Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basieńka

Czy ktośna taki wózek, co o nim sądzicie???

Polecane posty

ja nie chce 3 kołowego, ludzie odradzają poza tym nie są dostosowane do naszych podjazdów.

Dlaczego nie trojkolowiec? Ja mam i wszystko jest ok. Podjazdy pokonuje sie tylem i po klopocie.Chetnie pczytam, dlaczego to taka \"beznadzieja\' wedlug niektorych

Gość Misiowa***
Basiu, ja mam taki właśnie wózek, obecnie używamy gondoli. Jestem bardzo zadowolona, nie znajduję żadnych mankamentów tego wózka. Polecam Ci. Nie wiem co dokładnie Cię interesuje, ale chętnie odpowiem na bardziej szczegółowe pytania.

Misiowa mam pytanie czy w tym wóżku jest przekładana rączka , bo nigdzie nie wyczytałam tego??? Mysle ze o ile w gondoli to bedzie mało potrzebna funkcja , ale w spacerówce juz bardziej. Słyszałam ze trzeba na to zwrócić uwagę, ale nie mam doświadczenia i nie wiem na ile to jest potrzebne...

Misiowa mam pytanie czy w tym wóżku jest przekładana rączka , bo nigdzie nie wyczytałam tego??? Mysle ze o ile w gondoli to bedzie mało potrzebna funkcja , ale w spacerówce juz bardziej. Słyszałam ze trzeba na to zwrócić uwagę, ale nie mam doświadczenia i nie wiem na ile to jest potrzebne...

ja mam trzykołowca i podjazdy pokonuje normalnie przodem:) ale to jest IMPLAST driver 3x. X-lander jest fajny ale ma zasadniczą wadę: mała gondolka=konieczność jej wymiany na spacerówkę w okoliczy 5 miesiąca i nie łódźcie się że dzidzia pojeździ dłużej. A przy takim maluchu spacerówka, której nie da sie zamontować przodem do Mamy to pomyłka:) Decydując się na taki wóżek bedzie spędzać spacery biegnąc obok malucha albo stale przystając. PS ja mam małą gondolę ale ta w X landerze i Mutsy jest mega mała! moja córka urodzona w grudniu juz w kwietniu nie mieściła się razem ze spiworkiem w mutsy.

acha i nie liczcie na to, że będziecie używac fotelika samochodowego na stelażu. Małe dziecko nie powinno przebywac w nim dłużej niz godzinę dziennie bo nie jest to dobre dla kręgosłupa. Więc ta wersja na spacery odpada-to tylko szpan niekorzystny dla dziecka. Jak jechałam do marketu to fotelik wstawiałam do wózka sklepowego bo nie chciało mis ie wyjmowac stelarza z bagaznika- Więć z imprezy pt fotelik na stelazu skorzystałam raptem ...4 razy:) i nie liczcie na to ze fotelik do 13kg będziecie użytkować do roku, hahahahaha-tezbyłam taka naiwna. A moja średnio rzowinieta córeczka (taki przecietniaczek) już teraz wystaje nózkami za fotelik tak, że w razie wypadku grozi to połameniem girek-wiec kupujemy nowy. Człowiek mądrzeje przy kolejnych dzieciach dopiero niestety, przy pierwszym każda z nas wydaje kase na gadżety, których nie będzie uzywać. Jeszcze jeden argument za trzykołowcami (ale takimi ze skretnym przednim kołem)-mozna jeździć na roklach i uprawiać jogging-super sprawa, zwłaszcza rolki (stosuję:))

Witam!! Ja mam właśnie wózek X -lander: gondolę i spacerówkę. I rzeczywiście gondolka jest dość mała. Moja obecnie 5 m-czna córka jeździ już w spacerówce bo w gondoli już się nie bardzo mieści :) Całe szczęście że urodziłam ją zimą więc wtedy bez problemu wchodziła do gondolki w kombinezonie i kocyku. Co do spacerówki to jest ok tylko jedna zasadnicza wada : brak przekładanej rączki i to mnie najbardziej wkurza. Bo często jest tak że kiedy świeci słonko prosto na dziecko trzeba wózek prowadzić tyłem. Ale ogólnie wózek jest fajny lekki i się super prowadzi :)

