Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena_lodz

badania przed przepisaniem tabletek anty

Polecane posty

Gość milena_lodz

Mam takie pytanie. Czy przed przepisaniem tabletk anty konieczne sa jakies badania? JA poszlam do ginekologa i bez zadnych badan od razu przepisal mi mercilon. Zazwam go juz poltora miesiaca. Nie odczuwam jakis wiekszych skutkow ubocznych ale czesto pobolowa mnie glowa no i mam plamienia. Gdybym nie przeczytala na forum o takowych badaniach to nie mialabym pojecia o nich. Powiedzcie czy to niekompetencja mojej lekarki czy po prostu nie zawsze sa one konieczne?

Lenistwo lekarza.badania zawsze są konieczne choćby po to, by wykluczyć powikłania (typu zbyt wysokie wyniki przy próbie wątrobowej, niedopasowanie hormonalne itp).Wielu ekarzy wychodzi z zaożenia, że lepiej leczyć, niż zapobiegać. Cyli: \"przyjmuje sobie pani co ja przepisuję a jak nie pasują to zmienimy i tak w kółko - a jak trafimy to super, skutki uboczne w końcu dotyczą pacjentki a nie mnie, bo nie chce mi się myśleć nad wynikami badań\".

Gość bellma
czesto niestety lekarze maja bonusy za sprzedaz jakis tam pigulek. I wciskaja komu popadnie :/