad zdziała wiecej?

Gość karola123
??

Gość dominujaca
szczerze to mialam podobny klopot ale 7 lat temu bylam swiezo po szkole i w seperacji bez pracy bo wychowywalam paro mies corke wystapilam o 400zl przyznali mi 350 i duzo musialam wyjasniac dlaczego tyle.....w tych 350 zl bylo 250 na corke i 100zl na mnie bo bylam nie pracujaca i ni emialam szansy na prace przy malym dziecku.Mysle ze troche sie w tym kraju zmienilo -choc skoro moj maz zarabial 7 lat temu tez ok 800zl na umowie to chyba z byt wiele si eni ezmienilo.... musisz wypisac najwieksze potrzeby dziecka bo sadu ni einteresuja oplaty itd tylko wszystko to czego potrzebuje dziecko ..w moim przypadku byly to pampersy mleko ubrania gdyz dziecko rosnie trzeba wziac pod uwage niespodziewane choroby itd...powodzenia

Gość karola123
upppppppp

Gość do karoli
jak na moje oko, pytanie z grupy beznadziejnej. Nie wiesz, ile potzrebujesz wydać miesięcznie na dziecko, czy zastanawiasz się ile możesz wyrwac od faceta na maksa?

Gość to zalezy w jakim
zawodzie pracuje i ile tam sa przecietne zarobki sąd bierze pod uwage mozliwości

Gość prawnik_trawnik
jak na umowie ma 800 to nie dostaniesz duzo, max 250-300 zl

Gość karola123
Tak zastanawiam sie ile moge od niego najwiecej wyciągnąć. Niech nie myśli że to mu ujdzie płazem!!!!!!!!!!!!!!! Gnój jeden

Musisz do sądu podac konkretne potzreby dziecka w skali miesiąca, np: pieluchy 150zł witaminy 30zł zabawki 30zł ubranka 80zł jedzenie (mleko, soczki) 120zł itp. Możesz wymyslec różne potrzeby, rozrywka, lody, nowy rowerek itp w zalezności od wieku dziecka. Ale pamietaj, że Ty jako matka też masz obowiązek utzrymywac dziecko, a nie tylko ojciec. Małe dziecko nie jest wytłumaczeniem, że nie masz pracy, są żłobki, babcie lub nianie ( to też dopisz do kosztów), chyba, że dziecko jest poważnie chore i z tego powodu Ty nie podejmujesz pracy. Sąd zupełnie inaczej patrzy na matki pracujace, niz na takie co za kasę faceta chcą mieć życie ułożone. A pomimo wszystko, facetowi tez cos z wypłaty zostac musi, on tez ma swoje potzeby, cholera.

Gość karola123
dzięki Byłam dzisiaj u adwokata i powiedział że moge max wyrwać od niego: 400 na dziecko i 400 na siebie. Czy to wogóle możliwe?

Nie przejmuj sie takimi komentarzami. Walcz o jak najwiecej bo sad i tak troche zaniza wyjsciowa stawke.

Gość taki życie...

Gość karola123
to ja juz po sprawie no i sąd dał mu 500 zł na dziecko, może dlatego że miałam adwokata który bardzo mi pomógł. Pozdrawim wszystkie kobietki walczące o swoje:))))