Gość Misiowa***
Basiu, ten wózek nie ma przekładanej rączki. Moim zdaniem ta funkcja nie jest potrzebna, przekładaną rączkę miałam w poprzednim wózku ABC design i nigdy jej nie przekładałam. Gondola jest rzeczywiście, jak pisały przedmówczynie, dość mała, ale przecież dzieci ok. 5 miesiąca siadają, przynajmniej moje w tym wieku siadały, więc jazda gondolą jest niebezpieczna, bez względu na jej wielkość. Nie wiem co Ci jeszcze napisać. Ja przed zakupem wózka oglądałam ich bardzo dużo, wybrałam ten i nie żałuję wyboru. Pozdrawiam.

Gość Lolaaaaaaa
to tak, jak ktoś jest zwolennikiem wystawiania dziecka i jego wrazliwych oczu na slonce to NIGDY NIE BEDZIE UZYWAŁ PRZEKŁADANEJ RĄCZKI:) mnie stac na drogi wózek ale kupiłam używany ale ze wszystkimi funkcjami. nie załuję. A właścicielki Mutsy i Quinny to szpanerki i tyle. Zgadnijcie dlaczego allegro jest pełne drogich wóżków w super stanie a nie ma prawie takich wózków po 2 latach używania? bo część matek po kilku miesiącach sprzedaje to g..... (stąd super stan) a po dwóch latach to te wózki po prostu traca kolor -odbarwiaja się (quiiny i bebe confort) Zresztą co to za kolory: czarny, bury, zielonkawy? masakra:0 ale to jest moje zdanie Tylko bez sensu jest sytuacja że pół rodziny zrzuca sie na nic nie warte cacko:)

dziewczyny i co ja mam teraz zrobić i kogo posłuchac???? Mi sie ten xlander podoba wizualnie, ale pewnie macie racje ze ma małą gondolkę i wade w postaci nieprzekładanej rączki. 3 kołowiec odpada bo mi sie po prostu nie podobają te wózki i mysle ze za tą cenę można kupić jakis zamiennik na 4 kołach. ech tyle tego ze ciężko sie zdecydować... pozdrawiam

Gość Byłam widziałam...
Właśnie wracam ze sklepu gdzie zmierzyłam dokładnie gondolę X-landera z 2007 roku i z poprzedniego. Ta nowa ma 77cm na długość (o 6 więcej niż ta stara!!) a na szerokość ma 36 cm, tyle że występuje zwężenie (tak jak w Quinny) w miejscu adapterów co może być niewygodne. Tak więc myślę że użytkowniczki z poprzednich lat rzeczywiście mogły narzekać na małą gondolę, ale wydaje się że już jetst choć trochę lepiej. Poza tym do wózka nie mam żadnych zastrzeżeń, z przekładaną rączką bym nie przesadzała. Nie jest to aż taka wada, do x-landera jest fajna parasolka, którą można dobrze ustawić i nic dzidzi nie świeci.

Gość Lepszy niż Quinny
Potwierdziły to sprzedawczynie w dwóch różnych sklepach. Gondolę ma niedużą ale i tak większą niż Quinny. Poza tym Quinny jest to w Anglii jedna z najtańszych marek, co widać po wykonaniu. Sprawdzałam w sklepie te wózki i wszystko się w nich rusza, gondola jest niestabilna, rączka rozklekotana. Wiem że użytkowniczki Quinny się oburzą, ale niestety takie zrobił na mnie wrażenie ten wózek. Najporządniej wyglądają Bebecar i Mutsy, a z tańszych właśnie X-lander.

Gość Karolaajna242
Witam ;) prosze powiedzcie cos na temat wozka Baby smile TWISTER? bardzo Mi sie podoba i choruje na niego prosze o pomoc czy kupic czy nie pozdrawiam ;)