Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkufiona

Zabije tego dzieciaka

Polecane posty

Gość wkufiona

Jestem z moim facetem juz jakies 2 lata. Jest cudowny, naprawde, ze swieca takiego szukac, ma tylko, albo az ,jedna, powazna wade- jego mlodsza siostra ( czteroletnia potworzyca). Boje sie do niego przychodzic, ba, zaczelam w ogole bac sie dzieci, doszlo do tego, ze sama przenigdy nie chce miec wlasnych. Przytocze kilka sytuacji bo nie wiem, jak inaczej wyrazic swoj gniew. Lezymy u niego w pokoju. Wiadomo, co mozna robic w zimowe wieczory, lezac w pokoju;) Ladnie, pieknie, romantycznie, gdy nagle...."Puk, puk". Odezwal sie potwor: "aldiaaan moge z wami posiedzieeeec??" no to co "Aldian" na to? "Ok, wejdz, ale tylko chwileczke". Oczywiscie nie musze chyba pisac, ze chwileczka trwala jakies 2 godziny. Zaczal mi tlumaczyc, ze ona jest mala, ze wokolo sami dorosli, itd. Myslalam, ze rozniose bachora. Sytuacja druga. Wybieramy pensjonat na weekend WE DWOJE. Przychodzi potworzyca: "Aldiaaaan a co lobicie?" - " Szukamy pokoiku bo jedziemy z Kasia nad morze" - "A ja tes bym chciala nad moze. Zapytam mamusi, moze mi posfoli?". Ja pierdykam, myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok. Moj ukochany zaczal jej tlumaczyc, ze jedziemy we dwoje, ze ona pojedzie z rodzicami kiedy indziej, na to potworzyca w ryk, plakala chyba reszte dnia,az matka Adriana i potworzycy zaczela nas prosic, zebysmy ja wzieli. Zrezygnowalam z wyjazdu pod pretekstem nie dostania urlopu. Pozatym grzebie w cudzych torebkach- kilka razy dostala po lapskach, ale nie poskutkowalo. Takich sytuacji jest wiecej, po kilka w ciagu dnia, najchetniej zamknelabym ja w jakiejs piwnicy, bo to diabel w ciele dziecka, rozpieszczona gowniara a ja, 25 letnia kobieta nie mgoe dac sobie z nia rady. Moze ktos byl w podobnej sytuacji, jak skutecznie zniechecic dziecko do przebywania w twoim towarzystwie, jak sprawic, zeby stalo sie normalne????????

Gość ===
O jaaaaaaaaaaa... dziecko ma 4 lata i też chyba tyle masz...

Gość wkufiona
no wiesz sooorry ale ja nie wpycham sie miedzy mojego brata a jego zone jak leza u siebie w sypialni :o

no to moze Twoj facet wyfrunąłby w koncu z rodzinnego gniazdka i bedzie po problemie.Przeciez nie macie po 17 lat, a piszesz jakby tak było :/

Gość wkufiona
wyprowadzamy sie za 2 miesiace, poniewaz konczymy remont mieszkania, za rok nasz slub a ja juz sie boje zachowania potworzycy na weselu...ratunku :o

Gość no ja nie mogęęęę
no wiesz, sorry ale Ty chyba nie masz 4 lat... :O Choć sądząc po Twoich wypowiedziach to chyba psychika Ci się zatrzymała na takim poziomie :O Przecież to DZIECKO jest... :O

napewno nie znięchęcaj do przebywania małej w twoim towarzystwie bo może miec to kiepskie skutki..... dziecko to dziecko,różnie to z nimi jest,ale póki małe tak to własnie wszystko wygląda. wydaje mi sie,ze większy problem leży po innej stronie,matki dziecka czy może i troche jej brata a twojego faceta.....nie wyobrażam sobie żeby dziecko wymusiło możliwośc wyjechania ze starszym bratem i jego sympatią.....to miał być Twój urlop a nie wyteżona opieka nad dzieciaczkiem i to nie własnym...a jak by się coś stało to co???.... proponuje porozmawiac z facetem i matką owego rodzeństwa

Gość wkufiona
moj A. chcialby miec dzieci, najlepiej gromadke, ale ja juz mu zapowiedzialam, ze zadnych dzieci, delikatnie daje mu do zrozumienia, ze nie przepadam za spedzaniem czasu z czterolatka, kiedys powiedzialam mu, ze denerwuja mnie upierdliwe dzieci w glupim wieku 4-6, ale chyba nie zrozumial aluzji

Gość ===
ej, to dziecko ma 4 lata... a ty 25. I ty sie do niej porównujesz?? :)

Gość pomocnadlon
ale Ty masz 25 lat , a ona 4!!!wiec jako starsza..o 21 lat.powinnas zrozumiec, ze to dziecko, a nie dorosły, ze nie rozumie pewnych rzeczy, bo jest jeszcze mała..ciekawe jaka Ty bylas jak byłas mała.. Poza tym biedne dziecko, nie ma sie z kim, bawic, bo sami dorosli..to co sie dziwisz??wspołczuje Twojemu facetowi, bedziesz paskudną żona..nie mowiac juz, ze matka..skoro nie lubisz dzieci!!Poza tym jelsi z 4 latka nie umiesz sobie poradzic..to z nastoletnim dzickiem, juz w ogole bys sobie nie poradziła..

no to lepiej sie dogadajcie w tej kwestii,bo pozniej moze byc problem

Gość pomocnadlon
nierozumiesz, ze takiemu małemu dziecku, trzeba wszystko tłumaczyc..bo jest małe i wszystkiego dopiero sie uczy, nie wieco wypada, a co nie,nie wie, ze jako dorosli ludzi, chcecie..sie pokochac i poprzytulac..BO TO DO JASNEK CHOLERY ..MAłE NIEDOJRZAłE DZIECKo.. ale sama jestes widac niedojrzała..

