Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klklka

RATOWNICTWO MEDYCZNE-czy warto studiowac?

Polecane posty

Gość klklka

Witam ! Jak sadzicie czy warto obrac ten kierunek? czy moze lepiej transport miedzynarodowy albo cos innego , chodzi mi o jakis przyszlo0sciowy zawod ,zeby nie znalezc sie na lodzie. i nie zmarnowac kilku lat. Z gory dzięki za odp.

Gość b o
podpinam sie pod topik :)

Gość kot killer
po ratownictwie jezdzsz w karetce tylko. masz male uprawnienia. np nie mozesz stwierdzic nawet zgonu. zarabiasz 800zl i jestes narazona na rozne niebezpieczenstwa.

Gość klklka
no tak a czy wogole kobiete przyjmą do pogotowia?????????

Gość noooooo
No właśnie dlaczego mieliby nie przyjąć???? A jednak nie przyjmują. Skończyłam Ratownictwo i osobiście odradzam Ci ten kierunek. Studia owszem bardzo fajne, ale z pracą potem cienko. Jeżeli już koniecznie chcesz pracować w pogotowiu, to polecam pielęgniarstwo i specjalizację z ratownictwa medycznego - o wiele łatwiej później o pracę i większość moich znajomych ratowników teraz tak robi. Pozdrawiam.

Gość snow woman
studia hmm tyle tylko ze w moim miescie licencjat z ratownictwa medycznego koszyuje 2200 zl za jeden semstr dziennie!! a semestrow jest 6 + jeszcze wpisowe i inne duperele to samo jest z pielegniarstwem...skad na to nabrac kasy;/ a studium(ratownik medyczny) za darmo wie cco wybralibyscie na moim miejscu? wydaje mi sie ze zapotrzebowanie na pracownikow pogotowia jest duze,byc moze sie myle. drugim problemem jest to czy sobie poradze...ale jak widze inne kobietki ktore sa ratownikami wlasnie to musze przyznac ze swietnie daja rade twarde babki:D

Gość noooooo
No właśnie nie wiem czy jest takie duże zapotrzebowanie, bo jakoś moi koledzy ze studiów już ponad dwa lata pracy szukają i chyba tylko jednemu się udało, ale w innym mieście. O dziewczynach to wogóle nie wspominam, bo nie mają szans - z góry zakładają w pogotowiu, że się nie nadają. Chciałaś, żeby się wypowiedzieć w tej sprawie, to napisałam jak jest a zdecydować musisz sama, ale nie liczyłabym na to, że jak skończysz studium, to coś się zmieni. A poza tym już niedługo nie będą przyjmować po studium do pogotowia, tylko trzeba będzie mieć studia - przykre, ale niestety tak jest. Nie ważne, że czasami ludzie po takim studium są lepiej przygotowani do pracy niż po licencjacie, ale taki wymóg...

Gość gość
Jeżeli chcesz zostać ratownikiem medycznym musisz liczyć się z tym, że Twoja pensja będzie nie zbyt zadowalająca. Do tego dojdą opłaty za szkolenia, które są obowiązkowe. Ustawa nakazuje, że każdy ratownik medyczny co 5 lat musi zdobyć 200 pkt. edukacyjnych, z czego jedynie 80 pkt. można zdobyć w Internecie za dużo niższą cenę. Bardzo fajną platformą jest e-ratownik, gdzie znajdziesz kursy na prawdę tanio :) Na pewno studia nie są łatwe i będziesz musiała liczyć się z dużą ilością materiału do nauki, jednak jeżeli jest to Twój wymarzony zawód to myślę, że warto próbować, inaczej się nie dowiesz czy było warto, czy nie. :)

Gość Ola

Ja również polecam Wydział Nauki o Zdrowiu Warszawski Uniwersytet Medyczny. Kierunek ten daje mi mnóstwo możliwości, dzięki którym się rozwijam. Jestem bardzo zadowolona z podjętej decyzji o studiowaniu w tym miejscu oraz tego kierunku.