Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abecadło

Samotne matki jak sobie radzicie finansowo???

Polecane posty

Gość abecadło

????

Gość umieją się ustawić
;) zadają się tylko z tymi, gdzie czują korzyść;)

Gość abecadło
ale chodziło mi o te co z nikim nie są i same dziecko wychowują...

Gość umieją się ustawić
jak z nikim nie są to mają aliemnta:) sowite:) jak z kimś były to wycykały go, wykorzystały łącznie z poznaniem układów by miec prace. Więc nie mają zle:) wtyki mają, alimenta, kasa jest:)

Gość Hiroshi
pracuje na 1,5 etatu...

Witam. Mam 2 dzieci i pracuję. Stać mnie na ich utrzymanie i swoje i na jeszcze pare innych rzeczy ;) Były mąż nic mi nie płaci, nawet 100 zł nie dostałam od niego. Jest mało zaradny i nieodpowiedzialny. Ale to nie ten temat. Nikt mi finansowo nie pomaga bo nie musi, juz bardziej organizacyjnie potrzebuję wsparcia, ale z tym też sobie można poradzić.

Gość your red rose
jak to mówią:) wystarczy raz się wcisnąć tam gdzie ludzie mają wpływ na pracę, na jej dawanie a potem idzie z górki;) taka jedna tak właśnie zrobiła:) ponadto dziecko ze znamym miec to juz jej nazwisko jest bardzije na halo niz jakby nie była znim. Sprawdziło sie to po maji... jaka z niej akrotka,,, jak tylko była jej fota w mediach ze znanym facetem.. pare dni potem na tvp3 juz mowino.. a teatrze wystapi Maja. K.. pomyslałam powinna mu dac premie za to ze dzieki niemu została rozsławiona:) matki z dziecmi są cwane:)

Gość your red rose
czesto szukają sobie bogatych z ukladmai kochanków. Biora facetów na litosc.. ja mam dziecko.. sama itpp I praca leci im z rękawa... uwazam ze to nie fair.

Gość sa 2 rodzaje matek
te co maja 170 zł i nic i te cwansze co maja 1000, nieraz 2000 i wiecej na 1 dziecko i prace po znajomosci:)

Nie trzeba być samotną matką żeby być cwaną :P Może sa badziej zaradne? Mój były mąż nie musi nic, bo jak twierdzi ma pod górkę. Ja tak nie mogę. Ja MUSZĘ mieć dla dzieci. I nie jestem typem który chce dostać kasę państwa. Zarobię ja sama.

Aaaa, czyli kobiety które mają dzieci nie mogą być wykształcone i zarabiać dobrze. :) Brawo, gratuluję. To jakie są wasze matki?:P

Gość sa 2 rodzaje matek
ok są wykształcone:) ale.. studia, a praca to czasem 2 rózne rzeczy:P kazda patrzy aby szybko i duzo zarobic:) więc pcha się na aktorkę:) a talentu zero..:) a początki pracy w filmie miała dzieki wtykom i swemu wyrachowaniu:) zadna mi to sztuka tak zarabiac:) jak sie poznało wtyki dzieki wykorzystaniu osoby drugiej- faceta:)

jestem samotną matką nie otrzymującą alimentow od \" tatusia \" na synka. więc ostro zakasałam rękawy i duużo pracuje. od roku mam już swoje mieszkanie , pracuję na półtora etatu , więc świetnie sobie radzę .

Piszesz o jakiejś aktorce - samotnej matce, a może gdyby nie miała dziecka to też by po \"znajomości\" miała tę pracę. Czy dziecko miało tu decydujący wpływ? Nie wiesz. Można się tylko domyślać.

mozeroni i brawo, tak trzymaj. Ja się jeszcze nie zdecydowałam na zakup mieszkania... Odwagi mi brak :(

Gość sa 2 rodzaje matek
Pisze o 2 aktorkach majce i Alce Gdyby nie miała dziecka nie miałaby tej pracy, bo.. nie narzekałąby ja mam dziecko, brak brylantów.. siedziałaby dalej z exmężem i była na jego utrzymaniu:) cwane i tyle, isc do pracy za pomocą tyłka?? to ponizej pasa

Gość sa 2 rodzaje matek
Jak znam zycie, latają w poszukiwaniu faceta którego mogą wycyckać:) A często łapią na ciąże by je utryzmywał bo im się robic nie chce jakAb.

she ja nie kupilam jeszcze tego mieszkania, to jest mieszkanie z zasobów wojskowych. długo by pisac jak to zalatwialam , kilka latek to trwalo ale już mam na stale , nie dlugo pomyślę o wykupie bo juz wiem że będę mogła to uczynić :):)

Gość jakie samotne
na dziecko mąż płaci. To ona musi tylko zarobić na siebie:) jakie one samotne. W większosci nie są same. Bo na dziecko mają. Więcej niz potrzeba:) Potem z tego co zostanie hulają

To się zdecyduj - za pomocą tyłka mają pracę czy dlatego że są samotnymi matkami biorącymi \"na litość\" jak napisałeś?:P

do są 2 rodzaje matek -- a skąd tak dobrze wiesz ?? czyżbyś była właśnie taką matką?? ojjj to szkoda mi ciebie , bo wygląda na to że nic w życiu nie wskurasz skoro masz dwa tic-taki w głowie zamiast mózgu hehehe !!!

do jakie samotne-- a co jak mąż nie płaci ? ja nie jestem samotna to fakt, mam sporo przyjaciól, ale sama wychowuję dziecko , i robię to z dumą :):) a swoje pieniązki tatuś niech sobie w buty schowa bo nie są mi potrzebne

mój ex nie płaci ..i tyle , po prostu zwiał kilka lat temu z kraju i ma wszystko w d... a mi to jest nawet na rękę , nie muszę oglądac tego pyska , i nie mąci dziecku w głowie.

A mój nie płaci bo wszędzie mało płacą, i to ledwie styka na piwo i fajki. Generalnie jest zastój z robotą na rynku, bezrobocie ogromne i wielka lipa. I niech mu się wydaje, że ja to kupuję.:)

nooo pracy jest coraz więcej , tym bardziej dla męzczyzn .. a powiedz mi kochana jak u ciebie z mieszkankiem ? ja przez 5 lat szwędałam sie po wynajetych mieszkaniach , aż w koncu wywalczyłam co mogłam. a jak u ciebie to wygląda ?

Gość samotna matkaaA.
ja jak sie dowiedziałam ze Piotr ma konto duze o jezu jak ja sie napaliłam. Roboty nie miałam. On mi jakąś załatwił, ale to nic. Ja byłam przyzwyczajona do brylantów, wycieczek. Więc szybko się zakręciłam koło niego i hyc na ciąże złapałam Potem odstawiałam fochy.. pracowac mi sie nie chciało. Myslałam ze dzieki dziecku niebede musiałą robic, powiedziałam mu nawet ze do 3 roku zycia nie ide do roboty. Myslałam ze ozeni sie ze mna, bedzie a tu lipa- ani on ani jego kasy pałci duze aliemtna takie jak ja- jets ich cała masa:)

Gość abecadło
da sie wyzyc z jednej pensji???

Gość your red rose
do abecadła pewnie ze da sie wyzyc z 1 pensji.. skoro są kobiety co zyja tylko z renty męża, bo sie nim opiekują wiec pracy zero. czesto maj dzieci itp. a matka co ma tyle tysiaków na dzieciroka ma nie wyzyc? przestan. Jak jej braknie nadrobi tyłkiem. Znow bogatego chyci, obciągnie tu i tam, dostanie prace, wyjazd.