Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtajemniczona 33

Rumień zakażny - temp 38,8 - jak długo to potrwa ?

Polecane posty

Gość wtajemniczona 33

Gość wtajemniczona 33
No jak co mam na mysli ?? To jest choroba zakażna .Moje dziecko to ma .Juz trzeci dzień bardzo goraczkuje a lekarz mówił ze goraczka jest ale czy tak długo ma być ?????Prosze pomózcie :(

Gość nikt nie miał tego świństwa

Gość MarzenaMarz
Witajcie. Właśnie moje dziecko kończy chorować na rumień zakażny. Opiszę Wam w skrócie jego chorobę. Początek wysypka na nogach, mała drobna swędząca. 2 dzień wysypka przenosi sie w wyższe partie ciała. 3 Dzień obejmuje twarz - dwie wielkie plamy jak buraki. Pod koniec trzeciego dnia przychodzi temperatuta 39.5. I tak przez pięć dni temp. w nocy do 40.stopni.Dodatkowo mojego synka bolały nogi w stawach. Podawałam Nurofen. po 40 min temperatura spadała i dziecko nadawało się do życia. Dzisiaj jest 10 dzień choroby .Przez ostatnie trzy dni nie miał wysypki. Dzisiaj powróciła. tylko trochę na rękach i buzi, ale czuje sie dobrze. Myślę, że wysypka powróciła pod wpływem stresu. Wczoraj bardzo długo odrabialiśmy zaległe lekcje. Był zły , zdenerwowany i niezadowolony. Paweł ma 8 lat. Pozdrawiam wszystkie mamy. Okazuje się, że nie jest to taka straszna choroba jak wygląda. Trzymajcie się . Marzena

Gość MarzenaMarz
Zapomniałam dodać, że moje dziecko zaraziło i mnie. Okropna swędząca wysypka na całym ciele, oprócz twarzy. Bóle stawów- najgorsze nadgarstki , kolana i stopy. Już jest o,k. pozdrawiam

Gość majK75
Moje dziecko, które ma lat 12 przyniosło tę chorobę - sam przeszedł bez żadnych komplikacji - mial tylko "girlandy" na nogach rękach, tułowiu. Na twarzy nic. Równo 2 tygodnie później zachorowałam ja - bez gorączki, ładne "girlandy", ale najgorsze były bóle stawów kolan, łokci i nadgarstków. Dłonie i kolana czułam jakby były spuchnięte, kolana jakby wyginały mi się w drugą stronę. Bóle przeszły po około 3 dniach, "girlandy" rownież. Pozostały powiększone węzły chłonne za uszami i nad karkiem przy linii włosów. Mąż zachorował 1 tydzien po mnie - dolegliwości takie same jak ja, może bardziej nasilone.

Gość gość
Znalazłam termometr przez zestawienie na http://rankingtermometrow.pl/. Nie byłam szczególnie oryginalna i kupiłam ten BabyTemp z samego szczytu listy ma najlepsze oceny i ja też go mogę polecić. Działa szybko mierzy dokładnie podczerwień reaguje w ciągu sekundy.