Gość wkufiona
do "no ja nie mogęęęę"- wiesz nie wiem, czy podobala by Ci sie perspektywa spedzania czasu z ukochanym i upierdliwym dzieciakiem. Zwazajac na fakt, ze teraz widujemy sie dosc rzadko, bo on pracuje od rana do popoludnia, a ja czesto mam popoludniowki. Dzieki czarodziejka za normalna rade:) wiesz, pogadalabym z ich matka, ale z nia tez mam nienajlepsze stosunki, po prostu cieta na mnie jest, chyba widzi, ze nie przepadam za jej rozpieszczona coreczka

Gość pomocnadlon
JAK MOZE DOROSłA KOBIETA 25 LETNIA BYC ZAZDROSNA!!O MAłA 4 letnia dziewczynek.. ahahahah hahaha:) ale sie usmiałam..śmiechu warte!!haha

Ty mu aluzji nie strzelaj tylko lepiej wyjasnij sprawe,bo sie zdziwisz jak bedziecie pozniej uniewazniac slub

Gość ===
Cięta jest bo cię rozgryzła! :) Ty to masz problemy... Pozazdrościć! :)

Gość wkufiona
pomocnadlon- dlatego nie chce miec dzieci, bo mam slabe nerwy wiec lepiej, zeby nie, A. powoli zaczyna to akceptowac wiec dzieki bogu za 2 miesiace bedzie spokoj, o ile on nie ebdzie chcial jej zabierac do nas na weekendy, wakacje czy cos :/ czasem mam paranoje, ze to moze jego dzieciak, skoro tak sie nad nia trzesie. sama mam brata starszego o 15 lat, ale nigdy nie bnylo tak, ze on siedzial z dziewczyna w pokoju a ja przesiadywalam z nimi. fakt, w domu byli sami dorosli, ale wychodzilam z mama na podworko i tam bawilam sie z innymi dziecmi, bo 19 latek wowczas nie byl chyba dobrym kompanem do zabaw dla czterolatki :o

Gość yhy
wkufiona---no współczuję ci takiej sytuacji...ktoś tu pisał ze dziecko to dziecko,ale to nie ma znaczenia,to że jest dzieckiem to może robić wszystko co jej się podoba? bezsensu.......ja osobiście nie lubie dzieci i nie zamierzam nigdy mieć dziecka a jestem już 4 lata po ślubie

Gość słodka dzidzia
adlian jest urocze.pees adlian powinien zmienic laske na jakas normalną z ktora bedzie mial dzieci i bedzie je kochal jaki mala siastrzyczke

Gość on the bound
wyobrazam sobie, ze takie sytuacje moga byc irytujace, ale chyba zlego adresata zlosci sobie wybralas. przeciez ona ma cztery lata, nie robi tego z premedytacja. nie wie, w czym wam pzreszkadza. skad niby mialaby wiedziec, co sie robi 'w zimowe wieczory'? to do jej rodzicow, ew. Twojego chlopaka, nalezy wyznaczanie jej granic. poki co to Twoje pretensje wybrzmiewaja z poziomu dziecka...

Gość pomocnadlon
moze, Twoja tesciowa, specjalnie posyła ta mała na gore..na zwiady.. wcale bym sie nie zdziwiła, gdyby była normalna matka, to by dopilnowała tego..zeby ta mała tam nie łaziła..

Gość pomyśl dziewczyno
ale będzieci tworzyć rodzinkę hahahahaha , ty, twój przyszły maż, nienawidząca cie teściowa i reszta....(pewnie z czasem cię znienawidzą wszyscy, łącznie z mężem, który to chce mieć dzieci a ty obrażona ksieżniczka i damulka nie masz zamiaru mu ich dać!)

Gość wkufiona
a czy ja napisalam, ze jestem zazdrosna? denerwuje mnie ten dzieciak! pozatym Adrian ma jeszcze 12 letniego brata, ten jakos tez wszedl w glupi wiek, ale nie powiem, lubie go, nie jest upierdliwy i rozumie, co sie do niego mowi, jak potworzycy mowie "nie grzeb mi w torebce, bo to nie twoje", to sie glupio usmiecha, i tak tu cos normalnie dziecku wytlumaczyc?

Gość wkufiona
slodka dzidzia- ja sie zwiazalam z Adrianem, a nie z nim i jego siostra, wiec nie mam obowiazku czuc cokolwiek do tego dziecka! pozatym nigdzie nie jest powiedziabne, ze malzenstwo musi miec dziecko, jesli ktos nie chce to ciezko go do tego zmusic

Gość a jjjjjjj
nie widzev niczego nienormalnego w zachowaniu 4 latki babsztylu wstretny. to małe dziecko. Wytłumacz dziecku, ze chcialabyś pobyc z jej bratem i niech sie pobawi z mamusią

Gość pomyśl dziewczyno
a co będzie jak zaliczysz wpadkę?? załóżmy, że sie zabezpieczasz, ale wiadomo, nie ma rzeczy niezawodnych.... Co wtedy?? wyrzucisz dziecko na śmietnik?? znienawidzisz je tak, jak tę czterolatkę??

Gość pomocnadlon
wiem, dzieci potrafia byc denerwujace..ale trzeba umiec do nich podejsc..4 lata to taki wiek..ale słuchaj Ty tez miałas kiedys 4 lata.:)